Yy nie wiem skąd tyle w Was złośliwości i nie wiem, zazdrości?
Nie chodzi tutaj o jakąś zawiść czy złośliwość jak to określiłeś. Tylko starajmy się zachować wiarygodność wszystkich testów czy wskazań które prezentujemy. Teraz wejdzie tu taki pierwszy lepszy Kowalski, chcący kupić taki samochód dla przykładu i interesuje go spalanie, po Twoich postach będzie zachwycony, a gdy kupi i zacznie liczyć spalanie z całego baku będzie pisał brednie że mu samochód za dużo pali bo innemu użytkownikowi spala o połowę mniej.
Nie piszę tego tutaj żeby Ci dopiec, bo niby po co

ale spójrz na to że samochód od tak nagle nie znajduje się w trasie na nagrzanym silniku i idealnym ukształtowaniu terenu. Dlatego chyba każdy tutaj podaje średnie spalanie z całego baku (jedni opierając to tylko na komputerze inni dodatkowo na swoich przeliczeniach) i takie coś według mnie jest w pewnym stopniu miarodajne i wiarygodne.
Co do jazdy pod "lekką górkę" przy tej prędkości i spalania dwukrotnie większego proponuję to sprawdzić samemu
A dopiero później opowiadać takie brednie.
No dobra uczepiłeś się słowa pod lekką górkę (myślisz o wzniesieniu?

), ale gdy poobserwujesz po dłuższym czasie użytkowania samochodu co dzieje się ze chwilowym spalaniem, po dodaniu gazu nie będziesz mówił że to brednie. Tylko nie prowokuj mnie żebym też umieszczał filmik jak to wygląda by poprzeć swoje słowa :P
I nie zniechęcaj się do pisania, tylko jeździj spalaj benzol tankuj, licz i dziel się z nami spostrzeżeniami

Fajną stronką jest np motostat, gdzie spisujesz wszystko i automatycznie liczy Ci średnie spalanie od ostatniego tankowania.
Take care