Autor Wątek: Wygłuszanie Yarisa- maty itd  (Przeczytany 118223 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasumi

• Gość
Wyciszenie Yarisa- maty itd
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Stycznia 2005, 18:30:00 »
no jest fajne,bo nie mam za duzo plastyku w autku..co stara toyota to stara toyota:) plastykowa jest tylko kieszeń dokręcana do tapicerki drzwi. Czeka mnie duzo dłubania bo w tych drzwich nie ma otwórów (głosniki sa w konsoli-13 tki) na wysokosci kolan..biednie bo nie ma tasm nawet jak ograniczyc przestrzeni

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 04 Stycznia 2005, 18:50:11 »
Cytat: Red_Point
jasne - i sadze ze jest to nie mozliwe!!!!

takie jest moje zdnaie!!
dlatego ja juz zrezygnowalem z jazdy tym bolidem w trasy!! - szczegolnie ze ponizej 140 to zadko schodzilem!!
maielm przyjemnosc byc nim raz w gorach i raz nad morzem..... dziwne imprezy bo potem 2a dni bolaca glowa.....

No to musze powiedziec ze przy 1.3 komfort jest duzo lepszy - przy 90 km/h silnik ledwo slychac a i przy 120-130 tez nie jest zle (co nie znaczy ze rewelacyjnie) i mozna spokojnie jechac w trase sluchajac sobie muzyczki.

Niestety taki juz urok yariska ze to nie lexus ;-) Przeciez silnik jest prawie ze w kabinie :)

PS: Wracajac z pracy przeprowadzilem nawet badania "naukowe" ;-) Wyniki jak nizej (V bieg):
<103 - silnika prawie nie slychac
104-113 - lekkie buczenie
114-124 - ciszej niż wcześniej (!!)
>125 - znow lekko glosniej (ale brzmienie mile dla ucha) i dalej coraz głośniej, ale uciążliwe to jest dopiero gdzies od 140 w gore.
Seat Leon Cupra :D

luc

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 04 Stycznia 2005, 18:57:57 »
Cytat: kasumi
a jak mam takie pytanie...czy jesli tapicerka drzwi nie jest plastykowa..tez wygłuszać

A ja na twoim miejscu też bym wygłuszył tą tapicerke. Bo tak to nie bedziesz miał pełnego efektu wytłumienia.

kasumi

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 04 Stycznia 2005, 21:08:33 »
ale jak gabką? czy matami? tam jest mało miejsca, ona (tapicerka) dosyć ściśle przylega do blach..

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 05 Stycznia 2005, 10:11:07 »
Sober dobrze pisze.
Jadąc na Sylwka w okolice koronowa (trasa jakieś 300 km w jedną stronę) biłem rekordy niskiego spalania  :wink:  Wyszło mi 5.9 l przy prędkości przelotowej 110 km/h (śr. wg kompa to 90 km/h). W środku auta jest cicho jak przy 60 km/h - obroty są w okolicach 2800 rpm.
Ale wystarczy przycisnąć do 150 km/h i już spalanie przekracza 7.3 l, obroty to wartość powyżej 4500 rpm i silnik głośno buczy. Pojemność 1300 ccm to jednak kompromis.
Robiętak tylko kiedy jestem sam i mi sięśpieszy  :worried

mugger

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 06 Stycznia 2005, 00:33:00 »
Huh... wyciszyć yarisa... powiem tak: to se ne da....
Można wyłożyć wszystko matami, owaszem będzie ciszej... ale efekt i tak nie będzie piorunujący
Najlepszy sposób:
Wsiadasz do malucha, rozpędzasz siędo 90... i tak jedziesz przez 10 minut... potem przesiadasz siędo yarisa i masz idealną cisze :D
A tak poważnie
Maty dobre są do audio i ewentualnego wyciszania skrzypienia boczków i grzybków od zamykania drzwi.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Stycznia 2005, 08:26:02 »
dzięki Radku
całą sobotęwalczyłem z wygłuszeniem- i zrobiłem .............. 1 drzwi ( 7 godzin)
na razie mam dość- następne drzwi w następną sobotę
(1 drzwi-8 mat) mam szczegółowe fotki- jak ktoś chce popatrzeć to na priv prześlę

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Stycznia 2005, 11:45:03 »
Smok, kurcze co ty tyle czasu tam robiles?? :shock:
ale fotki najlepiej jak byc tutaj zapodal......:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 10 Stycznia 2005, 17:53:41 »
Wlasnie... Wrzuc tu te foty.
Jesli tyle zajelo Ci wygluszenie drzwi, to pomysl ile roboty jest z z deska i wnetrzem !
Dwa cale dni mi to zajelo... Od rana do poznej nocy   :aduh

grzybek-r

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Stycznia 2005, 15:57:48 »
chodzi mi o wyciszenie ścianki pomiędzy silnikiem a kabiną od wewnatrz. chce zdjac deske rozdzielcza i polozyc warstwe (moze nawet 2 warstwy) mat i to samo zrobic z przednimi drzwiami.
 czy troche to uciszy halas silnika?

co o tym myslicie?

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Stycznia 2005, 17:42:14 »
Ja tam uwazam ze na stronie bigman: www.yaris.org wszystko jest dokladnie pisane razem z wygluszeniem i zamontowaniem nowego audio.

grzybek-r

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Stycznia 2005, 17:44:14 »
przeczytalem caly ten post ale niestety sklupia sie on na wygluszeniu pod audio a mi chodzi o wygluszenie samego silnika czyli calej tej scianki pod deska rozdzielcza od strony wewnetrznej ew przednich drzwi.... czy to ma sens i jakich mat do tego uzywac?
chodzi mi o wyciszenie silnika a nie o dzwiek audio...

Smok

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Stycznia 2005, 13:10:12 »
mam nadzieję, że da bo jutro albo we wtorek zakładam maty miedzy silnikiem a kabina ale od strony silnika- 2 maty z powłoką alu- jak to COKOLWIEK da to bede demontował kokpit i wyklejal od środka (matami z filcem).

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Stycznia 2005, 14:58:53 »
Smok, z zrobisz dokumentacje fotograficzna z wklejania mat?

Smok

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 16 Stycznia 2005, 17:01:42 »
oczywiście- z wygłuszenia drzw( przód i tył lewa strona juz sa)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl