Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596443 razy)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #2280 dnia: 20 Września 2016, 08:41:52 »
po pierwsze to dyskusja wywiązała sie nie z mojej strony jeżeli chodzi o bezpieczeństwa

Ale temat od razu podchwycileś - potem było tylko gorzej :
z kluczykiem ukrasc samochod jest łatwiej, wystarczy tylko uruchomić samochód łamiąc stacyjkę lub na tzw krótko

[/size]
po upływie około 30 do 60sec. samochód powinien odciąć silnik i sie zatrzymać (mowa o bezkluczykowym)

<zalamka>

Offline pajeczy

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2281 dnia: 21 Września 2016, 05:30:38 »
Siemka. Czy wasze tns 510 pokazują prędkość?  Sprawdzałem w menu serwisowym i w mojej navi pokazuje jak wrzucę wsteczny, jednak w ogóle nie pokazuje prędkości. Nie wiem czy dobrze podpielem kabel.
Avensis t27

Offline Budzik91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2282 dnia: 22 Września 2016, 19:37:09 »
Kto mi powie do czego ta wtyczka służy?  Nigdy wczesniej nie zwracałem na to uwagi.
TOYOTA

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #2283 dnia: 24 Września 2016, 13:30:15 »
witam ponownie, w kwestii sprostowania systemu bezkluczykowego ...

na wstępie chciałbym przeprosić za wprowadzanie w bład (sam bylem tego nie świadomy czytaj poinformowany przez sprzedawce w Nissanie ),
po sprawdzeniu system komunikuje się w sytuacjach odblokowania samochodu, uruchomienia silnika oraz otwarcia drzwi jednak jak pisaliście jeżeli silnik jest uruchomiony z kluczykiem możecie samochodem odjechać do momentu kiedy ponownie otworzycie i zamkniecie drzwi nawet na uruchomionym silniku (ja sprawdziłem podczas jazdy), wtedy system automatycznie wyświetli informacje o braku kluczyka ... co dalej nie wiem nie chciałem ryzykować.

wciaż uważam że system bezkluczykowy nie jest gorszy od "normalnego" jeżeli chodzi o kradzież samochodu jednak jest łatwiejszy w użytkowaniu samochodu na codzień  :beer:

Offline shiza34

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2284 dnia: 26 Września 2016, 18:23:00 »
Panowie mam pytanie co do silnika 1,6 pb po odpaleniu samochod ma wyzsze obroty ktore stopniowo spadaja.Pytanie czy trzeba czekac az spadna do normalmnej warosci?Czy mozna ruszac odrazu?Moz to.zle porownanie ale Kolega w motorze tez japonskim😊musial czekac az obroty spadna do normalnej wartosci.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2285 dnia: 26 Września 2016, 20:10:33 »
Można jechać, nie czekać, tylko nie "pałować".

Offline mgawel0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2286 dnia: 28 Września 2016, 17:39:05 »
Witam! Wymieniłem ostatnio kierownicę wraz ze zwijakiem i wszystkie przyciski wraz z tempomatem działają oprócz guzika "DISP". Spotkał ktoś się już z takim problemem? Może jest jakiś magiczny sposób aby to sprawdzić? Samochód to Corolla E15 FL 1.6. Pozdrawiam

Offline szwagru11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2287 dnia: 29 Września 2016, 10:16:39 »
Witam! Wymieniłem ostatnio kierownicę wraz ze zwijakiem i wszystkie przyciski wraz z tempomatem działają oprócz guzika "DISP". Spotkał ktoś się już z takim problemem? Może jest jakiś magiczny sposób aby to sprawdzić? Samochód to Corolla E15 FL 1.6. Pozdrawiam

sprawdzić sam przycisk i zwijak miernikiem

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2288 dnia: 01 Października 2016, 10:48:38 »
Czy to normalne, że czujniki cofania sygnalizują przeszkodę po ok 3 sekundach? Zasłaniam ręką czujnik i piszczy dopiero po 3s. Słabo to się sprawdza przy cofaniu. Czujniki dokładane w pakiecie. Auris 2015FL.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2289 dnia: 01 Października 2016, 13:22:51 »
Czy to normalne, że czujniki cofania sygnalizują przeszkodę po ok 3 sekundach?

Według mnie nienormalne, tzn ja tak nie mam.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2290 dnia: 01 Października 2016, 15:17:00 »
To niedopuszczalne - w 3 sek to kilka metrow przejedziesz

Offline mgawel0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2291 dnia: 01 Października 2016, 15:35:56 »
Właśnie chce to sprawdzić ale ma może ktoś schemat co z czym ma zwierać konkretny przycisk na kierownicy?

Offline kwiat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2292 dnia: 03 Października 2016, 19:29:10 »
jak zrobic test klimatronika  w aurisie  rok 2007 wciskam auto + obieg wewnetrzny i odpalam auto a on przeprowadza test klimy

Offline lupos_

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowied�
« Odpowiedź #2293 dnia: 03 Października 2016, 19:58:22 »
Panie i Panowie może ktoś pomoże gdzie mógł bym znaleźć jakieś informacji na temat Toyoty Auris I po lifcie z silnikiem 1.6 132km
Przymierzam się do kupna nie wiem na co mam konkretnie zwracać uwagę, oglądałem kilka Aurisków no ale co mnie niepokoiło to że na rozgrzanym silniku taki lekki metaliczny stukot się wydostawał tak jak by z prawej stront silnika chociaż w jednej tego nie słyszałem. Auto będzie kupione w Wielkiej Brytanii ponadto z 5 oglądających Aurisów 1 jeździł prosto to znów było słychać takie stukanie w silniku które nawet mogłeś usłyszeć w kabinie, w reszcie mniejszy stukot ale za to nie chciały jechać prosto. Obejrzałem auta z przebiegiem na po 44tys, 2 po około 55 tys. jeden z 60 500.
2 Toyotki  były raczej są do kupienia w salonie Toyoty  12 miesięcy od Toyoty przegląd i 12 miesięcy pomocy drogowej.
Im więcej Aurisów oglądam tym bardziej się zniechęcam bo mnie po prostu stan rozczarowuje.
Jeśli napisałem ten post w złym miejscu proszę go usunąć  nie chce zaśmiecać wątku.
zaznaczam że użyłem wyszukiwarki ale po frazie'' na co zwrócić uwagę przy zakupie Aurisa'' nic nie dostałem :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Offline kwiat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2294 dnia: 04 Października 2016, 20:05:53 »
szukaj cierpliwie ja szukalem 7 miesiecy..nic na pospiech warto dac  wiecej i miec w super stanie...najpewniejsze powino byc w salonie toyoty..he

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl