Autor Wątek: tempomat  (Przeczytany 466970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
Odp: tempomat
« Odpowiedź #90 dnia: 04 Kwietnia 2012, 11:32:48 »
Ściągnij poduszkę powietrzną i zobacz czy masz tam wolny wtyk, jak jest to możliwe, że zadziała.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #91 dnia: 04 Kwietnia 2012, 13:15:16 »
Hej!
 sprawdzałem za kierownicą i nie ma tam wyżłobionego miejsca na tempomat
I nie będziesz miał.
Myslę że w Twoim bolidzie nie instalacji tempomatu więc chociaż samą dźwigienkę byś wsadził to nic nie będziesz miał  :-(.
Obi

claveesh

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 04 Kwietnia 2012, 13:19:05 »
a już miałem nadzieję :(
kurcze, mogłem sobie kupić 1.6 :P

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 19 Kwietnia 2012, 13:13:19 »
Mam obiecane, że po 10 maja temat tempomatu w 1,4 D4D u mnie odżyje. Mój "wiecznieniemającyczasubrat" twierdzi, że "co się nie da, jak się da"... zobaczymy... W każdym razie dźwigienki jeszcze nie sprzedałem, nadal ją mam, choć zauważyłem ostatnio, że zaczęła już korzenie puszczać <diabel>
"With Oden on our side..."

Offline akaraf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 09 Maja 2012, 22:02:37 »
To mój pierwszy post na tym forum - więc witam wszystkich serdecznie. Aurisa mam od 28 kwietnia - 2.0 d4d premium. Trafiłem na ten temat i postanowiłem zamontować tempomat - zamówiłem manetkę z allegro (80zł - http://allegro.pl/wlacznik-tempomatu-toyota-avensis-land-cruiser-11r-i2297358121.html) i już mam  :-). Działa jak trzeba.
Dzięki dla autora!

Offline Nix2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 12 Maja 2012, 12:26:56 »
Mam obiecane, że po 10 maja temat tempomatu w 1,4 D4D u mnie odżyje. ... <diabel>

I jak tam sprawa tempomatu do 1.4 D4D ? Też mam takiego i też się napaliłem jak łysy na grzebień... są szanse?

pzdr! Nix
Rav 4 HEV 2024

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 14 Maja 2012, 16:28:06 »
...I jak tam sprawa tempomatu do 1.4 D4D ? Też mam takiego i też się napaliłem jak łysy na grzebień... są szanse?...

Jeszcze trochę cierpliwości, braciszek ma ostatnio tyle zleceń, że nawet zaprzestał z braku czasu łazienkę remontować :-). A sam sobie z tym niestety nie poradzę. Mam nadzieję, że zdążę pobawić się tym gadżetem, zanim sprzedam Aurisa :roll:
"With Oden on our side..."

Offline Nix2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 14 Maja 2012, 17:31:56 »
Oczywiście czekamy niecierpliwie :-P

Ale mowa o takim tempomacie hmm... sztukowanym troszkę czytaj: zewnętrznym ? Bo z tego co się naczytałem to żadna sztuka Aurisa 1,4 D4D nie wyszła fabrycznie z tempomatem? No i brak w sterowniku opcji CC choć w kierownicy złącze jest ale ślepe, a w kokpicie kontrolka jest.
Mam rację ?

pzdr! Nix
Rav 4 HEV 2024

tom

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Maja 2012, 18:42:44 »
1.4 d4d nie wystepowalo z tempomatem, nawet wersja FL i nawet u brata Niemca

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Maja 2012, 20:53:27 »
A co daje tempomat? Przecież na tym nie da się jechać, chyba, że nastawimy 80km/h i się bujamy bijąc rekordy spalania, albo nocą.

tom

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Maja 2012, 20:57:16 »
moim zdaniem w benzynie (przynajmniej u mnie) na tempomacie pali więcej niz bez.

czemu twierdzisz ze nie da się jezdzić? W trasie poza miastem mozna spokojnie jezdzic, a ze drog ekspresowych i autostrad przybywa :)

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 14 Maja 2012, 21:17:16 »
tez wydaje mi się, że z tempomatem więcej pali, twierdze też że po Polskich drogach nie da się jechać z tempomatem - nie chodzi mi o stan dróg ale o baranach na drodze. W innych krajach nikt Ci nie wyjedzie na lewy pas a w Polsce to jest masakra.
Where Wishes Fly......

tom

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Maja 2012, 21:24:45 »
ja powiem tak, jak jedziesz zgodnie z przepisami (czyli sie wleczesz :D ) to się da. Jadąc po autostradzie 140, czy po drodze ekspresowej 120 na tempomacie mozna spokojnie lecieć, bo prawda jest taka ze kazdy nas wtedy wyprzedza hahaha :D

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Maja 2012, 21:27:00 »
czemu twierdzisz ze nie da się jezdzić? W trasie poza miastem mozna spokojnie jezdzic, a ze drog ekspresowych i autostrad przybywa :)

Ale z jaką prędkością? Nawet jak nastawisz przepisowe 90 to dogonisz kogoś jadącego 85km/h i nie wyprzedzisz, bo jest jakaś wysepka lub coś z naprzeciwka. Na ekspresowych, autostradach to samo, tylko prędkości większe.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Maja 2012, 21:27:48 »
A co daje tempomat? Przecież na tym nie da się jechać, chyba, że nastawimy 80km/h i się bujamy bijąc rekordy spalania, albo nocą.
że Cię noga nie boli  :-P
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl