Moja w miescie nie spali 16 , w miescie lyka 17 w korkach. Calkiem mozliwe ze spali mniej ale ja wole nie ryzykowac glowica.
I to jest noralne spalanie biorac pod uwage ze masz starszy silnik, skrzynie biegow i gestrzy olej
Owca nie chodzilo mi o to zebys sie obrazil tylko wydawalo mi sie ze 2.2 pali mniej.
Gaz sprawdzam od 40kkm wiec srednia musii wyjsc dobra.
Absolutne minimum spalania jakie mialem na dlugiej trasie to ciut mniej niz 10lpg/100 jestem pewny ze 5sfe moze zejsc nizej
spoooko, nie obrazam sie tylko ciezko mi dalej uwierzyc w spalanie jak to napisales ponizej 10 l /100 w 3 litrowym - wcale nie najnowoczesniejszym silniku, szczegolnie ze najnowsze silniki o podobnych pojemnosciach pala wiecej benzyny - a jak wiadomo przy odpowiednim wyregulowaniu nie da rady zrobic tak zeby gazu palilo mniej niz benzyny !
Jesli u ciebie wszystko jest ok, to tylko pogratulowac mocy przy tak niskim spalaniu.
Niestety 2.2 pali tyle, na sekwencji - nie pamietam ile pali u ludzi ktorzy maja zwykle instalacje. Dla mnie to spalanie to i tak ooooogromna oszczednosc - szczegolnie ze mam w pamieci czasy kiedy mi v6 w zime w korkach i 20 litrow potrafila pociagnac !!!