A co tu do podważania? Przecież też napisali, że wszystko sprowadzają z zewnątrz i tylko dosypują swojego magicznego białego proszku i dolewają purpurowej farbki.
Ojo joj nic do podważania, no masz ,już zapisuję w notesie tą datę

, który dzisiaj jest .
Z odpowiedzi wynika :
To co dodają jest z USA ,nie z Europy.
Dodają swój patent Synerlec i sami go produkują .
Dodają surowce bazowe nie III i IV grupy , tylko IV i V ,a V to już z estrami jest zabawa .
Uwaga , produkują te oleje tylko w jednym miejscu na Ziemi .
Poniekąd wiem ,że mają 10 linii produkcyjnych.
Takie fakty mnie satysfakcjonują

, staram się jeszcze o info. doprecyzowujące , ale nie wiem czy zdzierżą tam takie pytania ,których sami jeszcze pewnie nie widzieli .
Mówisz purpurowa farbka

,to barwnik który wcześniej czy później (zależy od przypadku) wypracowuje się . Powiedz mi który z podrabiaczy będzie się chciał bawić w dobieranie koloru oleju na fioletowy , który do tego jest mało znany i nie reklamowany . To graniczy z cudem , podrabiaczom by się to nie opłacało , szybciej im wychodzi odfiltrowanie zużytego oleju ,aby uzyskać jakiś odcień brązu . Tak więc olejów RP nie opłaca się podrabiać , bo kupca ze świeczką by trzeba szukać ,a zachodu było by nie mało . Tak jak pisałem ,mało znane i nie reklamowane , podrabiane być nie będzie .
Ja się już nie wypowiadam bo tutaj sami "specjaliści" i jak powiem że używam Amsoil'a Signature 0w20 to każdy mądry że i tak nie odczuje różnicy
Dajmy pola nowym kolegom , niech popiszą i opiszą , a czarne kruki już czekają na to na gałęziach . To będzie przecierka i takie pasowanie ,jako wstępne do wątku . Na początku trzeba dać się sponiewierać , by potem można pisać w spokoju było . Jak kruki nimi się zajmą , to my opiszemy wtedy odczucia ha 8-)
Słabo szukałeś, można kupić taniej z pewnego źródła...
Nie potrafię wymyślić pewniejszego miejsca ,niż jedyny dystrybutor na Polskę . Ty się pewnie zgrywasz i jak zapytam to odeślesz do szukajki , "a niech cię Pepe Dziobaku" . Dobra to zrobię odwrotnie , nie zapytam ,smaka i tak mi nie narobisz , bo ile by tam było taniej 3-5pln . Te kwoty nie warte zmian i pytań .
Z tego miejsca to ja mam nawet kopię faktury , na duże zamówienie bezpośrednie od Royal Purple . Otrzymałem po pewnym problemie , który wynikł w trakcie zakupów .Wiem np. w jakim czasie takie zamówienia docierają do Polski .
Pytałem w Royal Purple ,podali jeszcze jeden adres firmy u nas , ale jak zadzwoniłem to takich olejów nie mieli na już i na zamówienie też nie ,więc ten namiar wylądował w koszu .
Im mniej ma firma fabryk i rozlewni tym olej pewniejszy, Castrola w Polsce rozlewają już wszędzie, choć pewnie nie wszędzie oficjalnie...
No to RP jest pewniak , robią go tylko w jednym miejscu na Ziemi 8-")
Kolega z racji szkoły lub pracy w ASO (już tam nie robi) opowiadał mi jak był w rafinerii Lotos . Widział linie produkcyjne oleju ,powiedział że widział kilka rodzajów i marek olejowych na butelkach .
Ciekawe dlaczego nie wlali 0w20
To proste , na torach ECO nie obowiązuje , bo wolne okrążenia by były i silniki zatarte, oraz rury upalone 8-)
ECO jest dla Kowalskich ,a tory dla wybrańców . Tu i tu oleje są dla wydajności ,ale nie ma co porównywać tych wydajności ze sobą

No mówiłem do pałowania W40 , tylko to nie cywilne pałowanie .
Czy mogę prosić o rozwinięcie
Jakoś źle cytujesz , to pisał kolega Zbig , pewnie rozwinięcia nie będzie 8-( jak zwykle zresztą .
To kto uzywa tego olejnu
Kolego nie pisz tych dużych napisów tyle , bo ktoś się zezłości .
A kolega TheMrSkiBar nie lata na tym o który pytasz .
Uprzejmie informuję, że celem forum jest między innymi wchodzenie w dyskusje.
Ok , ale im większa negacja , tym lepsze za tym dowody niech idą . A sama negacja ,bo tak , to nie jest w zgodzie, interesie forum i wobec reszty piszących w tym wątku . W domu to można mieć i słonia na smyczy ;-))