Autor Wątek: Camry się dławi  (Przeczytany 14023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olo23

• Gość
Odp: Camry się dławi
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Czerwca 2008, 21:38:11 »
Cytuj (zaznaczone)
nie, w tych autach, jak check świeci, to już jest naprawdę źle Wink

Nie przesadzajmy. Błąd na jednej z sond lambda ze względu na nieodpowiednią mieszankę gazu to nic strasznego a check wyrzuca, wyrzucił mi też błąd recyrkulacji spalin i też da się na tym jeździć (co prawda ja wymieniłem cały zawór wraz z czujnikiem :) )
Check to nic strasznego ale to sygnał, że coś nie gra. Niestety wiele warsztatów nie posiada oprogramowania dla Camry Usa ( w tym wiele ASO) co utrudnia wykrycie usterki.
Pozdro...

yazid

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Czerwca 2008, 23:36:12 »
a że tak jeszcze zapytam, czy wymiana filtra paliwa u siebie w garażu jest wykonalne;)? czy raczej udać się do mechaniora??

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Czerwca 2008, 23:43:23 »
w garazu sie da prawie wszytko zrobic a tym bardziej wymienc filtr paliwa ;) ( ja uszczelki pod głowica wymieniałem w garazu ).  wazne jest meisc dobre klucze i wszytko sie da zrobic ;)

yazid

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Czerwca 2008, 16:15:55 »
to może ktoś tak tylko z grubsza by napisał czy trzeba na coś uważać przy wymianie tego filtra czy po prostu odkręcić wsadzić nowy i dokręcić?:)

yazid

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Sierpnia 2008, 09:46:06 »
Mam pytanie. dziś wybieram się do Wawy i chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej można by sobie auto pod komputer podłączyć żeby ewentualne błędy wykazało?

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Sierpnia 2008, 06:12:59 »
yazid: Filtr paliwa najlepiej z góry podejść sztorcową 17-nastką, na dole jest 13 lub 14 mocowana jak przy przewodach hamulcowych, więc da się tylko płaskim. U mnie byl właśnie ogromny problem z odkręceniem tej dolnej nakrętki (fatalne dojscie).

Powodzenia  :-)
In (T) we trust.

yazid

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Września 2008, 22:53:27 »
dzięki za info ale u mnie tej śruby nie dało się odkręcić:) musiałem uciąć na przewodzie i potem na nowo połączyć:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl