Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2597616 razy)

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #2970 dnia: 02 Listopada 2017, 20:28:04 »
Jak podnosicie swoje Auriski?

Jak wymieniam koła to podkładam lewarek w wyznaczone miejsca. W drugim aucie muszę robić przekładkę więc ostatnio wulkanizator jak zobaczył próg (do wymiany był) rzucił hasło "niepewny" i wyciągnął łapę od podnośnika i podnieśli auto na podłużnicach.

Offline SLI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2971 dnia: 03 Listopada 2017, 10:56:27 »

Czy próbował ktoś zaktualizować to radio ?
Nie mam w nim modułu navi, chodzi mi głównie o mirrorlink z iphonem 7

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2972 dnia: 03 Listopada 2017, 12:06:56 »
Mam takie samo radio i jak na razie nie udało się go zaktualizować...

Offline SLI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2973 dnia: 03 Listopada 2017, 14:50:38 »
Spodziewałem się czegoś więcej niż tylko ekranu który się rysuje co przetarcie miękka szmatką...

Offline Stary34

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2974 dnia: 05 Listopada 2017, 11:33:50 »
Witam,
Auris hybrid TS, Premium + Comfort, w cenie koła zimowe na alufelgach, alarm, lakier. Cena 101 000 tys, teraz na wyprzedaży dobra oferta???

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2975 dnia: 06 Listopada 2017, 21:17:18 »
Witam

Ponieważ "za chwilę" zbliża mi się pierwszy przegląd w AII FL (2016) przygotowuję na tę okazję listę uwag.
Czy ASO dokonało komuś wymiany "reklamowanych" rzeczy ?
Czy raczej odpuścić i uznać, że TTTM :)

1) świsty w przednich drzwiach przy większych prędkościach i silniejszym wietrze - wymienili komuś uszczelki ?

2) basowe dźwięki i rezonowanie wydechu słyszalne raczej z przodu (nie ostatni tłumik a raczej pierwszy) - czy wymienili komuś wydech ?

3) zacinająca się lampka w podsufitce z przodu od strony pasażera - tu znalazłem informacje, że wymieniali komuś zestaw lamp (zastanawiam się czy tego nie olać ? i tak tych lampek praktycznie nie używam , a jak zaczną wymieniać to znając życie upierdzielą tapicerkę)

4) szurające/szorujące hamulce - czy wymieniali komuś z tego powodu tarcze/klocki ?

Co jeszcze ewentualnie zgłaszaliście i wam wymienili/poprawili ?

Offline SLI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2976 dnia: 06 Listopada 2017, 21:23:31 »
Siema

Ad ptk3 mam taki sam problem też się zastanawiam czy to zgłosić ale boje się o naszych polskich mechaników... dodatkowo krzywo zamyka mi się schowek na okulary... hamulce w toyocie są głośne tylko jak jest się na zewnątrz samochodu który się toczy.

Problem który na pewno zgłoszę na I przeglądzie będzie skrzypiący fotel kierowcy i pasażera. Czuje się jak bym jechał wozem drabiniastym ....

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #2977 dnia: 07 Listopada 2017, 08:07:44 »
dodatkowo krzywo zamyka mi się schowek na okulary...
nie jesteś pierwszy. Ktoś pisał, że mu wymienili, ale jednocześnie powiedzieli, że z uwagi na jakość plastików, krzywizna wróci. Też mam krzywy schowek  :wallbash:
E18_Prestige_MultidriveS

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2978 dnia: 07 Listopada 2017, 09:19:03 »
Witam,
Auris hybrid TS, Premium + Comfort, w cenie koła zimowe na alufelgach, alarm, lakier. Cena 101 000 tys, teraz na wyprzedaży dobra oferta???
to na pewno cena wyprzedażowa? wydaje mi się że szalu niema  <kawusia>
też myślałem nad nowym ale za podaną przez ciebie konfiguracje dałem prawie 20% mniej - fakt auto z 2016,z małym przebiegiem i bez SIPY, ale spora sumka została w kieszeni
Spalanie - Motostat.pl

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #2979 dnia: 07 Listopada 2017, 19:00:53 »
1) świsty w przednich drzwiach przy większych prędkościach i silniejszym wietrze - wymienili komuś uszczelki ?
- MI NIE (TTTM)

3) zacinająca się lampka w podsufitce z przodu od strony pasażera - tu znalazłem informacje, że wymieniali komuś zestaw lamp (zastanawiam się czy tego nie olać ? i tak tych lampek praktycznie nie używam , a jak zaczną wymieniać to znając życie upierdzielą tapicerkę)

- WYMIENILI I WSZYSTKO GRA

4) szurające/szorujące hamulce - czy wymieniali komuś z tego powodu tarcze/klocki ?
- ROZKRĘCILI PRZESMAROWALI I PRZEZ JAKIŚ CZAS BYŁO OK ALE WRÓCIŁO DO "NORMY"

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #2980 dnia: 07 Listopada 2017, 19:03:49 »
Cena 101 000 tys, teraz na wyprzedaży dobra oferta???
Mi przysłali sms-a dzisiaj z ofertą wyprzedaży na nowe auto ze zniżką nawet do 28 tys.

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2981 dnia: 07 Listopada 2017, 21:09:52 »
dodatkowo krzywo zamyka mi się schowek na okulary...
nie jesteś pierwszy. Ktoś pisał, że mu wymienili, ale jednocześnie powiedzieli, że z uwagi na jakość plastików, krzywizna wróci. Też mam krzywy schowek  :wallbash:

u mnie również krzywo się zamyka i co ciekawe, sprawdzałem w trzech różnych autach w salonie (kiedy czekałem w trakcie przeglądu) i wszystkie trzy miały wygięcie w dokładnie ten sam sposób (nowe w salonie).

Z dodatkowych rzeczy, które zgłosiłem i uwzględnili wymianę w ramach gwarancji, to "strzelanie" stelaża w oparciu siedzenia kierowcy - jest zamówiony nowy, czekam na info, kiedy bede mógł przyjechać na wymianę.

Offline hesus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2982 dnia: 08 Listopada 2017, 10:15:07 »
Witam wszystkich

1. TS HSD Dynamic + Comfort + dywaniki, listwa na bagażnik, folia pod klamki, zniżka na BIS200 i zniżka na cztery przeglądy za 100400zł, chyba dobra cena?

2. Jaki jest rozstaw śrub? Bo znajduję tylko informację o pierwszej generacji, a muszę stalówki kupić na zimę

Offline Auris wd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2983 dnia: 08 Listopada 2017, 16:13:27 »
Witam wszystkich

1. TS HSD Dynamic + Comfort + dywaniki, listwa na bagażnik, folia pod klamki, zniżka na BIS200 i zniżka na cztery przeglądy za 100400zł, chyba dobra cena?

2. Jaki jest rozstaw śrub? Bo znajduję tylko informację o pierwszej generacji, a muszę stalówki kupić na zimę
5x114,3

Offline hesus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2984 dnia: 08 Listopada 2017, 16:35:25 »
Witam wszystkich

5x114,3

Czyli te:

http://allegro.pl/4x-felgi-stalowe-16-5x114-3-toyota-avensis-auris-i6955954144.html

powinny być ok do Nokian WR D4 205/55/R16?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl