Autor Wątek: co wchodzi w skład klimatyzacji (F)  (Przeczytany 56727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robsajson

• Gość
Odp: co wchodzi w skład klimatyzacji (F)
« Odpowiedź #75 dnia: 14 Kwietnia 2011, 22:39:31 »
Cariny już nie mam więc nie mogę Ci pomóc.Zwróć się z tym pytaniem do Linocha lub Katarina.Przerabiali temat wstawiania klimy i coś mogą podpowiedzieć.Mi osobiście się wydaję ,że nie ma podstawki w 3s-fe i kompresor był przykręcony bezpośrednio do bloku.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Kwietnia 2011, 09:30:44 »
Tak jest bezpośrednio do bloku przykręcony.

TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline piasek101

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 15 Kwietnia 2011, 10:38:59 »
Niestety nie za dobrze widać na nich cały układ i w związku z tym prosiłbym,aby ktoś mógł zrobić zdjęcie układu klimatyzacji w komorze silnika? Byłbym bardzo wdzięczny :)
Najlepsza opcja (która i tak Cię czeka) to poszukanie takiej samej Cariny w Twoim  otoczeniu - oczy zdecydowanie są lepsze od fotek, które wtedy też możesz zrobić.

Napisz skąd jesteś (jeśli to nie tajemnica) i może ktoś z nas się zgłosi na ochotnika.

marian666

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 15 Kwietnia 2011, 20:21:58 »
Dzięki za pomoc.
Jestem z okolic Słupska, czasami przebywam w Gdańsku więc jeśli ktoś byłby z tych okolic prosiłbym o info :)

A takie pytanie do Kryspina:
Czy doszła do Ciebie prywatna wiadomość? Na temat części od klimy.

Offline grzessz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 09 Maja 2011, 20:10:28 »
Witam,
Aby nie zakładać nowego wątku postanowiłem napisać tutaj.
Czy ktoś wie może czy gdzieś w Warszawie lub okolicach można dorobić przewód do klimatyzacji.
Chodzi mi dokładnie o ten najbardziej poszukiwany cienki od skraplacza do ściany grodziowej. Niestety ale już zostałem pozbawiony złudzeń, że kupię gdzieś używany do 2.0 D.
Znalazłem poprzez google firmę euro-klima może ktoś coś o niej słyszał albo najlepiej ma doświadczenie z nimi?
Z góry dziękuję za wszystkie porady.

Offline Katarina

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 10 Czerwca 2011, 13:25:09 »
marian666, jaki masz silnik, 3SFE?

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 10 Czerwca 2011, 18:16:22 »
Grzeszcz podjedz na Górczewską 144 "Autoklimatyzacja". Ja tam zakładałem klimę i przerabiali mi przewody wiec na pewno ci pomogą.

Offline grzessz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Czerwca 2011, 07:39:08 »
Dzięki wielkie za pomoc. Pospawali rurke w euroklimie, i w aucie jest chłodno.

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Sierpnia 2011, 22:45:21 »
Jak skręcę przewody zwykłymi długimi śrubami pod klucz 10 to wszystko będzie ok? Nie mam oryginalnych..

I pytanie 2 .. jaka śruba jest mi potrzebna do przykręcenia rurek do chłodnicy i do sprężarki? Nie mam oryginałów i pytam czym mogę je zastąpić. Długość mogę zmierzyć suwmiarką .. ale jaka średnica? Ktoś może kupował do siebie i wie? Byłoby bardzo pomocne!
« Ostatnia zmiana: 03 Sierpnia 2011, 22:47:08 wysłana przez zuoo »
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

Offline McRancor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 04 Sierpnia 2011, 15:17:06 »
Jak skręcę przewody zwykłymi długimi śrubami pod klucz 10 to wszystko będzie ok? Nie mam oryginalnych..

I pytanie 2 .. jaka śruba jest mi potrzebna do przykręcenia rurek do chłodnicy i do sprężarki? Nie mam oryginałów i pytam czym mogę je zastąpić. Długość mogę zmierzyć suwmiarką .. ale jaka średnica? Ktoś może kupował do siebie i wie? Byłoby bardzo pomocne!

Ja skręcałem zwykłymi M6x1 jak nie miałem i jest ok, filozofii tam nie ma, podkładki sprężyste i wsio. Do skraplacza też zwykłe tylko długie - jak się przyjrzysz to zobaczysz nakrętki w które te śruby wchodzą. Ze sprężarką nie podpowiem, ale zacząłbym od zwykłych i powinno być git. Twardością itp. nie ma się co przejmować, nie wiem jaki tam jest rodzaj gwintu.

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 04 Sierpnia 2011, 16:44:41 »
No właśnie nie chcę spieprzyć gwintu w sprężarce.. Rurki można zwykłymi skręcić, ale ogólnie te toyotowskie mają jakiś dziwny gwint .. drobniejsze zwoje chyba.

Zamówiłem śruby w ASO .. dopiero we wtorek będą, auto uziemione.. Śruby do zamocowania rurek do sprężarki dopiero za 2 tygodnie. Ma ktoś może na stanie i by sprzedał? Marcin?
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2011, 16:53:53 wysłana przez zuoo »

steven

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 05 Sierpnia 2011, 12:09:02 »
we wrocławiu na pewno też, ale nie wiem gdzie. W Łodzi są ze dwa duże sklepy ze śrubami. Weź sprężarkę podjedź do nich, na pewno Ci dobiorą - a znająć japońców wszystkie pozostałe, będą miały te same wymiary (w sensie taki sam gwint).

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #87 dnia: 05 Sierpnia 2011, 14:43:28 »
Ale ja truje w tym wątku to masakra ..  :-P

Co to jest?

Jest koło wymiennika klimy, dalej widać filtry kabinowe .. nie wiem czy to potrzebne czy nie, w tunelach od Kryspina tego nie ma .. w schematach na toyodiy również nie znalazłem .. czy ktoś wie co to i czy to potrzebne?

Offline McRancor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 08 Sierpnia 2011, 12:28:35 »
To jest takie cudo które będzie w autku jeśli klimy nie ma :) Wywalasz to i wsadzasz parownik. A po co to jest cholera wie, strumienica jakaś czy coś...

Offline Katarina

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 09 Sierpnia 2011, 22:15:56 »
Z tym mocowaniem sprężarki to trzeba uważać. Jeżeli nie była nigdy mocowana do silnika, to mogą być problemy z wkręceniem śrub. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie tak było. Kupiłem sobie oryginały w aso, wszystko cacy, ale jak zacząłem je wkręcać to się okazało że jest wielka d... Tylko jedna dała się wkręcić do połowy i to z dość wielkim trudem. Musiałem jechać do warsztatu, gdzie mi te otwory przegwintowali i dali zupełnie inne śruby.
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2011, 23:26:00 wysłana przez Robsajson »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl