Autor Wątek: patent na tylna kanape....  (Przeczytany 27066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mekintosh

• Toyot Pełzający
  • **
patent na tylna kanape....
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Września 2004, 00:19:47 »
Cytat: Hicks
W co napryszczyłeś ?

Gdzie tylko siędało, ale głównie w prowadnice :)
Od bananow sie nie tyje

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Września 2004, 09:23:07 »
Dzięki, no chyba te sprężynowe, które wchodzą w karoserię

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Września 2004, 15:33:33 »
Cytat: adi
Ktore bolce :?:

te bolce po bokach w kształcie litery "U" mocowania boczne kanapki :D u siebie też zaklajstrowałem izolacyjną ciut mocowania zagłówków bo też dawały odgłosy :D

sivy

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Sierpnia 2005, 11:10:49 »
dzięki za FAQ. nie trzeba szukać po postach problemów każdego posiadacza Yarisa. ale z kanapą, wymyślcie coś lepszego, bo jak na patent, to pryszczenie silikonem w każde dozwolone miejsce nie daje mi więcej spokoju niż na 2-3 tygodnie.

pryskanie u mnie jest zatem obowiązkowe co jakiś czas. zresztą moja żaba jest kapryśna i raz pryskania starcza na tydzień, raz na miesiąc, a nieraz piszczy jak wyjadęz garażu po pryskaniu.

starszych kolegów  :oops: posiadaczy chciałbym zapytać czy nie próbował ktoś zastosować jakiegoś stałego smaru i jak dojść do tego cholernego miejsca. wykumałem że u mnie piszczy sam "zawias" lewej częsci kanapy (coś jak kawałek blachy w kształcie lit. U połączonej zdaje sięnitem  :shock: w siedzeniem kanapy;spokój ma z bolcami i spręzynami samej kanapy). chyba nie powiecie mi że zdjęliście z niej całą tapicerkę.

thanx za opisy.

sÂławek9492

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpnia 2005, 10:52:39 »
Prosta sprawa z tyłu na plastiki należy przylepić po każdej stronie gruby kawałek gąbki , wcale jej nie wiadć po podniesieniu oparć.Kanapa jest sztywna.

Topax

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Sierpnia 2005, 13:28:49 »
A przy jakim przebiegu kanapa zaczyna "latać"? Ja już zrobiłem ponad 33000, czesto po wertepach ale nic mi nie lata.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Sierpnia 2005, 14:42:36 »
Cytat: Topax
A przy jakim przebiegu kanapa zaczyna "latać"? Ja już zrobiłem ponad 33000, czesto po wertepach ale nic mi nie lata.

mi też nie choć przebieg bardzo podobny, czasami kanapa zaczyna juz trzeszczeć przy 5-10-15kkm
wiec chyba dobrze złozyli nasze kanapeczki :-DD ;)

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Sierpnia 2005, 16:00:53 »
U mnie zaczęła zanim zrobiłem 1000.

Kwieczor

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Sierpnia 2005, 07:07:34 »
siępowtarzam, ale:
"a co do kanapy, która wszystkim trzeszczy i stuka - u mnie niegdy nie stukała
zastanawiam, sie czy to nie przypadkiem kwestia nadwozia (ja mam 3d i nic, koleś ma nówkę5d i kanapa zaczęła stukac zaraz po zakupie)"

może ktoś ma podobne uwagi ?

flymar

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Sierpnia 2005, 08:05:50 »
5d i nie stuka (90k)

adi

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Sierpnia 2005, 09:05:52 »
3d i stuka ale co to ja juz sam nei wiem :evil:

Topax

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Sierpnia 2005, 09:11:35 »
A próbowaliście podkręcić muzykę?   :wink:   Kanapa zapewne sięnie urwie a wasze uszy wypełnione będą nie denerwującymi stukami a ulubionymi dźwiękami...   :-DD  

Pozdrawiam   :lol:

Topax

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Sierpnia 2005, 09:12:33 »
A próbowaliście podkręcić muzykę?   :wink:   Kanapa zapewne sięnie urwie a wasze uszy wypełnione będą nie denerwującymi stukami a ulubionymi dźwiękami...   :-DD  

Pozdrawiam   :lol:

Szanowny Adminie - proszęo usunięcie tegoż posta.Niepotrzebnie został powielony.Mea culpa...

adi

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Sierpnia 2005, 09:19:53 »
Tak naprawde to wszystkei stuki wystepuja na dziurawych polskich drogach :twisted:

Jak jade po rownej drodze to jest cisza i spokoj :P

sivy

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Sierpnia 2005, 09:41:38 »
a widziałeś w ogóle coś takiego jak równa droga w Polsce? mieszkam w Trójmieście jedyna "równa" to chyba obwodnica i może nowe odcinki 6 na Szczecin, reszta jest zdrowo powybijana w całym mieście.

ja mam 3d i zaczęło sięchyba cos przy 10kkm.gorzej że już zajęło siętym podobno ASO na przeglądzie 15kkm, ja sam już nie wiem ile razy. u mnie wkurzające nie jest może samo "latanie" oparcia, bo telepać będzie sięzawsze jeżeli nie jest sztywna (gąbki naklejać na plastiki pod oparciem  :shock: nie przejdzie bo mnie współwłaścicielka samochodu zabije  :wink: ), zresztą w tyłu yarka jest taka kupa plastików które sobie poklepują że mała bania.

do szału doprowadza mnie takie ni to piszczenie ni to skrzypienie :evil: . taki "świerszczyk", jak byście wzięli gumkęi zaczęli piszczeć po szybie, wystarczą niewielkie telepania oparciem kanapy i już mam z głowy dobry humor. wyczaiłem że to cholerny zawias łączący oparcie. ostatio zagiąłem tapicerkętak że w końcu zobaczyłem w całej okazałości drania. i , bo nie ma w ogóle nawet szczelinki żeby zastosować jakiś stały smar. pozostaje co miesięczne pryszczenie silikonem :? .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl