Do centralki najlepiej mieć instrukcję z opisem we/wy bo to będzie trochę roboty dojść do ładu co jest co. Tym bardziej, że u mnie instalowałem również uniwersalne siłowniki (to była Toyka nie Camry fabrycznie bez centralnego) a one mają taką budowę, że (piszę z pamięci a zakładałem rok temu):kabel zielony i niebieski to kable prądowe służące do napędzania siłownika (w siłownikach slave występują tylko te dwa), oraz czarny i brązowy odpowiedzialne za sygnał zamek otwarty/zamknięty (siłowniki master).
Nie wiem dokładnie jak jest w IIIgen. bo ja mam IV i zamki trochę się różnią. Ogólnie u mnie mam dwie wtyczki. Jedna z zasilaniem siłownika druga z sygnałem. Do zasilania są grubsze kabelki. Nie pamiętam po co był ten trzeci w zasilaniu, ale te informacje są w serwisówce. Ja bym chyba kombinował podpiąć się od centralki do przycisku w drzwiach kierowcy, który steruje wszystkimi siłownikami. W ten sposób masz zabawę tylko z dwoma albo trzema kabelkami i to jak dobrze pokombinujesz to podłączysz się pewnie gdzieś przy wtyczce w okolicach podnóżka. Co prawda elektrykiem nie jestem ale jeszcze zastanowiłbym się czy wszystko będzie ok w momencie jednoczesnego naciśnięcia przycisku w drzwiach i w pilocie. Sytuacja mało prawdopodobna ale możliwa.