Autor Wątek: Opony i felgi Camry  (Przeczytany 256033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Opony i felgi Camry
« Odpowiedź #225 dnia: 21 Października 2012, 14:40:41 »
Zacznijże człowieku pisać tak, żeby się dało to czytać.
3VZ.pl

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #226 dnia: 21 Października 2012, 17:05:34 »
a co to konkurs polonistyczny? :-P
piszę tak aby można było zrozumieć co mam na myśli,
dzwoniłem do kumpla, owszem ma felgi od jeepa ale 19" hehe więc będzie ciężko coś takiego dorwać jak chcę na przymiarkę

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #227 dnia: 21 Października 2012, 17:43:54 »
Nie konkurs, ale w tym dziale jest wymagana względna poprawność językowa, i możesz zapomnieć o jakiejkolwiek pomocy z mojej strony, jeśli nie zaczniesz się do tego stosować.

Po prostu nie znajduję przyjemności w kontaktach z analfabetami i staram się ich unikać, żeby samemu nie zacząć pisać jak Aborygen.
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #228 dnia: 21 Października 2012, 21:52:26 »
[...]
Po prostu nie znajduję przyjemności w kontaktach z analfabetami i staram się ich unikać, żeby samemu nie zacząć pisać jak Aborygen.
:cheesy: :laugh:

Dzisiaj zapodałem aluski z bordowej czyli 17"X7,5 ET38 , na nich 225X45X17. Nic nie obciera, odległość między oponą a amorkiem z tyłu ok.5mm. Trakcja zdecydowanie się poprawiła, auto nie pływa jak na 195X65X15

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #229 dnia: 21 Października 2012, 21:59:20 »
marcin a ja w swoim temacie prosilem o usuniecie mojego tematu z forum... Umiesz czytac ze zrozumieniem?
po drugie "spamujesz" i nie wnosisz nic do tematu
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2012, 22:28:56 wysłana przez Bonio86 »

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #230 dnia: 21 Października 2012, 23:24:51 »
Tak to kolegów nie zdobędziesz raczej... pokory trochę, więcej luzu i mniej złośliwości. Wyluzuj, a jak to zbyt trudne, zakup bromu i conieco rano do herbatki. We wojsku pomaga, w cywilu też pomoże.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #231 dnia: 22 Października 2012, 00:05:14 »
uro a gdzie ja napisalem ze chce sie kimkolwiek kumplowac? To jest forum a nie FaceB nie musze miec xxxx znajomych aby byc "fajnym"
aha wiem ze naginam regulamin o czym administratorzy napewno beda wiedziec, ale przypominam tez dla marcinam Punkt 2 regulaminu, dokladniej podpunkt 1. obydwoje ja i marcin jedziemy na tym samym paragrafie :)
za off topic przepraszam - wyjasniam sprawe dla userow ktorzy moga nie wiedziec o co generalnie sie rozchodzi

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #232 dnia: 22 Października 2012, 07:25:24 »
uro a gdzie ja napisalem ze chce sie kimkolwiek kumplowac? To jest forum a nie FaceB nie musze miec xxxx znajomych aby byc "fajnym"
Tyle w temacie. Powodzenia przy pytaniach.

Jakie są koszty odmłodzenia felg? Tzn całkowite SPA czy inne masaże  :-) od piaskowania po lakierek. Na wiosnę planuję coś zrobić, bo nie zmieniane od fabryki już pokazują swoje lata.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #233 dnia: 22 Października 2012, 21:25:57 »
Jakiś czas temu w Siedlcach mówili 200zł za felgę.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #234 dnia: 22 Października 2012, 21:45:51 »
Piaskowanie + malowanie proszkowe powinieneś się zmieścić w 150 a nawet taniej.
Jeśli lakierowanie na mokro to trochę drożej 200-250. Tylko pamiętaj jak będziesz szukał, żeby gość piaskował, nie śrutował, bo kaszanka straszna wyjdzie. Dekielki masz plastikowe czy metalowe przy swoich gwiazdach?

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #235 dnia: 22 Października 2012, 23:37:45 »
agiless ja mialem kiedys felgi śrutowane i malowane prochem na biało, i nie zauwazylem na nich nic dziwnego co by moglo mnie zaniepokoic, pomalowane sa juz 6 lat i dalej sa biale, no chyba ze moze zmienily ciutke odcien, moze wypalily sie od slonca, sprzedalem dla sasiada i jezdzi na nich po dzis dzien,
czemu przestrzegasz przed śrutem?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #236 dnia: 22 Października 2012, 23:44:49 »
Pisząc o śrutowaniu miałem na myśli prawdziwe, nie śrutem rozbitym odzyskiwanym. Śrut pozostawia nierówną porowatą powierzchnię. Bardzo miałkim piaseczkiem zrobione felgi są gładkie i ładnie na nich wygląda lakier. Ja swoje oryginały camrowe robiłem lakierem na mokro + polerka po wyschnięciu, wyszło jak na fotkach w mojej galerii.

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #237 dnia: 23 Października 2012, 00:11:20 »
widzialem, Twoje wyszły zacnie - jak z fabryki,
co do srutowania, to moje ktore posiadalem pare lat temu nie nosily zadnych oznak porowatosci, moze dlatego ze dali duzo proszku, ale tam gdzie mialo byc gladko na feldze bylo gladko wiec chyba raczej ok, tymbardziej ze kosztowało mnie to 2x 0,5l wodki :P wiec nie mialem co wymagać

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #238 dnia: 23 Października 2012, 00:19:57 »
Gwarantuję Ci, że po prawdziwym śrutowaniu nie było by gładko, przerabiane na zaciskach. Mógłbym sobie nimi odciski na piętach ścierać  :cheesy: Może potocznie powiedzieli, że będą śrutować?

Offline Bonio86

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #239 dnia: 23 Października 2012, 00:31:02 »
nie bo to ogarnial moj kumpel ktory pracowal w pewnym zakladzie, generalnie produkuja wózki paleciaki i innego typu rzeczy na hale magazyny itp jakies tam przesla, bramki i cholera wie co jeszcze, moze na grubo proszkiem dawali i sie wyklarowało w piecu

Edit: mojemu innemu kumplowi ogarniali stalowki to śrut powbijał się w szczeliny, a po malowaniu i ok 1 roku czasu zaczął rdzewiec pod warstwa farby :)
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2012, 00:32:43 wysłana przez Bonio86 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl