Autor Wątek: Audio Yaris.  (Przeczytany 37688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline silver

• Toyot Chodzacy
Odp: Audio Yaris.
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Lutego 2012, 19:49:05 »
Niby racja, ale ja i tak w większości korzystam z płytek...

Co do tej alpinki którą podałem ona nie ma procesora dźwięku jakoś rozbudowanego... podstawowe rzeczy, bass, tony wysokie i średnie. Żeby mieć jakieś opóźniacze itp. trzeba by było iść w serie CDA i to wyższe modele, które jak sprawdzałem używki kilkuletnie chodzą po ok. 1000 zł minimum.

Żadnego procesora dźwięku też nie będę dokładał.

A znasz jakieś modele, niekoniecznie Alpine, żeby używane dostać tak do 450 zł z bardziej rozbudowanym equalizerem

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Lutego 2012, 20:02:15 »
A znasz jakieś modele, niekoniecznie Alpine, żeby używane dostać tak do 450 zł z bardziej rozbudowanym equalizerem

http://allegro.pl/radioodtwarzacz-panasonic-cq-c7303n-animacje-3d-i2109200601.html

<diabel> <diabel>

Equalizer bodajże 8 stopniowy ...
Do tego wycinanie pasma zarówno na przetwornikach podłączonych bezpośrednio do radia jak i tych puszczonych przez wyjścia przedwzmacniacza ... + wycinanie wyjścia SUB ...

wyjście na 2 przedwzmacniacze, wyjście SUB ...
wejście aux, wejście ipod ...
płyty cd ...

Co to by będe dużo pisał ... poczytaj sobie o nim i filmy na YT zobacz ;)
Każdy gada że kiepskie radio bo to Panasonic ... ja ich nie rozumiem ... kupiłem go za 400 ... nówki już nie dostaniesz bo radio dawno zostało wycofane ze sprzedaży ...
Nie zamienie go na nic innego ... no chyba że Previe kupie  :grin:

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Lutego 2012, 20:11:09 »
no własnie panasonic...  <diabel> chociaż jakiś osobistych uprzedzeń nie mam, poczytam o nim  :grin:

a jakieś kenwoody, pionki?? Jest coś sensownego w moim przedziale cenowym?

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Lutego 2012, 20:19:01 »
no własnie panasonic...  <diabel> chociaż jakiś osobistych uprzedzeń nie mam, poczytam o nim  :grin:

a jakieś kenwoody, pionki?? Jest coś sensownego w moim przedziale cenowym?

Wiesz co? Ja aż takiego rozeznania nie mam bo raczej nie "macałem" wszystkiego ... Tego Panasonica kumpel mi teoretycznie kupił ;) On go kiedyś miał ... potem miał wyższy model ... Byłem tym radiem zachwycony ... Więc jak znalazłem takiego na allegro i powiedziałem że sie zastanowie nad nim to kolega wziął telefon, zadzwonił do sprzedającego, ustalił cene a mi kazał zrobić przelew  <diabel>

Do do kenwoodów to Linoch powienien coś powiedziec bo z tego co pamiętam on ma radio na K ;)

Pionków osobiście nie polecam ... każdy którym sie bawiłem to jakaś zabawka dla dzieci ... zero jakichkolwiek opcji ... taki plug&play  <zalamka>

Kumpel kupił sobie jakiś najwyższy model dwuDINowca Pioneera ... i jak poprosił mnie żebym mu tam coś ustawił to ta firma przestała dla mnie istnieć ... dotyk beznadzieja, wolno chodził, zawieszał się, przestawał czytać pendrive na USB, uruchamianie radia trwało jakieś 6 minut (poważnie) ... Ja wiem że tam jest BT, Navi itd ... ale bez przesady ...

A co do Panasonica to jeśli chcesz mogę nagrać jutro film pokazujący wszystkie opcje tego radia ... A jeśli aż tak Ci sie nie śpieszy to możesz sam pomacać na czerwcówce ;)

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Lutego 2012, 21:00:25 »
kurrrdddddeeeeeee.... chyba mnie zaraz rozwali

miałem upatrzony wzmacniacz helixa... praktycznie nowy używany przez 2 miesiące, żadnej ryski... proponowałem gościowi za niego 280 zł... to stwierdził, że za mało... no to czekałem na koniec aukcji.
Ostatnia minuta, już wpisywałem kwotę za którą chce licytować, a mi korki na chacie wyjeb..ło.
Zanim znowu włączyłem kompa, licytacja się skończyła... wzmak poszedł za 222,50 zł

Ide na dwór muszę się przewietrzyć i ochłonąć  :| :| :| :| :| :| :| :|

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Lutego 2012, 21:05:08 »
Spoko ... nie ma tego złego ;)

Wiesz ile razy ja zapominałem o aukcji? Już mi tyle bajerów przeleciało przed nosem ...
A raz internet sie wywalił minute przed końcem aukcji ... bywa ... widocznie coś z tym wzmacniaczem było nie tak ;)

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Lutego 2012, 21:22:57 »
Wróciłem... trochę lepiej...

Szkoda mi tego wzmaka, ale trudno. Do wakacji jeszcze coś się trafi  :roll:

...możesz sam pomacać na czerwcówce ;)

Kusząca propozycja... ale coś czuję, że na to audio to się nieźle spłucze i nie wyrobie się finansowo. Chyba, że byście coś robili na południu Polski to najwyżej bym na 1 dzień dołączył.
Oglądałem Twoje filmiki z wrześniówek i majówek... naprawdę fajne spotkania  :-)

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Lutego 2012, 21:28:12 »
Kusząca propozycja... ale coś czuję, że na to audio to się nieźle spłucze i nie wyrobie się finansowo.

No to nie śpiesz się z tymi zakupami jak nie jesteś pewny ;)
Ja moje audio kompletowałem jakiś rok ...
Jak kupisz za szybko to będziesz żałował ... a na zlotach obecność jest obowiazkowa ;)

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Lutego 2012, 22:05:56 »
Powoli już sobie krystalizuje jak ma wyglądać mój zestaw:

Radio: Alpine CDE-9880R
Wzmacniacz: Helix DB 4
Sub: najprawdopodobniej ten JBL którego polecałeś
Do tego jakieś porządne kable i powinno przyzwoicie hulać  :cool:

Na razie zostaną głośniki na przodzie które mam, a w przyszłości kto wiem może kupie kiedyś jakiś drugi zestaw, a suba oddzielnie podłącze do jakiegoś wzmaka dwukanałowego... ale to dalekie plany i nie wiadomo czy się wogóle kiedykolwiek zrealizują  <diabel> Za bardzo nie ma gdzie wsadzić głośników z tyłu  :|

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #69 dnia: 19 Lutego 2012, 15:55:12 »
... suba oddzielnie podłącze do jakiegoś wzmaka dwukanałowego...

Monoblocka a nie dwukanałowca ...

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #70 dnia: 19 Lutego 2012, 16:19:18 »
Heh... odniosłeś się do części wypowiedzi, która nie wiadomo czy się kiedykolwiek zrealizuje :-P

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 19 Lutego 2012, 16:22:26 »
Bo reszta była ok to nie komentowałem :)
A co do głośników z tyłu to wszystko da sie zrobić :) Chociaż nigdy nie byłem z tyłu w Yarku więc mogę gadać głupoty  <diabel>

Mam nadzieje że nie będziesz miał takich zakłóceń przy audio jak ja ...

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 20 Lutego 2012, 00:04:24 »
Bo reszta była ok to nie komentowałem :)
A co do głośników z tyłu to wszystko da sie zrobić :) Chociaż nigdy nie byłem z tyłu w Yarku więc mogę gadać głupoty  <diabel>

Mam nadzieje że nie będziesz miał takich zakłóceń przy audio jak ja ...

W yaru ciężko z tyłem  :| Takie coś jak półka to nie istnieje, w tylnych drzwiach nie ma miejsc na głośniki, trzeba by ciąć boczek... a z resztą nie pamiętam czy w ogóle w tylnych drzwiach dało by radę zamocować głośniki. Narazie planuję zaprzestać na tym co zaplanowałem  <diabel>

P.S. Wygrałem licytacje z radiem  <taniec> mam nadzieję, że panel nie będzie jakoś strasznie zniszczony  :roll:

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #73 dnia: 20 Lutego 2012, 00:10:23 »
U mnie też nie było miejsca więc zrobiłem żywicy :) musiałbym na żywo zobaczyć to powiedziałbym swoje zdanie czy warto czy nie ...

mam nadzieję, że panel nie będzie jakoś strasznie zniszczony  :roll:

Podobno da sie pasta do zębów polerować .. ja próbowałem raz ale sie nie udało ... więcej nie kombinowałem żeby nie zniszczyć ;)

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Lutego 2012, 01:43:39 »
U mnie też nie było miejsca więc zrobiłem żywicy :) musiałbym na żywo zobaczyć to powiedziałbym swoje zdanie czy warto czy nie ...

To zapraszam na spot na Śląsku  <taniec>... albo inaczej... ja mam rodzinkę w Lubelskim... to może kiedyś wpadnę na spota do Warszawy  <diabel>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl