Ja się bardziej nie mylę ponieważ ja średnią liczę dla jazdy agresywnej, dynamicznej czy jak to ktoś zwie.
Jeśli średnia z jakiejś tam strony jest na poziomie 7,1 to można przypuszczać, że jest średnią ze spokojnej jazdy... po prostu z jazdy normalnej na co dzień. Nie dynamicznej. Bo to średnia pewnie z jazdy z klimą, bez itd. Pomieszana.
Napiszę po raz kolejny. Spotkamy się na zlocie to pokażesz i udowodnisz, że można jeździć szybko spalając 6,6 litra Ts-em.
Myślę, że zakończymy dyskusję na ten temat bo już się ciągnie i ciągnie. Moderator już dawno powinien wkroczyć i ustalić kto ma rację.
Co do stron ze spalaniem czy Bóg wie czym... w takie coś nie wierzę ponieważ jedna osoba może mieć pincet kont i pisać bzdury, zawyżać i zaniżać średnie itd.
Sugerować się takim czymś to kompletny bezsens.
P.s
Stawiam skrzynkę dobrej wódki, że Yaris spali Ci dużo więcej niż 6,6 jak mu przyciśniesz. W mieście 8 na pewno. Bez klimy i włączonego nawiewu. A możemy się nawet o samochody założyć. I wcale nie będziesz musiał wysoko kręcić obrotów.
Za 3 dni odbieram auto od lakiernika i zrobię testy, po mieście, na trasie i opisze wszystko z prędkościami. Mogę nagrać też filmy, aby przyszli kupujący Ts-y mieli rozeznanie.
Ja uważam, że zachowując średnią 6,6 da się jeździć Ts-em szybko, ale na trasie i to bez gwałtownych startów, i gwałtownych zmian prędkości.
Aha jeszcze jedno...przejrzyj cały ten wątek...pełno jest ludzi, którzy pisali ile pali yaris 1,3 i 1,0. Przy ostrej jeździe 1,3 palił do 8 litrów, a nawet więcej.
Wnioski nasuwają się same. Ts-em można jeździć oszczędnie, ale wariować i palić 7 litrów w życiu się nie da. Chyba, że 20km miasta i 100 trasy.
Pomijam już fakt kompletnego deptanie Ts-em bo wtedy to już jest powyżej 10 litrów.
Cytat wwtcka
mój 1.3 w mieście pali między 7,0 a 7,3 bywało również 6,7 litra, ogólnie na baku przejeżdżam średnio 630-650 kilometrów,
BTW: leje do Yarka tylko PB98 Smiley