a cóż to za wehikuł, który wymaga 5w30, aby nie stracić gwarancji ?
Zajrzyj do instrukcji obsługi auta to się dowiesz jakie lepkości są zalecane, chyba że ni Niemiec nie przekazał wszystkich dokumentów auta to podeślę swoją instrukcje na pw
jak się ma do tego indeks lepkości
TGMO 5w30 164
TGMO 0w20 227
Kilka stron wstecz olej tgmo był opisywany jako olej beee, wiec tu teraz jest cudowny? Nie każdy jezdzi na Tgmo !!!!!!!!
nie wiem skąd to bierzesz
TGMO 5w30 5965
TGMO 0w20 4102
Wynik podany przeze mnie pochodzi z analizy oleju jednego forumowicza, szukajka i znajdziesz to co ja znalazłem
No jakim cudem skoro wyższa lepkosc to większe tarcie - coś się niedawno w fizyce zmieniło
Skoro upalasz swego yarisa na torze to spytaj innych użytkowników na jakich lepkościach się upala auto. Przy dynamicznej jezdzie podwyższasz temp oleju a co za tym idzie spada lepkość, minimalna granicą jest spadek lepkości do 6 wiec logicznie bliżej olejowi w20 zbliżyć się do tej wartości niż w50 stąd na torach nie stosują takiego oleju jak masz u siebie, zwłaszcza rozrzedzonego paliwem.
To może podaj jakie elementy trą w silniku
To pytanie rozumiem jest żartem, ja Ci na nie nie odpowiem, zapytaj 10-letniego chłopca to Ci na to pytanie odpowie.
ja nie wiem, chyba że chodzi o sprzęgło
Od kiedy sprzęgło jest elementem silnika?
Jeszcze jedno - dla niedowiarków - spróbujcie zjechać z dużej góry autem z zimnym silnikiem i sprawdźcie jak wygląda temp oleju.
Rozumiem że zdajesz sobie sprawę z tego że w każdym aucie jest i był montowany wskaznik temp oleju