W końcu udało się zglebić Carinkę.
Po przejechaniu jakiegoś 1000 kilometrów napiszę coś więcej. Jakie są moje pierwsze wrażenia, jak to wszystko ma się do moich nadziei oraz obaw itd.
Na razie przejechałem coś koło 50 - 60 km więc wolę uniknąć jakichkolwiek wypowiedzi na temat tego "jak się jeździ". Jedyne co mogę powiedzieć to tyle, że zaliczyłem już pierwszą obcierkę progami... podczas wjeżdżania na podnośnik na którym odbywa się ustawianie geometrii... Było to delikatne muśnięcie ale i tak się liczy ;]
Opiszę natomiast co zostało zrobione i dodam foto-relację (niestety robioną komórką ponieważ moja cyfrówka zdechła w czasie wyjazdu do trójmiasta).
Założone
Vogtlandy -35 mm (auto siadło z tyłu o lekko ponad 4cm... 4,2 mniej-więcej, z przodu o jakieś 3,9... może 3,8... ciężko stwierdzić. Całość mierzona od dolnego rantu felgi do najwyższego punktu nadkola aby uniknąć błędu pomiaru związanego z elastycznością opony.)
Nowe
amortyzatory KAYABATarcze nacinane SpeedmaxKlocki
EBC GreenStuff (cholera jasna.... przy bardzo lekkim hamowaniu piszczą :( Za to zestaw mimo, że na dotarciu, to niesamowicie szybko łapie i mocno hamuje)
Płyn hamulcowy miał być wymieniony jak co roku ale mam jeden odpowietrznik z tyłu urwany więc poczekam do najbliższego przeglądu by wymienić to ustrojstwo na nowe.
RozpórkaObie
poduchy skrzyni biegów (z ASO)
Więcej grzechów nie pamiętam ;]
Najpierw focie wykonane podczas całego zabiegu:
Gleba:
W sumie, jak zobaczyłem ranty błotników od dołu, zacząłem się zastanawiać czy zakładać opony o szerokości 195 (teraz mam 185). Co prawda na tych samych felgach jechałem w te wakacje w góry oraz na mazury na gumkach 195 i nic nie obcierało, pomimo pełnego załadunku i mocnego wejścia tylnego koła w błotnik, niemniej jednak zaczynam się obawiać czy będzie wszystko ok... Tym bardziej, że GoodYearowskie 195 nie musi być takie samo jak 195 Yokohamy

Kolejny dylemat mam

Podczas geometrii:
Pierwsza osoba która widziała glebę w akcji to Eddie. Gratuluję, wygrałeś darmowe pchanie malucha

Dorzucam zdjęcie którego nie zrobiłem wczoraj, tj. Carina z boku.
Oraz zdjęcia rozpórki (Mushroom Kingdom Edytion

)