Autor Wątek: Centralny zamek  (Przeczytany 15929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MaciekB

• Gość
Odp: Centralny zamek
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Lutego 2006, 18:30:22 »
ciesz się że otwiera, a nie zamyka z tymi kluczykami w środku  ;D

nie wiem czy w 4Runnerze tak się nie zdarzało, ale jeśli już to mi to nie przeszkadzało.

może dostaje podwójny impuls (pierwszy - tylko drzwi kierowcy - drugi na pozostałe?)

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lutego 2006, 20:12:05 »
Niestety 2 impulsy na wszystkie drzwi. Calkowicie nie rozumiem od czego moglo sie tak stac.
Troche to wkurzajace. Za kazdym razem jak wsiadam i wysiadam a kluczyk jest w stacyjce do slychac to podwójne otwieranie zamka. Nawet dzisiaj gadalem z elektrykiem w serwisie Toyoty i tez zrobił wielkie oczy.
W sumie to zaczelo sie to dziac po zamontowaniu sterownika zamka na pilota, ale jak zareklamowalem to po odciceciu wszystkich przewodow do tej centralki nadal jest to samo.

Zgłupiałem juz calkowicie  ???

przemo.

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Lutego 2006, 02:01:45 »
może to jakoś Cie naprowadzi...

ja jak zostawię w swojej kluczyki w stacyjce tez obojętne w jakiej pozycji i przy otwartych drzwiach spróbuje zamknąć centralny to tez central "strzela dwa razy" raz żeby zamknąć, ale chyba wie że jest kluczyk i żeby go nie zatrzasnąć otwiera.

więc jeżeli ty masz cos takiego przy zamknięciu i otwarciu drzwi to może jest jakiś problem ze sterownikiem centralnego, lub alarm jakoś zle działa. Może ma domyślnie po otwarciu drzwi zamykanie zamka, może to jest jakaś ukryta "super funkcja" twojego alarmu... antynapad czy coś tylko jakoś mu się zle działa... ? :)

nie jestem w tym specem, ale z tego co się orientuje w drzwiach przednich są również przy zamkach sterowniki do centralnego (żeby sterowały otwieraniem zamków) np nie ma tego w zamku bagażniku choć też ma zamek i centralny. I może ktoś jak Ci wymieniał pomylił jakieś kabelki... zamiast do klawisza centralnego w drzwiach podłączył do światła...
Sprawdź może to tym, że jak otworzysz tylne drzwi to nie powinno byc takiego problemu bo nie zapala się wtedy światło a tylko kontrolka otwartych drzwi... i po bagażniku bo tam nie ma sterownika, a zapala Ci światło i też raczej nie powinno być problemu. Również sprawdź czy w prawych drzwiach tak masz… bo jeżeli nie będą to te trzy rzeczy to raczej źle będzie podłączony ten siłownik i sterownik….

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Lutego 2006, 03:56:42 »
Chyba gosciu od alarmu cos namieszal. W poniedzialek jade do niego i ma poprawiac.

MaciekB

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Lutego 2006, 05:18:53 »
niech pogrzebie i daj nam znać

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Lutego 2006, 14:51:49 »
Za cholere nie wiadomo co to bylo ale zgodzilem sie na obejscie tego problemu odcieciem sygnaly otwartych drzwi do centralki CZ.

GayaCamry

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Marca 2006, 19:43:27 »
W mojej Camrzycy też mam problem z centralnym zamkiem. MOże polecicie jakiegoś dobrego fachowca z Warszawy?

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Marca 2006, 20:02:38 »
A co mu dolega?
Ja swojego "fachowca" nie polecam :)

GayaCamry

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Marca 2006, 21:21:39 »
Oj Mr Q wszystko mu dolega i do tego w jednych drzwiach zamek się zacina, tzn trzeba ręcznie zamknąć zapadkę w drzwiach bo sama nie chce.

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Marca 2006, 21:30:57 »
To nie lepiej wymienic? Ja kupilem uzywke za 80 pln, stan idealny.

GayaCamry

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Marca 2006, 09:11:23 »
Jak słowo daję, nie przyszło mi to do głowy  ::) :-*

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Marca 2006, 11:35:28 »
Ciesze sie ze moglem pomoc  ;D ;)

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Lutego 2008, 09:33:11 »
witam...

chciałbym zamontowac centralny na pilota, poniewaz mam popsuty zamek od kierowcy (nie chce sie przekręcac- niewiem czemu ;/)   i co nalezy kupic aby takie cos funkcjonowało. na allegro są zestawy centralnego zamka ale to są całe zastawy z siłwnikami co mi akurat nie jest potrzebne bo juz centralny jest.  bradzo prosze o pomoc co kupic 
(moze byc jakis link) i najwazniejsze jak to podłaczyc?    prosze o pomoc  bo musze auto otwierac od strony pasazera co dziwnie wyglada  :grin:

PS. szukałem juz na forum ale nic nie znalazłem konkretnego..:(

A jednak coś jest :grin: u Nas wszystko jest :grin: :grin:
Wątki scalam.

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2008, 09:42:50 wysłana przez SZYMON14 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Lutego 2008, 17:50:07 »
przełóż zamek z drzwi pasażera, i spokój

potem zamontuj coś takiego

http://www.allegro.pl/item314628276_zdalne_sterowanie_centralnym_zamkiem_2_piloty.html

tylko błagam - nie pytaj, jak to podłączyć, nikt nie będzie rozbierał swojego auta, ciął wiązek, i robił dokumentacji fotograficznej na zasadzie "zielony kabelek łączymy do żółtego" - w aukcji wyraźnie jest napisane, że schematy są dołączone do sprzętu, więc montaż nie powinien sprawić problemu.

zawsze można oddać do elektryka, któremu zajmie to z godzinę, a Ty będziesz miał święty spokój.

pzdr
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Lutego 2008, 17:59:31 »
ja mam problem gdyż w lewych drzwiach od kierowcy nie działa mi centralny w pozostałych jest ok, stało sie to nagle w sobote zabieram sie za sprawdzenie kabli itp, miał może ktoś z was coś podobnego? :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl