w sposób szeregowy
Czyli masz na kolanka/przejściówki a nie na trójniki? Patrząc na zdjęcia z lpg forum to nie za wysoko ten reduktor? Ja bym dał niżej bo jak płynu ci ubędzie to on pierwszy dostanie.
Przy wpięciu szeregowo jest dylemat czy chcesz mieć najpierw ciepłą nagrzewnicę czy reduktor i możliwe ze masz opcję na ciepłą nagrzewnicę.
Przy wpięciu równoległym (z założenia) oba elementy mają się nagrzewać równomiernie i to jest generalnie prostsze i bardziej pewne dla instalatorów bo nie trzeba patrzeć gdzie jest wejście i wyjście z nagrzewnicy tylko wpinamy trójniki i płyn krąży i tu i tu teoretycznie z tą samą temperaturą.
U mnie instalator wpiął się równolegle w nagrzewnicę więc nie było istotne gdzie jest wejście czy wyjście, zgodnie z tym co napisałem powyżej. Ja dodałem po jakimś czasie webasto i wtedy musiałem zidentyfikować wejście i wyjście z nagrzewnicy. Dodałem je więc szeregowo pomiędzy wyjście z silnika a wejście do nagrzewnicy (u mnie akurat na 100% górny przewód). Na logikę z 2 przewodów wychodzących z silnika wybrałem ten który wychodził wyżej (czyli był bardziej rozgrzany i on wchodził w nagrzewnicę od góry) a drugi wchodził w silnik gdzieś w jego dolnej części.

Tylko ja mam hybrydę Auris I z 2011, możliwe ze u ciebie w tradycyjnym silniku inaczej to wygląda. Możesz sam zidentyfikować to organoleptycznie uruchamiając zimny silnik i macać przewody który się szybciej nagrzewa (i ja chyba żeby mieć 100% pewności tak robiłem). U mnie wygląda to tak w kolejności (patrz zdjęcie po lewej), zawór odpowietrzający (to z białym pokrętłem), potem idzie na dół prawie pod katalizator do teoretycznego podłączenia ogrzewania/odzyskiwania ciepła z katalizatora ( w priusach), guma tam przechodzi w rurkę alu (pewnie do demontażu) i wraca znów do rurki i tu mam trójnik z czego jedno wyjście idzie na reduktor a drugie dalej do wejścia webasto , webasto, wyjście webasto, wejście nagrzewnicy, nagrzewnica, wyjście nagrzewnicy, trójnik z czego jedno wyjście na reduktor a drugie wraca do silnika w jego dolnej częsci.
Jeżeli jest tak jak opisujesz to niech poprawiają bo w/g mnie jest to nieprawidłowe. Identyfikować do podłączenia szeregowego trzeba nie nagrzewnicą tylko WYJŚCIEM z silnika.