Autor Wątek: LPG Dlaczego gasnie i...  (Przeczytany 13863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stoned_crazy

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Października 2004, 02:40:58 »
Cytuj (zaznaczone)
te mądrala masz jakis problem  wypisałem to co mysle kit mnie obchodzi twoje zdanie nerka

No to mi strasznie przykro :laugh Wzajemnie ziOOm :aslyer ...

maniek_camry

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Października 2004, 17:04:17 »
Ja zapobiegłem gaśnięciu mojej camry (II generacja LPG :-( ) dzięki wykonaniu kompensacji. Do otworu w reduktorze - tam gdzie trafia ciśnienie atmosferyczne podłączyłem przewód którym podawane jest powietrze z rury za filtrem powietrza (przed mikserem). Mogęhamować ze 180kmph z wykorzystaniem ABS i obroty nawet na moment nie zejdą niżej niż 750RPM.
Służęzdjęciami i opisem - jeśli ktoś ma kawałek serwera to wrzucętam www o kompensacji.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Października 2004, 21:30:14 »
Są dwa sposoby zeby uniknac tego problemu.Pierwszy to zwyczajne zasloniecie samego chwytu powietrza przed dostaniem sie wymuszonego strumienia powietrza.Drugie rozwiazanie podpowiedzial Maniek ale z tym jest chyba wiecej roboty.Dziwne ze w carinie chwyt jest za reflektorem i cos tam wieje,ja bynajmniej nie mam tego problemu.Nie zalezy od tego jaka jest generacja instalacji,nagly wymuszony wlot  powietrza wytwarza cisnienie ktore uniemozliwia zassanie gazu i zachwieje skladem mieszanki,nawt komputer gazowy nie jest w stanie zapobiec temu.Gaz bedzie po prostu delikatnie wpychany z powrotem w przewod.

Offline rtoiP

• Początkujący
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Grudnia 2004, 00:21:28 »
W mojej corolce jest instalka z parownikiem czasem gaśnie w trakcie hamowania,jednoczesnego skrętu w lewo i wysprzęgleniu oczywiście w czasie dynamicznej jazdy.I co wy na takie zachowanie auta.

adamis

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Grudnia 2004, 14:37:06 »
Ostatecznie może tez pomóc lekkie podkręcenie obrotów na luzie.Tak ze 200 więcej.Mi pomogło,a i spalanie spadło znacznie bo o 3-4 litry.

Bisua

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Grudnia 2004, 15:01:05 »
Cytuj (zaznaczone)
a i spalanie spadło znacznie bo o 3-4 litry.
hmm jak to możliwe ?? przecież podkeciłes obroty

adamis

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Grudnia 2004, 15:15:48 »
Sam nie wiem,ale już nie gaśnie.

qwiatuszek

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Grudnia 2004, 12:37:08 »
W mojej corolce jest instalka z parownikiem czasem gaśnie w trakcie hamowania,jednoczesnego skrętu w lewo i wysprzęgleniu oczywiście w czasie dynamicznej jazdy.I co wy na takie zachowanie auta.

Ja też mam gaz w corolli - mi sie to nie zdarzało, ale wiem ze z tym skrętem w lewo to jest czesty problem w toyotach. Podzwoń po gaziarzach - są tacy co wiedzą co robić, ale postaraj sięodróżnić tych co wiedzą od tych co ściemniają i chcą na Tobie zarobić. W każdym razie to coś prostego - nie wstawianie jakiś rurek czy wiercenie otworów. Gaz mam już od dawna (80kkm) i po prostu zapomniałam co to było. Mi na początku trochęmulił, ale wystarczyło podregulować gaz i jest tak samo jak na benzynie. Teraz mamy także gaz w Ave, ale wtrysk sekwencyjny i tez były problemy, za dużo palił - okazało się, że klemy od akumulatora były luźne i przestawała działać sonda Lambda i to była przyczyna. Trzeba po prostu szukać i dlatego gaziarzom sięnie chce za dużo czasu na to tracą, wolą założyć i mieć to gdzieś, dlatego tylu niezadowolonych z gazu, ale jak ktoś jest uparty to będzie bardzo zadowolony. My jesteśmy.

maniek_camry

• Gość
LPG Dlaczego gasnie i...
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Grudnia 2004, 18:44:15 »
Zróbcie sobie kompensację! To strasznie brzmi a kosztuje 20-30 PLN i 2 godziny pracy ! Po co jeździć do bałwanów gaziarzy ? :-( Nie mam żadnych problemów z gaśnięciem czy w lewo czy w prawo czy hamujęz 20kmph czy z 200. A przesłanianie wlotu filtra powietrza, jak tu ktoś napisał, to jedna z większych pomyłek - samochód zaczyna dużo palić - bo większość gazu trafia w rurę- nie ma dośc powietrza, żeby zrobić dobrą mieszankęa samochód chodzi jak muł. Osobiści wydawałbym wyroki za te przesłanianie wlotów :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl