Autor Wątek: Halogeny-Yaris przed FL  (Przeczytany 71839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
Odp: Halogeny-Yaris przed FL
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Sierpnia 2007, 14:34:30 »
świetnie zrobili Ci mkr te halogeniki :laugh:
z miłą checią też bym sobie takie sprawił tylko troche przerażają mnie koszta :|
pozatym boję sie że ASO w Olsztynie nie zechce sie podjąć takiej roboty...
zresztą to dla mnie duże zaskoczenie :-o ze zrobili Ci to w ASO w dodatku tak estetycznie :azn:
w zasadzie moje autko różni sie tylko kolorem, brakiem halogenów :-( i brewkami :cool:
bo z tego co widze to nawet alusy mamy te same :-)
gratuluje przepieknego Yarka :icon_pray:

mkr

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Sierpnia 2007, 14:45:17 »
świetnie zrobili Ci mkr te halogeniki :laugh:
gratuluje przepieknego Yarka :icon_pray:
dziękuję  :)
Teraz tylko mam nadzieję, że się ostatecznie okaże, ze Yaris zostaje w domu, a nie idzie ostatecznie na sprzedaż.... ale to w przyszłym tygodniu będzie jasne....
A co do światełek - wiesz, do wersji przed FL trudno coś trafić na allegro, chyba, ze zamienniki, ale wtedy albo musisz umieć je zainstalować, albo znać kogoś, kto umie (np. muggera ;)   )
Co do ASO.... to jest cześć z ich katalogu (swoją drogą do wersji Japońskiej jest chyba o 300zł taniej niż do francuskiej - tak mi powiedzieli.... ).  więc raczej muszą to zamontować :)
Chociaż ASO w Opolu jest dość "dziwne". Za darmo (przy okazji innego przeglądu) zamontowali mi dodatkowe zabezpieczenie, dywaniki welurowe do Yarisa kosztują u nich tyle, co na allegro :)
Pewnie dlatego sporo osób z Wrocławia, a nawet z Katowic jeździ do Opola serwisować swoje toyotki :)

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Sierpnia 2007, 14:59:41 »
tylko mi się wydaję z tego co widżę po fotkach że mugger miał w swojim Yarku halogeny o mniejszej średnicy niż ty mkr w swojim :huh:
narazie nie mam na te halogeny kasy więc się jeszcze wstrzymam :|
ale w przyszłości bedę też chciał sobie takie załozyć :cool:
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2007, 15:04:45 wysłana przez kafara1 »

mkr

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Sierpnia 2007, 15:14:45 »
mi były bardzo potrzebne, ponieważ mieszkam na bardzo podmokłym terenie. W okolicy mnóstwo jezior i mgły w okresie wiosennym oraz jesiennym są na porządku dziennym... a że często jeżdżę późnym wieczorem lub nocą, to lepiej było kupić :)

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Sierpnia 2007, 16:00:04 »
Swoje z allegro też zakładałem w ASO nie robili problemów - obejrzeli tylko dokładnie czy są oryginalne i nie uszkodzone.

Więcej informacji http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=12103.0

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Sierpnia 2007, 17:58:51 »
Swoje z allegro też zakładałem w ASO nie robili problemów

SZYMON 14 chyba nie zupełnie mnie zrozumialeś ja podobnie jak mkr mam Yarka z przed FL(widać nawet na awatarcie) więc w zderzaku nie ma przewidzianych miejsca na halogeny :-(
dlatego mechanicy z ASO muszą zrobić otwory pod te halogeny i z tego powodu mogą sie tego nie podjąć :|
nie chodziło mi o to ze nie chcą montowac czego co im sam dostarczysz :wink:
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2007, 18:05:56 wysłana przez kafara1 »

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Sierpnia 2007, 18:41:15 »
Różnice w autkach zauważyłem, ale czy fakt zrobienia otworów pod halogeny ( zapłacisz za to) odstraszy ASO od zarobienia bądź co bądź łatwej kasy?

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Sierpnia 2007, 06:57:55 »
poprostu sądziłem że skoro nie jest to oficjalne rozwiązanie techniczne TOYOTY to ASO może nie chcieć wziąść na siebie późniejszych problemów związanych naprzykład z powłoka lakierniczą na zderzaku :huh:

mkr

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Sierpnia 2007, 08:01:45 »
myślę, że nie będzie źle, bo zderzak jest z plastiku czyli rdzewieć nie będzie :)
Jeśli chodzi o światła nieoryginalne, to może zapytać w innym zakładzie niż ASO, tylko w jakimś dobrym :)

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Sierpnia 2007, 08:57:56 »
A halogeny już masz? Tutaj coś jest http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=225316844

gorek86

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Sierpnia 2007, 20:50:24 »
Też myślałem o założeniu halogenów do swojego Yarka swego czasu,ale....
sam jak mugger bym tego nie zrobił,bo niestety nie nadaje się do tego typu prac, a w ASO krzykneli naprawde chorą cene.
Mimo, że halogeny muggera widziałem na żywo i naprawde dobrze wyglądają to wolałbym te założone przez Aso jak u mkr.
Chyba odkyrwam u siebie estete :-)
No i wszystko super,bo fajnie wygląda, fajnie świeci, ale tak naprawde ile razy ich użyje w ciągu miesiąca.
Jeżdze nawet sporo, ale głównie po mieście.
Mkr'a rozumiem i pewnie w podobnej sytuacji nawet bym sie nie zastanawiał, ale w mojej zrezygnowałem.
Lepiej dołożyć i oponki nowe kupić :-)
Przemyśl kafara czy Ci się to opłaci i nie lepiej i efektywniej w co innego do autka zainwestować...

Pzdr

mugger

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Września 2007, 18:50:00 »
od siebie dodam tylko...
...kiedy ja zakladalem halogeny - to prawie nie szlo ich dostac na allegro itp... zalozylem wiec cos innego...
...jesli chodzi o zderzak w yarisie przed FL - to ''od tylu '' ma on z tego co pamietam zaznaczone miejsce na wyciecie otworów ... takze naprawde nie ma problemu aby to zrobic samemu ;)
co do aso... nie maja zadnych podstaw aby sie czepiac

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Września 2007, 10:15:54 »
podzwoniłem dziś trochę po ASO
i tak naprawdę to tylko mnie zdenerowali :furious3:
zaczynam się zastanawiać kto tam wogóle pracuje...
panie i panowie odbierające telefony nie mają bladego pojecia o podstawowych  zagadnieniach, ciągle karzą czekać i ukratkiem kogoś podpytują, a w najlepszym wypadku biorą od mnie numer i dzwonią za pół dnia...
nie obchodzi ich to że halogeny są orginalne tylko gdzie zostały kupione...
każdy chce żeby z nimi do nich podjechać a przez myśl im przecież nie przejdzie żektoś ma do nich zawsze powyżej 100km a czasem 600km ASO Opole...
nie potrafią podać choćby orientacyjne ceny montarzu a nie mówiąc już o doborze brakujących cześci...
a cenny poprostu kosmiczne tradycyjnie części jak i montażu :angry:
gdyby nie fakt że nie wiem jak poprowadzić i gdzie podłączyć owe wiązki i jak zamocować owe halogeny to pewnie już dawno bym się nimi cieszył :|
mam wrażenie że takie olewactwo to tylko w (Erz...) POLSCE, bo gdzie się niepojedzie na zachód to tam takich problemów nie ma...
teraz to szczerze zaczynam załować żę ma Yarisa, wymiana czego kolwiek w tym aucie to odwieczny problem dla ASO...
nie to co w Fabi, chetnie bym się teraz zamienił swojego Yarka na Fabię zsilnikiem diesla :grin: 
dobrze że jest TK który rzuca sporo światała na tą ciemnotę...
teraz wiem że w wielu przypadkach to wiem znacznie więcej odniejednego pracownika TOYOTY w Polsce :grin:

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Września 2007, 11:14:36 »
A kto Ci kaze robic cokolwiek w ASO? :)
Seat Leon Cupra :D

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Września 2007, 11:25:55 »
Kafara biorąc pod uwagę to co napisałeś powyżej nie zawracaj sobie głowy ASO tylko rozglądnij sie za dobrym elektrykiem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl