Autor Wątek: tempomat  (Przeczytany 467060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szp87

• Toyot Leżący
  • *
Odp: tempomat
« Odpowiedź #660 dnia: 16 Kwietnia 2020, 08:11:59 »
Znalazłem coś takiego na Ali, czy będzie pasować?

#Aliexpress 60,30 zł  21%OFF | Przycisk sterowania dźwiękiem kierownicy przełącznik tempomatu dla jakości T/oyota Corolla/Wish/Altis OE
https://a.aliexpress.com/_BfhkJbtU

Offline HerrMajki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #661 dnia: 17 Kwietnia 2020, 22:31:15 »
Znalazłem coś takiego na Ali, czy będzie pasować?

#Aliexpress 60,30 zł  21%OFF | Przycisk sterowania dźwiękiem kierownicy przełącznik tempomatu dla jakości T/oyota Corolla/Wish/Altis OE
https://a.aliexpress.com/_BfhkJbtU
A nie lepiej zamiast rzeźbić coś z ali kupić używaną fajerkę skórzaną z tempomatem? Ja tak zrobiłem. Wszystko pasowało i działało. Zapłaciłem 200 zł w dobrym stanie - bez rys i innych uszkodzeń. Starą kierownice sprzedałem za 80 zł na OLX.
Czasami nie warto kupować na Ali jak coś ma nie działać. Kupując u nas przez neta masz 14 dni na odesłanie towaru jak nie będzie działać.

Aaa sorki - nie zauważyłem że chodzi o Auris I - ja mam II
« Ostatnia zmiana: 17 Kwietnia 2020, 22:36:53 wysłana przez HerrMajki »

Offline szp87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #662 dnia: 18 Kwietnia 2020, 01:06:24 »
Tylko z pełnym sterowaniem to jak biały kruk... uwierz mi, że przejrzałem już dużo żeby taka znaleźć..

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #663 dnia: 18 Kwietnia 2020, 10:37:08 »

Offline szp87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #664 dnia: 18 Kwietnia 2020, 20:35:58 »
To nie jest ta kierownica auris I lift 2010

Offline YamamMotor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #665 dnia: 09 Maja 2020, 13:53:47 »
A ja przeczytałem Wasz wątek odnośnie tempomatu i postanowiłem sam podziałać.
Jeden dzień i kupione , drugi dzień już na tempomacie . Mam Auriska 1.6 / 132 koniki , produkcja Turecka wiec obyło się bez przeciągania kabelka ... efekt Prestige w wersji Premium  <taniec> Dodłbym fotki ale nie wiem jak...
Były: Honda Jazz 1.3/2003r. , Mazda 3/2010r.

Offline rasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #666 dnia: 14 Maja 2020, 13:45:33 »
Witam, wczoraj otrzymałem z Chin manetkę tempomatu i dziś już jest założona. Zdjęcie poduszki trochę czasu mi zajęło - te zaczepy to jakaś masakra, prawie godzinę z nimi walczyłem. Wystarczyło tylko podpiąć wiązkę i manetka działa, przetestowane na autostradzie.  Auris 2013 Dynamic sport 1.6 benzyna, jakby co.

Offline lukB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #667 dnia: 18 Maja 2020, 12:51:00 »
Kupiłem manetkę z kabelkami z AliExpress ale nie czuje się technicznie na siłach, żeby sam to podłączyć. Poleci ktoś jakieś miejsce we Wrocławiu gdzie mi to podłączą? Dzwoniłem po kilku serwisach ale wszędzie mi odmawiali...

Offline hesus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #668 dnia: 30 Maja 2020, 21:14:56 »
A jak Auris 2 FL 2015 1.6 CVT? Jest sens zamawiać kierownicę z tempomatem? Wersja nie mam pojęcia bo nie mam auta przy sobie, ale raczej nie najbiedniejsza, są łopatki na kierownicy, full sterowanie, system multimedialny bez navi, cztery szyby w prądzie i lusterka
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2020, 21:16:37 wysłana przez hesus »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #669 dnia: 31 Maja 2020, 10:40:35 »
Powinno zadziałać po w pięciu manetki.

Offline ErwinKieta

• Początkujący
« Odpowiedź #670 dnia: 09 Czerwca 2020, 20:22:42 »
Dzisiaj samodzielnie bez żadnych modyfikacji zainstalowałem manetkę tempomatu, w Toyocie Auris 1.4 D4D
Elektryk mi powiedział, że jeśli idą osobne przewody do świec żarowych to będzie działać bez dodawania przewodów, i tak było. Toyota Auris 1.4 D4D 2017 rok.
Żeby sprawdzić czy instalacja jest przygotowana, nie potrzeba manetki, wystarczy wyjąc poduszkę z kierownicy i zrobić zwarcie na pinach z kostki, jeśli zapali się kontrolka z tempomatu, instalacja jest przygotowana.

Pozdrawiam, i mam nadzieje, ze się przyda.

Offline PiotrR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #671 dnia: 17 Czerwca 2020, 16:34:05 »
Cześć

Mam Aurisa I FL 1.33 benzyna (1NR-FE), prawdopodobnie Classic. Podłączyłem manetkę z Allegro i nie zapala się kontrolka przy po wciśnięciu ON/OFF na postoju.

Czy z tym coś da się zrobić i uruchomić tempomat?

Przyglądałem się kontrolkom z latarką i nie widzę żeby była tam lampka "CRUISE". W moim samochodzie nie ma zaślepki na manetkę tempomatu - jest tylko zaznaczenie które trzeba by wyciąć samemu. Czy to możliwe że tempomat zadziała nawet bez kontrolki? Wolałbym nie testować w jeździe z wiszącą manetką i poduszką powietrzną, ani wycinać plastików jeśli nic z tempomatu nie wyjdzie.

Próbowałem też dobrać się do kostki za kierownicą, żeby sprawdzić czy mogę dołożyć brakujący kabel, ale u mnie wygląda to inaczej niż w instrukcjach na youtube - nie ma śrubek tylko 2 prostokątne otwory. Jak można w takim wypadku zdjąć plastikowe osłony kolumny kierownicy?

Czy komuś udało się uruchomić tempomat w tym modelu?

Dzięki!
Piotrek

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #672 dnia: 17 Czerwca 2020, 18:44:43 »
Tempomat działa tylko w czasie jazdy

Offline PiotrR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #673 dnia: 17 Czerwca 2020, 20:35:28 »
Tempomat działa tylko w czasie jazdy

Wydaje mi się że nawet na postoju powinna się zapalić kontrolka tempomatu, jeśli stacyjka jest przekręcona i wcisnę ON/OFF na dźwigni tempomatu. Z tego co czytałem to test czy tempomat będzie działał. U mnie to się nie dzieje.

Czy możliwe że tempomat będzie działał nawet bez świecącej kontrolki?

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #674 dnia: 17 Czerwca 2020, 21:04:49 »
W Avensisie założyłem sam tempomat.Lampka się nie paliła a on działał.Wystarczy że jest instalacja do tempomatu i będzie działał.Może nie być tylko żarówki na desce

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl