Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595699 razy)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #3300 dnia: 02 Kwietnia 2018, 16:39:24 »
Łatwo znaleźć odpowiedź w google i + w instrukcji auta + we własnej głowie. Zestaw naprawczy to tylko doraźne opatrzenie niewielkiej ranki opony. Jak większe uszkodzenie, to zestaw naprawczy się nie sprawdzi. Po naprawie tym zestawem, musisz natychmiast jechać najkrótszą drogą do wulkanizatora, często trzeba przy tym dopompowywać koło w trasie. Prędkość auta musi być ograniczona do 80 km/h.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #3301 dnia: 02 Kwietnia 2018, 16:46:35 »
przy okazji pianka zaklei czujniki ciśnienia i bierz i czyść to :|

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3302 dnia: 02 Kwietnia 2018, 18:08:18 »
Po naprawie tym zestawem, musisz natychmiast jechać najkrótszą drogą do wulkanizatora, często trzeba przy tym dopompowywać koło w trasie. Prędkość auta musi być ograniczona do 80 km/h.

Trzeba pamiętać, że na kole dojazdowym też jest ograniczenie prędkości do 80 km/h.

A ponieważ też mi się zestaw naprawczy nie bardzo widział , to po zakupie nowego Aurisa (z zestawem) szybko przełożyłem ze starego (przed sprzedażą) do nowego koło dojazdowe , podnośnik i klucz do kół :)

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3303 dnia: 02 Kwietnia 2018, 18:32:03 »
Ja mam zarówno zestaw naprawczy, jak i koło zapasowe, miejsca w bagażniku sporo, mogę wozić obie opcje... :)
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline ManiekHSB

• Początkujący
« Odpowiedź #3304 dnia: 03 Kwietnia 2018, 11:22:30 »
Witam mam problem z Aurisem rocznik 2008 benzyna 1.6 ;) Otóż wyjechalem do sklepu okolo 4 kilometry zgasilem auto zrobilem zakupy wróciłem do domu i po chwili probuje odpalic auto ponownie i nic kontrolki sie swieca ale rozrusznik nie kręci probowalismy odpalic z kabli na popych i dalej nic akumulator sprawdzony i napiecie prawidlowe nawet probowalem odpalic z zapasowego kluczyka i tez nic prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam Daniel

Offline knife111

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3305 dnia: 04 Kwietnia 2018, 01:21:25 »
Siemanko,
Moze ktos bedzie wiedzial:
Jaka firma produkuje przeguby/półosie do aurisow? Padaja mi przeguby a jedyna firma ktora znalazłem to SNR- czy to ta firma robi przeguby/polosie dla toyoty na 1 montaz? :) intercars sprzedaje tylko i wylacznie cale polosie- czy istnieje mozliwosc zakupu samych przegubow? :)

Offline Zorro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3306 dnia: 04 Kwietnia 2018, 10:50:13 »
Jeżeli poszedł CI przegub wewnętrzny to musisz wymienić razem z kielichem ,ew cała półoś,a zewnetrzny wystarczy sam przegub

Offline knife111

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3307 dnia: 04 Kwietnia 2018, 13:33:48 »
Jeżeli poszedł CI przegub wewnętrzny to musisz wymienić razem z kielichem ,ew cała półoś,a zewnetrzny wystarczy sam przegub

czyli całość :) tylko pytanie czy firma SNR robi to na pierwszy montaż dla toyoty? bo nie wiem czy szukać jakiejś używki czy kupić nówkę w intercarsie w zamienniku?

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3308 dnia: 05 Kwietnia 2018, 13:23:49 »
Drzwi są wyregulowane i ustawione tak jak powinny , auto było sprawdzone  w ASO robili jazdę próbna na autostradzie wina uszczelki.
Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Wymieniali uszczelkę?

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3309 dnia: 05 Kwietnia 2018, 23:07:27 »
Auris I ma jakieś odpowietrzanie baku czy coś w tym stylu? Bo ostatnio temperatura szybko wzrosła o jakieś 20 stopni, gdy dokręcałem korek to solidnie syknęło.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3310 dnia: 06 Kwietnia 2018, 07:13:02 »
Tak, u mnie praktycznie zawsze jak bak do rezerwy wykorzystam. Zasysa powietrze albo albo wydmuchuje

Offline trgringo

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3311 dnia: 12 Kwietnia 2018, 03:03:52 »
Witam potrzebuję pomocy ze skrzynią biegów 6 biegów manualna, 1.6 benzyna 2009. Pytanie czy skrzynie z Auris II pasują do Auris I ? Kod silnika ten sam. Nie mogę po prostu znaleźć pasującej skrzyni bo albo jest 5 biegów albo z Auris II

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Offline sbronko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3312 dnia: 13 Kwietnia 2018, 18:44:53 »
Cześć :)
Czytałem to forum trochę przed zakupem auta, ale dopiero dzisiaj założyłem konto. Od lutego tego roku jeżdżę Aurisem II HSD kombi, rocznik 2014 (przed liftem).
Kupiony używany w programie Toyota plus.
Auto znam krótko i zebrało mi się kilka pytań z serii "czy to normalne, że" :) Mam nadzieję, że to będzie odpowiedni wątek.

Auto zaraz po uruchomieniu włącza się silnik i pracuje na nieprzyjemnie podwyższonych obrotach. Jest głośny - jakby na ssaniu. Zimą wydało mi się to normalne - myślałem, że tak się rozgrzewa, ale teraz przy plus 15 robi to samo. Tak ma być? Można coś z tym zrobić?

Drugie co zauważyłem w sumie od razu po zakupie, to kwestia wskaźnika baterii układu hybrydowego. Jeszcze nigdy nie widziałem paska baterii naładowanego na full. Rozładowuje się do 2 kresek i ładuje do przedostatniej. Tak ma być?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3313 dnia: 13 Kwietnia 2018, 19:17:47 »
Tak ma ładować od 20 do 80% by bateria wytrzynywala dłużej. Może uda Ci się kiedyś do 90 bądź 100 ale tylko w górach. Całkowicie normalne. Co do pierwszego pytania to na temat obrotów to się nie wypowiem. U mnie znów raz chodzi szybciej raz wolniej i zmienia te obroty na postoju

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3314 dnia: 13 Kwietnia 2018, 20:37:06 »
Hej! Dziś kupiłem komplet oryginalnych felg stalowych z kołpakami do Auris II do opon zimowych, żeby nie przekładać stale samych opon i nie niszczyć ich i alufelg. Nie zamierzam montować do zimówek czujników ciśnienia ze względu na koszty i trochę komplikacji z wpisywaniem ich do pamięci komputera. Wiem, że wtedy w zimie stale będzie się świeciła lampka ciśnienia na kokpicie. Pytanie brzmi: Czy nic złego nie będzie się działo? Można tak sobie jeździć bez czujników? Ma tak ktoś z was?
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl