Perzan - forum poczytalem ale niestety nie pomoglo to w diagnozie. Jest to dziwny przypadek i trudno nie panikowac w obcym kraju...
Żaden dziwny. Po prostu się przegrzewa i tyle. Co w tym dziwnego za wyjątkiem faktu że to nieprawidłowość ? Teraz trzeba na spokojnie znaleźć przyczynę.

Negatywne emocje złym doradcą

Popatrz na to z innej strony - jako tako dojechałeś, a mógł Ci silnik stanąć na środkowym pasie mocno zatłoczonej autostrady...

Drugi plus całej sytuacji - wskazówka doszła tylko do 3/4

Ja nie miałem tyle szczęścia i sam nie wiem jak długo męczyłem swoją tak 160-180. Dopiero pod koniec autostrady kupmel zapytał "a co to za wskazówka ta na czerwonym ?" :D
A silnik do dziś żyje

Temperatura skoczyla podczas jazdy miejskiej. Chlodnica jest goraca wiec chyba to jednak nie termostat
ale jutro to sprawdze. Maselka na bagnecie tez nie widze.
Sprawdź na zimno. Od góry zawsze będzie gorąca. Na fizykę nie poradzisz, gorące do góry idzie

W czasie takiej przegrzanej jazdy to już mogła cała się nagrzać, dlatego sprawdź po odpaleniu zimnej.
Czy mozliwe aby to pompa wody? Jaki bedzie objaw padniecia? Mi to wyglada jakby uklad mial tylko czesciowo wymuszony obieg.
Objaw będzie taki jak masz - gotowanie
Ogrzewanie w środku działa ?
Odkręć korek chłodnicy i przegazuj raz a ostro. Zmienia się poziom płynu ? Widać jakiś ruch ?
2x tak oznacza dobrą pompę.
Nie wiem co by się musiało stać żeby pompa padła. Chyba jakiś solidny kamień wielkości orzecha laskowego, który by zmielił łopatki albo urwał wirnik bo innej możliwości ja osobiście nie widzę

A patrzyłeś wszędzie poza zbiorniczkiem na okoliczność wycieku ?
Pozdro.