Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2597846 razy)

Offline marciniszyn

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #3810 dnia: 13 Grudnia 2018, 09:04:40 »
Szybkie pytanie, czy koła od Avensisa t25 2003 17 cali będą pasować do Aurisa II?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3811 dnia: 13 Grudnia 2018, 16:50:17 »
tak

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3812 dnia: 13 Grudnia 2018, 17:58:08 »
Wiedza zdobyta samodzielnie? Daj jakiś konkretny przypadek.
Wiedza zdobyta od zaprzyjaźnionego agenta ubezpieczeniowego i potwierdzona przez szefa serwisu Toyoty.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3813 dnia: 13 Grudnia 2018, 18:36:22 »
Zapewne zależy od rodzaju szkody (np. wymiana przedniej szyby) i nie jest to regułą u wszystkich ubezpieczycieli.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Darekl

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #3814 dnia: 13 Grudnia 2018, 19:47:40 »
tak
Oj kolego wprowadzasz w błąd :czerwona:
Avensis T25 miał dwa rozstawy śrub, w większości 5 x 100 tylko w najmocniejszej wersji był rozstaw 114,3 jak w Auris, do tego piasta w Avensis była mniejsza niż w Aurisie 54 vs 60,1.
Tak więc wg mnie nie będą pasowały. :beer:
No chyba że z Avensis 2,2 d- cat.

Offline śmiały

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3815 dnia: 14 Grudnia 2018, 21:41:59 »
czy zmiana na rozmiar 195/65 R16  będzie dobra?
Jeżeli korzystasz z ubezpieczenia Autocasco, to nie kombinuj z rozmiarami opon. Auto ma homologację z określonym rozmiarem opon. W przypadku szkody, ubezpieczyciel sprawdza czy ogumienie jest zgodne z warunkami homologacji.
Może ktoś skorzysta - w U.K. wystarczy powiadomić ubezpieczyciela jeśli chcemy zmienić rozmiarówkę.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3816 dnia: 15 Grudnia 2018, 09:44:13 »
Poprzednie felgi sprzedawał em gościowi który przyjechał avensisem jednym z pierwszych i mówił że pasuje więc da się. Chyba by musiała być szkoda całkowita żeby się przyczepić. Bo u mnie za 20tysiecy nawet Pan z PZU nie przyjechał tylko porobili zdjęcia w salonie i wysłali. Nikt nie patrzył na opony. Teoretycznie jest taki przepis ale nie życiu nie działa. Tak jak teoretycznie w mieście można jechać 50 bo inaczej mandat (ile razy dostałeś mandat? ) a w praktyce jedziesz za Policja 60-70 i nikt z tego tytułu problemu nie robi. Wszyscy o tym słyszeli ale jeszcze nikt nie widział aby nie wypłacić sumy za większe opony.

szymonDG

• Gość
« Odpowiedź #3817 dnia: 15 Grudnia 2018, 18:33:41 »
Witam wszystkich forumowiczów. Dostałem Aurisa w spadku i od razu pojawiły się pierwsze problemy. Auris 1.4 D4D 2009 Mianowicie nie działa spryskiwacz przedniej szyby gdy pociągnę manetkę do siebie, natomiast gdy chcę spryskać tylną szybę to psika na przednią:( a druga sprawa to po nocnym postoju ciężko zapala. Ma nowy aku, a kontrolka świec świeci bardzo krótko. Na pewno macie jakieś doświadczenia z tym związane Będę wdzięczny za pomoc.

Offline Tomaszzzz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3818 dnia: 15 Grudnia 2018, 20:38:38 »
Zauważyłem że chwilowe spalanie wzrasta o około 3 litry nawet jak jest na luzie to pokazuje spalanie rzędu 3 - 4 litry. Dzieje się tak jak troszkę mu przycisnę np. jak wyprzedzam czy wjeżdżam pod wysoką górę. Auris z 2011r. z silnikiem 1.4 D4-D.
Wie ktoś o co może chodzić?

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3819 dnia: 15 Grudnia 2018, 21:49:42 »
Panowie, auto trzymam w garażu w swoim domu. Auris jest ze stycznia 2018 roku. Kilka dni temu poczułem w garażu zapach jakiegoś damskiego dezodorantu czy perfum. Pytałem domowników i nikt niczego tam nie napsikał. Ten sam zapach czuję we wnętrzu auta, kiedy uruchomię silnik i jadę przez pierwsze kilometry. Ten zapach utrzymuje się w garażu cały czas, ale w środku auta przy wyłączonym silniku tego raczej nie czuć. Miał ktoś z was coś takiego? Nic mi nie przychodzi do głowy, oprócz tego, czy to nie jest od klimatyzacji? Mam ją włączoną ostatnio cały czas na auto. Klimatyzacja raczej nie pachnie chyba tak ładnie, raczej śmierdzi zbutwiałą szmatą. A może to nie z auta się wydziela? Proszę o sugestie i informacje, bo mnie to bardzo intryguje.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #3820 dnia: 15 Grudnia 2018, 23:20:24 »
Aurisa (dama) po odpaleniu, zwłaszcza w zamkniętej przestrzeni, nęci zapachem benzyny. Jak jest chłodno, to ma jeszcze mocniejsze ssanie i zapach jest intensywniejszy. To musi być to. Tego zapachu nie przebije żaden dezodorant ani perfum. Więc mój pomysł jest taki.
Spalanie - Motostat.pl

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #3821 dnia: 16 Grudnia 2018, 13:09:24 »
Jak odwiedza mnie sąsiadka to przez tydzień ten zapach perfum czuję :)

Offline drevko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3822 dnia: 16 Grudnia 2018, 13:23:01 »
Cześć.
"Szybkie pytanie":)
Czy do aurisa 1 (2007 rok 1.4 d4d) będą pasowały fotele z aurisa 2 (nowy model, nie lift)? chodzi mi tylko o przód / kupiłem fajną sztukę, ale mam przetarte fotele i tak pomyslalem... jesli pasują prowadnice, czy poduszki również będą ogarniać? Będę wdzięczny za wszelkie info, podpowiedzi. Dzięki! :o

Offline jet-set

• Początkujący
« Odpowiedź #3823 dnia: 17 Grudnia 2018, 10:07:03 »
Witam

Nie działa tylna wycieraczka w Auris Kombi 2018. Jest jakiś bezpiecznik za to odpowiedzialny ?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3824 dnia: 17 Grudnia 2018, 11:22:57 »
Witam

Nie działa tylna wycieraczka w Auris Kombi 2018. Jest jakiś bezpiecznik za to odpowiedzialny ?
Już nie masz gwarancji?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl