Autor Wątek: "chyba" chcę Kupić Camry V6 - kilka pytań  (Przeczytany 76756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
Odp: "chyba" chcę Kupić Camry V6 - kilka pytań
« Odpowiedź #105 dnia: 23 Września 2010, 22:41:44 »
kolega joker zdeczka zaniżone wartości spalania podaje dla V6, ale tylko zdeczka...... <diabel>
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

joker

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 24 Września 2010, 19:00:10 »
Dlaczego? Mówię o moim egzemplarzu - tyle właśnie pali. 1MZ-FE bez instalacji LPG.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #107 dnia: 24 Września 2010, 21:44:26 »
3VZ.pl

joker

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 24 Września 2010, 23:30:03 »
Też tak uważam - automatem trzeba umieć jeździć, by palił mniej (nie mówię o powolnej jeździe).

Offline redbull

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Listopada 2010, 14:15:52 »
Panowie jeździł może ktoś z was gs300 (I generacja) i camry V6 ? Ciekawi mnie czy duża różnica np. przy 160km/h pedał w podłoge i czy w lexsie dużo ciszej.
była camry le 2.2 usa
był avalon I xls 1mz canada

Offline michalck81

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Listopada 2010, 20:06:26 »
Redbull napisal;
Panowie jeździł może ktoś z was gs300 (I generacja) i camry V6 ? Ciekawi mnie czy duża różnica np. przy 160km/h pedał w podłoge i czy w lexsie dużo ciszej.
Jezdzilem brata Camry V6 wlatach 96 po Niemczech bylo w niej cicho i przy 200km/h,tylko pach przeciecia na betonie bylo slychac.Zalezy to od wywazenia opon i jakosci opon,kartoflaki pracuja glosno i buda sie trzesie.GS 300 lexus jest bardzo wyciszony ale wozisz ze soba  chyba ze sto kilo masy tlumiacej.
Tez mialem okazje sie nim przejechac w polowie lat 97.
Pzdr.Camry 2,2

82bialy

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 06 Stycznia 2011, 21:53:19 »
Witam wszystkich serdecznie .Przymierzam się do kupna właśnie takiej toyotki .Chodzi mi głównie na co zwrócić uwagę podczas zakupu ,czy ma w miarę bez awaryjne automaty ,interesuje mnie zarówno wersja 2.4 jak i 3.0 bez znaczenia i tak będe zakładał gaz , czy mocno różni się wersja amerykańska od europejskiej ,szukam raczej w maksymalnej opcji wyposarzenia aczkolwiek brak skór mogę przeboleć .No i może zna ktoś sklep z częściami w przystępnych cenach (w porównaniu z ASO). Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #113 dnia: 06 Stycznia 2011, 22:34:39 »
Polecam przejrzeć wątki Owcy - grupowicza, który posiada Solarę (silnik 3.3) on Ci podpowie parę rzeczy, lub wyślij priva do marcinm - a. To są użytkownicy i spece od tego typu samochodu.
P.S. Poczytaj o instalacji gazu do VVTi oraz o jego plusach i minusach.
Pozdrawiam
Obi

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #114 dnia: 06 Stycznia 2011, 23:25:11 »
Ja bym zaczął od sprecyzowania, co się chce kupić, bo "takiej toyotki" to mi naprawdę nic nie mówi, więc mimo szczerych chęci, nie pomogę.

Wnioskuję, że chodzi conajmniej o V generację, a o różnicach między EU i US to możnaby i dwie godziny pisać, nie wyczerpując tematu, i nie trafiając w sedno.

Jeśli kolega bardziej sprecyzuje, o co mu chodzi, to niewątpliwie więcej się dowie.

3VZ.pl

kucharz1982

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Stycznia 2011, 15:33:04 »
Pewnie ktoś się zaraz po mnie przejedzie  :grin: ale ja właśnie kupiłem taką Camry za 4000 PLN pod koniec maja 2010. Nie powiem że igła - bo kto by uwierzył  <diabel>

Spalanie: miasto PB 16l/100 LPG to w okolicach 20l/100 i przy 3 literkach pod maską to nie ma co się spodziewać lepszego wyniku (+/- 2l)

Ale wszystko zależy od tego na jak długo się autko planuje i jaką $$$ dysponuje. Ja potrzebowałem czegoś ze sprawną klimą i sporym bagażnikiem - a to Camry zapewnia  :grin:

Na stacji w zawieszeniu praktycznie nic nie wyszło (jeden sworzeń), w ASO też nic nie stwierdzili - co ciekawe na potykaczach coś puka z tyłu ale nikt nie jest w stanie namierzyć co to - trochę to denerwuje na szczęście (na razie) nie przeszkadza w jeździe. W ASO sugerowali gumy stabilizatora wachacza - wymieniłem i nic to nie dało.

Jak na razie nie było dużo do zrobienia - rozrusznik (200zł), sworzeń(140zł), gumy stabilizatora wachacza (90zł w ASO).
Oczywiście klocki, tarcze, płyny, filtry i akumulator. Ale po za baterią to to w każdym aucie dobrze wymienić po zakupie.

Autko obejrzał też człowiek który Camry V6 śmiga - trafiłem na gaziarz który takim autkiem od 8 lat śmiga i nie narzeka  :grin: i wg niego silnik i skrzynia są OK - brudne bez wycieków (nie myte na sprzedaż) chodzą równo i nie szrpie.

Oczywiście muszą być minusy - i są:
- przebieg 380 000 km.
- po kilku sprzeczkach parkingowych
- i jednym zonku z otwartą maską podczas jazdy - wymieniona szyba, robiony dach i maska - - wykonanie blacharskie na 4 ale lakiernik to chyba był po libacji albo dzieci z przedszkola się z farbkami dorwały  :-o
- centralny na mrozie się trochę stawia (tylne zamki)
 - brak filtra kabiny - podobno (wg. ASO) w USA to norma  :-(

stan wizualny mi za bardzo nie przeszkadza -  "blacha nie jeździ" jak mi to znajomy blacharz powiedział  <diabel>

Jak na razie jest dobrze  <diabel> rudy się jeszcze na dobre nie zadomowił  :grin:

Camry - autko ciekawe - tylko manuala brak - z automatem brak frajdy z jazdy choć wygoda duża
 :laugh:

I chyba lepiej szukać europejczyka bo wydają się jakoś lepiej wykończone w środku niż USA ale to już zupełnie inna historia.

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Stycznia 2011, 16:17:06 »
Zachęcamy do zamieszczenia zdjęć http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?board=150.0

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Stycznia 2011, 16:25:33 »
Pewnie ktoś się zaraz po mnie przejedzie  :grin:

Nie ma takiej potrzeby, nikt nie mówił, żeby nie kupować Camry za 4000, jedynie pojawiają się głosy, ile kosztuje doprowadzenie takiego auta do stanu bdb.

Na stacji w zawieszeniu praktycznie nic nie wyszło (jeden sworzeń), w ASO też nic nie stwierdzili - co ciekawe na potykaczach coś puka z tyłu ale nikt nie jest w stanie namierzyć co to

Górne poduchy amorów tylnych, albo stabilizator tak wytarty, że nowe gumy nie pomagają.

Jak na razie nie było dużo do zrobienia

Bo ja nie oglądałem  <diabel>

Oczywiście muszą być minusy - i są:
- przebieg 380 000 km.
- po kilku sprzeczkach parkingowych
- i jednym zonku z otwartą maską podczas jazdy - wymieniona szyba, robiony dach i maska - - wykonanie blacharskie na 4 ale lakiernik to chyba był po libacji albo dzieci z przedszkola się z farbkami dorwały  :-o
- centralny na mrozie się trochę stawia (tylne zamki)
 - brak filtra kabiny - podobno (wg. ASO) w USA to norma  :-(

stan wizualny mi za bardzo nie przeszkadza -  "blacha nie jeździ" jak mi to znajomy blacharz powiedział  <diabel>

Jak na razie jest dobrze  <diabel> rudy się jeszcze na dobre nie zadomowił  :grin:

Camry - autko ciekawe - tylko manuala brak - z automatem brak frajdy z jazdy choć wygoda duża
 :laugh:

I chyba lepiej szukać europejczyka bo wydają się jakoś lepiej wykończone w środku niż USA ale to już zupełnie inna historia.

Jeśli przebieg jest prawdziwy, to nie uważałbym tego za minus.

W III gen nie było filtra kabinowego, acz da się upchać, bo jest na niego miejsce.

Blacha jeździ, zwłaszcza blacha tylnych kielichów. Za to nie jeździ lakier.

Odnośnie rudej, to zdejmij plastiki tylnych nadkoli, a potem poproś moda o edycję postu.

Manuala się robi w 3 dni.

Sedany na EU były składane tylko i wyłącznie w Japonii, sedany na US/CAN w Japonii, albo Kentucky ( przepaść wykonawcza ), a kombiaki, niestety,  tylko w Kentucky.

3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Stycznia 2011, 18:13:42 »
I progi też jeżdżą, na drodze może być zonk jak lewarek dachem wyjdzie  <diabel>

US/CAN jest ładniejszy <diabel> szczególnie granatowy, kanadyjski sedan  <diabel> i składany w Japan  :-)

kucharz1982

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 11 Stycznia 2011, 20:39:56 »
Progi żyją ale lewarek poległ  :grin: przy zmianie kół na zimowe wziął i się złożył na szczęście koło było jeszcze na aucie a nie obok  <diabel>  co do nadkoli to wolę myśleć ze jest ok  <diabel> i nie będę ich ściągał przynajmniej do pozimowego przeglądu  :laugh:

Przebieg raczej nie kręcony - pierwszy w 1996 z USA jako mienie ściągnął i do 2001 w ASO robił drugi właściciel śmigał nim trochę, robił go w tym samym warsztacie w którym wcześniejsze autka serwisowałem także chłopaki znają jego przeszłość i mówili, że nie był kręcony  :cheesy: Tylko na LPG silnik już 170 tysi zrobił.

Do ideału mojej camry sporo brak ale na większą reanimację chwilowo $$$ brak  :-(
jak się uda to w wakacje będzie miała małe "SPA" to trochę wyglądu nabierze a i z zawieszeniem z tyłu się porządek zrobi  :grin:

co do tych poduch to się tym na wiosnę zajmę  :-)  oby jak najprędzej

robił ktoś zakupy http://www.4cars.pl/ jak z jakością bo ceny całkiem niezłe zwłaszcza w porównaniu z ASO  :grin:

Jeśli się nic poważnego nie posypie to będzie to znajomość na dłużej bo autko fajne wygodne a i do spalania się przyzwyczaić można  :-) cóż jak się chce mieć bardzo tanio to pozostaje TICO lub bilet miesięczny  :laugh:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl