...co do firmy paska , hmm
ja prawdę mówiąc (bez urazy) nie mam przekonania co do towaru sprzedawanego przez firmę JC ,nawet do oryginałów
paski Contiego chodzą na większości fabrycznych TDI VW, Audi ,Skody itd
a jak mówi stare polskie przysłowie skoro nie widać różnicy to .....
Pozdrawiam
Co do Pasków Oryginalnych sprzedawanych przez JC, przepraszam jakie masz uwagi? Towar znajduje się w zagrzanej torebce z oryginalną naklejką TOYOTA OE..., w środku Pasek z widoczną datą produkcji + naklejka serwisowa na obudowę rozrządu. Żadnego spisku nie stwierdziłem. A cena w JC niższa w porównaniu z ASO o 60-70zł.
Oryginałami w Polsce nie handlują tylko ASO. Wybranymi oryginalnymi częściami do Toyoty handluje m.in JC, IC, kiedyś handlowała Fota.
Wiesz, to tak jakbyś chciał napić się Coca-Coli i szukał sklepu patronackiego wytwórcy, bo byle spożywczak w którym jest serwowana jest be, a w końcu i tak kupujesz oranżadę bo okazała się tańsza - tak zrozumiałem (może mylnie) Twoją argumentacje - bez urazy.
Co do pasków marki Conti (większość Made in Romania albo Turkey - nie wiem czy wiesz?), kiedyś kolega kupił do Laguny, bo "nie widział różnicy...". 20kkm - remont główny.
Analogicznie można zanalizować zakup innych części. Generalnie wybieramy części, które nam odpowiadają i szukamy najtańszego dostawcy, nieprawdaż?