Tak poczytałem sobie ten wątek i muszę przyznać, że ja mam odmienne doświadczenia ze stożkiem.
W Yarisie Ts'ie zamontowałem dolot ze stożkiem w oprawie termicznej, srumienicę dolotu i rurą dolotową z miejscem na przepływomierz- wszystko firmy Węglarski MAGSPORT...Dolot ten był robiony do mojego yarisa jako pierwszy na rynek- na moje indywidualne zamowienie. Szczerze mówiąc sam się zdziwiłem efektem... Pierwsze co dało się odczuć to zupełnie inny dźwięk silnika-rasowy- kumple porównują przy starcie do BMW 325 :wink:,dalej yarisek zbiera się żwawo już od 2 tys obrotów, bo wczesniej to nie tak dobrze mu szło- 3-4 tys zaczynala się dopiero awantura, poza tym prędkość maks teraz opiewa na ok 200km/h (nie z górki

), a przyśpieszenie przy dwóch osobach w środku 8,6 sek do 100 km- powtarzalny wynik. Co też mi się podoba pali mniej- w ostatnie zimowe mroźne dni po miescie wyszedl rowno 8,1 l/100 km przy normalnej jezdzie bez wariactwa.
Jedno z czym był problem to miejsce pod maską-jednak udało mi sie wszystko upchnąc...
Ogólnie polecam! Jeżdże już na nim pół roku i nic dziwnego się nie dzieje z silnikem- wszystko chodzi jak w zegarku

Aż szkoda że moje cacko muszę sprzedać...