Ile taki Auris spala LPG ? Miasto (jakie?) i trasa.
Szczecin, z klimą od tankowania do tankowania liczone wielokrotnie 9.8l. Identyczny styl jazdy, te same odcinki spalanie PB 9.6l...
i moze jeszcze warto podać ile idzie lubrykanta na 1000 km.
Nie jest to takie proste do wyliczenia. Inne (większe) zapotrzebowanie na lublifikator jest w mieście, inne w trasach. Przez równo 18tys. km zużyłem 1l lubryfikatora. Koszt za butelkę 1l - 50zł. Nie można ich mieszać więc ja będe się zaopatrywać w tą samą firme

I ile więcej kasy trzeba mieć odłożone na częstszą wymianę świec i układu wydechowego?
Czasem się zastanawiam skąd biorą się takie pytania na forum motoryzacyjnym, co innego jakby był to onet/wp.pl
Bardzo ważną rzeczą przy instalacji LPG jest stan układu zapłonowego. Przewody(cewki), rozdzielacze, palce rozdzielaczy świece i.t.p. Gdy któryś element zacznie wykazywać skutki zużycia w pierwszym przypadku zauważycie to na pracy w trybie LPG a na Pb będzie ok. Dopiero po czasie objawy zaczną występować na PB.
Jeżeli świece są ok, auto pracuje tak jak trzeba, elektrody są niepopękane to nie widzę sensu tego wymieniać, chyba że już z układem zapłonowym coś się dzieje to wtedy ma to jakiś sens ( niwelacja 1 rzeczy mogącej robić problem ).
Druga część Twojego pytania odnośnie układ wydechowy jest dla mnie niezrozumiała. Niby dlaczego miałbym częściej wymieniać wydech, chyba że podczas spalania LPG wydziela się siarkowodór ale tego jeszcze nie doświadczyłem