Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596373 razy)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #345 dnia: 06 Kwietnia 2014, 14:44:14 »
ale ciesz się, bo w nowych ponoć w ogóle nie da się regulować jasności.
W nowych Aurisach jest funkcja regulacji intensywności podświetlenia wskaźników.

Hmmm, a kojarzę, że ktoś tu kleił folię przyciemniającą na szybkę ze wskaźnikami, to może chodziło nie o to, że nie ma ale o to, że jest za jasno nawet na minimum  :o
Nie pamiętam jaki to był wątek, żeby sprawdzić.
Żyj i daj żyć innym.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #346 dnia: 06 Kwietnia 2014, 15:00:40 »
Regulować da się jedynie podświetlanie zegarów a panel radia (nie mówię tu o tym z ekranem navi, bo tu sam ekran można przyciemnić) jednak przyciski święcą zawsze taką samą intensywnością)  także panel klimy nie przyciemnia się w ogóle ani wyświetlacz ani przyciski.

Ja na przykład nie jestem przyzwyczajony by podświetlenie panelu środkowego było tak intensywne szczególnie, że dla mnie ten kolor jest bardzo męczący i fatalny. Zgłosiłem to do ASO - podpowiedziano mi tam że spora ilość klientów nowego Aurisa zgłasza ten problem i polecają oklejenie wyświetlaczy. Tak mam zrobione wyświetlacz klimy wcześniej też  wyświetlacz standardowego radia który świecił strasznie (gdy założyłem navi problem nie jest już tak uciążliwy). Oklejony mam także wyświetlacz pod zegarami. No i jak widzicie musiałem zakleić strzałki Shift'a bo szlak mnie trafia jak auto mi mówi kiedy zmieniać bieg.

Widać to na fotce, teraz cyfry i wyświetlacz mają tą samą intensywność.
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2014, 15:24:56 wysłana przez KoralK »

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #347 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:28:26 »
Trochę to śmieszne żeby trzeba było coś przyklejać w nowym aucie za 70 tys. Jak dla mnie porażka

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #348 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:30:53 »
Ta naklejka na  shifcie to dopiero porażka  :grin: 

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #349 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:44:48 »
Nie ja wymyśliłem by zapalały się co chwila jakieś zielone lampeczki a najgorsze jest to że nie mogę zdecydować o ich włączeniu lub wyłączeniu.  Ale taki jest nowy Auris - jedna wielka porażka!!! oczywiście to moja prywatna opinia.
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2014, 17:46:49 wysłana przez KoralK »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #350 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:53:32 »
Jak czytam niektóre Twoje posty, to niestety uważam KoralK, że mocno przesadzasz. Okej, dostałeś najuboższą wersję, obicie drzwi nie wygląda najlepiej - można ponarzekać choć dla dużej rzeszy Polaków taki Auris to szczyt marzeń. Od 3 lat jeżdżę Aurisem z shiftem i nigdy przenigdy mi to nie przeszkadzało nawet przez sekundę, patrzę na drogę, a nie na zegary. Podchodzisz do tego troszkę tak jakby za każdy razem gdy zapali się shift w aucie zaczynała wyć jakaś syrena :)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #351 dnia: 06 Kwietnia 2014, 18:21:03 »
Koleżanko, to że tobie  nie przeszkadza  kontrolka Shift nie oznacza, że mi też nie będzie przeszkadzać. Natomiast to, że wiesz o istnieniu takiej kontrolki u siebie oznacza że widzisz coś poza drogą przed samochodem - tyle w temacie tego gdzie mam kierować swój wzrok.
 W kwestii wycia wygląda to tak - każdego ranka gdy zbliżam się do tego auta mam wrażenie, że wyje coś we mnie z rozpaczy.
Moje marzenie to dojechanie do 105 tyś wtedy zacznę rozglądać się za innym autem i już wiadomo, że nie będą to Toyoty, brak dobrych opinii wśród pracowników.
Nie oznacza to, że nie znajdzie się mnóstwo osób dla których Auris byłby spełnieniem marzeń ale czy to znaczy, że  nie ma wad? a wszystko w tym aucie jest świetne i doskonale wykonane?  Po prostu fakt, że wsiadam do auta o którym marzyłoby wiele osób nie odbiera mi wzroku  - oceniam to auto w porównaniu do innych aut z tego segmentu lub tych którymi miałem okazję jeździć  i mimo, że to forum toyoty nie boję się jasno wyrazić swojego zdania - ZAZNACZAM SWOJEGO i mam pełne prawo do własnej oceny i własnych odczuć jak każdy z nas obecnych na tym forum. Dla mnie to auto naprawdę jest rozczarowaniem jest po prostu słabe. Ja osobiście nie mogę zrozumieć co przekonuje ludzi do wyboru tego auta do wydania własnych ciężko zarobionych pieniędzy. Jednak rozumie, że każdy ma prawo do własnego zdania, własnych odczuć i wyboru np. Aurisa, jednemu coś przeszkadza komuś innemu nie i ja tego nie neguje.
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2014, 19:16:23 wysłana przez KoralK »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #352 dnia: 06 Kwietnia 2014, 18:32:15 »
Zgadzam się, że każdy ma prawo do własnej oceny oraz, że dobrze patrzeć na auto krytycznie, co nie zmienia faktu, że słowa "Nowy Auris to porażka" są dla mnie...porażką :) Życzę wobec tego szybkiego osiągnięcia 105 000 km.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #353 dnia: 06 Kwietnia 2014, 18:34:41 »
Przecież wskażnik zmiany biegów można wyłączyć . Testerem na pewno ale wydaje mi się że kombinacją stacyjka i przycisk na liczniku też.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #354 dnia: 06 Kwietnia 2014, 18:39:19 »
Zgadzam się, że każdy ma prawo do własnej oceny oraz, że dobrze patrzeć na auto krytycznie, co nie zmienia faktu, że słowa "Nowy Auris to porażka" są dla mnie...porażką :) Życzę wobec tego szybkiego osiągnięcia 105 000 km.

Dziękuje za życzenia na razie idzie bardzo dobrze. Pracy jest  dużo a co za tym idzie kilometry lecą jak szalone.

Przecież wskażnik zmiany biegów można wyłączyć . Testerem na pewno ale wydaje mi się że kombinacją stacyjka i przycisk na liczniku też.

Pytałem w serwisie o taką możliwość i usłyszałem, że w tym modelu nie można wyłączyć wskaźnika shift.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #355 dnia: 06 Kwietnia 2014, 19:11:22 »
Przytrzymaj  chwilę przycisk ODO na włączonym zapłonie i ustawionym przebiegu całkowitym.
Powinno wskoczyć menu.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #356 dnia: 06 Kwietnia 2014, 19:13:07 »
Przytrzymaj  chwilę przycisk ODO na włączonym zapłonie i ustawionym przebiegu całkowitym.
Powinno wskoczyć menu.

Wtedy zaczyna jedynie migać całkowity przebieg a po kilku sekundach przestaje.

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #357 dnia: 06 Kwietnia 2014, 19:59:00 »
Powiem, ze gdybym zapłacił za to auto cenę katalogowa jaka jest w salonie to pewnie tez bym dostał depresji. Auto w wielu szczegółach niedopracowane. Ostatnio zauważyłem denerwujące drżenie lusterka wstecznego. Ogólnie widać ze auta teraz projektują księgowi, a nie inżynierowie.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #358 dnia: 06 Kwietnia 2014, 21:38:03 »
EOT!

1)Jeszcze raz będę musiał sprzątać osobiste wycieczki z wulgaryzmami, to nie będzie upomnień na PM, tylko odpowiednio je ponagradzam.
2)Na rozbudowane tematy są odpowiednie działy, gdzie odpowiednio je tytułujemy by służyły potomnym - ten jak sama nazwa wskakuje służy do szybkich spraw.

www.FotoSzopa.pl

Offline chybaty

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #359 dnia: 06 Kwietnia 2014, 22:29:41 »
Diesel engine is not a crime..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl