Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596763 razy)

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #2595 dnia: 02 Lutego 2017, 19:57:27 »
Jak jest schemat zapisywania stacji radiowych w ulubionych? Można to zrobić ręcznie czy system sam zapisuje to czego często słuchamy?

Ręcznie, instrukcja się kłania  :-)

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2596 dnia: 02 Lutego 2017, 20:21:01 »
Auris TS 2014 - wszystkie przyciski mają piękne (subiektywna ocena) niebieskie podświetlenie. Z małym wyjątkiem. W drzwiach kierowcy podświetlony jest tylko przycisk podnoszenia szyby kierowcy (Auto), a inne nie. Do tego dwa dodatkowe przyciski rygli drzwi oraz blokada opuszczania szyb pasażerów nie mają podświetlenia. Czy tam nie ma światełek bo ich fizycznie nie ma (niedoróbka), czy powinny świecić i coś jest nie teges?     

PS: Taka pierdoła bez znaczenia, ale mnie zaciekawiła. Obyśmy wszyscy mieli tylko takie problemy! ;)
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2597 dnia: 02 Lutego 2017, 20:59:22 »
Cytat: Mystik w Dzisiaj o 19:45:56 Jak jest schemat zapisywania stacji radiowych w ulubionych? Można to zrobić ręcznie czy system sam zapisuje to czego często słuchamy? Ręcznie, instrukcja się kłania 

Kurcze, no przejrzałem i instrukcję rozszerzoną i tą dołączoną do samochodu i nic tam o liście ulubionych stacji nie ma.

Może jakaś wskazówka?

Myślałem, że do ulubionych wybiera się stacje z listy, ale nie widzę takiej możliwości. No chyba, że Ulubione trzeba traktować tak samo jak listę stacji i normalnie zaprogramować wg starej szkoły. No ale to byłoby bezsensu. Dwie takie same listy, z której jedna może jest ograniczona do iluś tam stacji, a druga pełna.

Offline Manekm7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2598 dnia: 02 Lutego 2017, 21:03:01 »
Słuchasz stacje która lubisz, przechidzisz do zakładki ulubione i przytrzymujesz cyfrę na której ma być zapisana:-B

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2599 dnia: 02 Lutego 2017, 21:04:58 »
Wielkie dzięki. Jutro sprawdzę :D

Offline Budzik91

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2600 dnia: 03 Lutego 2017, 12:58:55 »
Czy luterka od corolli E16 pasują do Aurisa II ?
TOYOTA

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2601 dnia: 03 Lutego 2017, 22:50:24 »
Cześć,

Jak słucham muzy z pendrive i wyłączę samochód, to po ponownym włączeniu, pendrive nie jest w ogóle wykrywany. Trzeba go wyciągnąć z gniazda i włożyć ponownie. Wtedy wszystko rusza od momentu gdzie skończyłem słuchać.

Macie tak samo, czy potrzebuję jakieś aktualizacji systemu audio?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2602 dnia: 04 Lutego 2017, 10:05:22 »
Macie tak samo, czy potrzebuję jakieś aktualizacji systemu audio?

nie macie tak samo  :-)

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2603 dnia: 04 Lutego 2017, 15:08:31 »
Cześć,

Kupiłem sobie klucz do kół, bo z samochodem niestety nie dali i bardzo się zdziwiłem, bo to ani klasyczna 17-tka, ani klasyczna 19-tka. Dobrze widzę, że to powinno być 21?

A swoją drogą, to klucz do kół powinien być z samochodem, bo nawet w instrukcji jest on używany do dokręcenia haka do holowania. Także tu niemiła niespodzianka :(

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #2604 dnia: 04 Lutego 2017, 15:56:39 »
Wez inny, markowy pendrive , bo tych najtańszych z supermarketu Toyota Touch nie za bardzo toleruje.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2605 dnia: 04 Lutego 2017, 16:06:21 »
Tak mam zamiar zrobić.

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2606 dnia: 04 Lutego 2017, 17:43:00 »

A swoją drogą, to klucz do kół powinien być z samochodem, bo nawet w instrukcji jest on używany do dokręcenia haka do holowania. Także tu niemiła niespodzianka :(

Powinien być klucz. U mnie był w styropianie siedzącym zamiast koła zapasowego. Oprócz tego 2 haki (to norma?) i pompka.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2607 dnia: 04 Lutego 2017, 17:55:32 »
Ja miałem 1 hak, pompkę, zbiornik z preparados i to wszystko. Się zdziwiłem, że nie mam klucza, ale pani mi powiedziała, że jak dają zestaw naprawczy to nie ma klucza. Wydało mi się to dziwne, ale przyjąłem za dobra monetę.

Może trzeba napisać do TMP?

Bo klucz to sobie kupię, ale nie lubię być robiony w konia.

Offline majkel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2608 dnia: 04 Lutego 2017, 18:35:34 »
Cześć wszystkim! (Pierwszy post na forum) :)

Szybkie pytanie: Zawsze przy włączaniu trybu "Auto" klimatyzacji/ogrzewania włącza mi się nawiew na szybę i na nogi. Też tak macie?

Jak zmienię kierunek nawiewu to wyłącza się tryb "Auto"... Trochę mnie to wkurza..

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2609 dnia: 04 Lutego 2017, 18:43:59 »
Tak, też tak mam. Auto to nawiew na bokach, szyba i dół, plus sterowanie siłą nawiewu. I do tego jak jest tak zimno, to załącza się ciut później, niż by mogło. W te zimne dni na dzień dobry odpalam nawiew na szybę, niedługo później - jak czuję, że lewym nawiewem leci już cieplejsze powietrze, to nie włączam Auto, bo nic nie zrobi, ale manualnie nawiew na środku, i od razu cieplej się robi. Po paru minutach Auto - i tak już zostaje. Przy czym jak teraz jest temperatura 2 stopnie, to już samo Auto wystarcza, bo się człowiek nie telepie z zimna jak przy minus dziesięciu...

Mystik - ja miałem to samo, taki sam zestaw. Po co miałby być klucz, jak i tak nie masz zapasu? Aha - no chyba, by sobie dokręcić śruby czy sprawdzić też, czy są dobrze dokręcone...   Zresztą teraz klucz zakupiłem, mam też podnośnik, koło i ten zestaw naprawczy - przezorny zawsze ubezpieczony.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl