Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2598341 razy)

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #5460 dnia: 06 Listopada 2020, 20:16:18 »
dlaczego nie ma wygaszacza ekranu  7-mio calowego wyświetlacza. nie każdy chce jechać nocą żeby mu niepotrzebnie ekran świecił po oczach

Trochę przesadzasz. Jeżeli przeszkadza ci położony dość nisko świecący ekran w Aurisie, to ciekawe, jakie byś miał wrażenia jadąc nową Corollą, co ma ekran całkiem prawie na wprost oczu. A tak w/g mnie, stojący na szczycie deski rozdzielczej w Corolli ten tablet to już jest przegięcie konstruktorów. Ten tablet w nocy to pewnie naprawdę wali po oczach. Niech ktoś napisze, że jest inaczej, bo mam zamiar kupić tę Corollę i boję się tego tabletu, że będzie mnie rozpraszał, szczególnie w nocy  :-(

Ja jestem raczej konserwatystą i ten tablet to w ogóle mi się nie podoba. Mam nadzieję że da się go wyłączyć całkowicie a jak nie to czarny pokrowiec musiał bym zakładać gdybym kiedy kupował obecną Corolle.  :grin: :grin: :grin:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5461 dnia: 06 Listopada 2020, 20:23:47 »
Prezes jest zajęty, ale prosił poszukać w opcjach bo w TT2 widział opcję wyłączenia ekranu
Przekaż Prezesowi że potestuje (za darmo) i wyrażę opinię w najbliższych dniach.  :beer:
Potwierdzam że jest możliwość wyłączenia ekranu. Ale nie przycisków wokół, więc mało co to daje.

A wracając do spalania to najlepiej wyliczać z tankowań. Mam to w podpisie.

Dokładnie - faktycznie ekran da się wyłączyć ale szkoda że nie da się zrobić czasowego wygaszacza aby sam się po 1 minucie (czas ustawiany) wygasił a gdy go dotknę to żeby się znowu na minute włączył. No i mogły by się te podświetlenia wokół ekranu też wygaszać. Kiedyś w Saabach był nocny wygaszacz zegarów i tylko podświetlenie prędkościomierza się świeciło a inne informacje się oświecały jak trzeba było kierowce o czymś ważnym poinformować np. kończy się paliwo. No ale wiadomo nie wszystko można mieć jak by się chciało i nie ma co narzekać. Ale to o czym mówię nic Toyoty by nie kosztowało bo to wszystko można oprogramowaniem załatwić ustawianym w menu ustawień zaawansowanych.

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #5462 dnia: 06 Listopada 2020, 20:27:52 »
Prezes jest zajęty, ale prosił poszukać w opcjach bo w TT2 widział opcję wyłączenia ekranu
Przekaż Prezesowi że potestuje (za darmo) i wyrażę opinię w najbliższych dniach.  :beer:
Potwierdzam. Ustawienia>Wyświetlacz>Wyłącz ekran.
Lepiej, wyłączony pozostaje nawet po restarcie auta. Nie reaguje na przyciski na kierownicy czy mazanie po ekranie.  Wybudza się dopiero na podświetlone przyciski boczne i wg mnie dobrze że one się świecą bo przynajmniej można w nie trafić ;) 
Przypominam że w podsufitce masz sprytnie umieszczoną diodę, która równie sprytnie oświetla manetkę skrzyni biegów, że nawet w totalnej ciemnicy ją widać, jakie masz zdanie na ten temat? 
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5463 dnia: 06 Listopada 2020, 20:32:43 »
Lepiej, wyłączony pozostaje nawet po restarcie auta. Nie reaguje na przyciski na kierownicy czy mazanie po ekranie.  Wybudza się dopiero na podświetlone przyciski boczne i wg mnie dobrze że one się świecą bo przynajmniej można w nie trafić ;) 
Przypominam że w podsufitce masz sprytnie umieszczoną diodę, która równie sprytnie oświetla manetkę skrzyni biegów, że nawet w totalnej ciemnicy ją widać, jakie masz zdanie na ten temat?

Mam takie zdanie że przyciski boczne też się mogły wygaszać a podświetlać by się mogły ponownie po dotknięciu w dowolnym miejscu ekranu ewentualnie mogło by to być też w menu ustawiane jak chce kierowca. Ale nie ma co narzekać. Fajnie że da się ten telewizor chociaż wyłączyć bo gdzieś w testach czytałem że się nie da. (chyba że przed liftingiem się nie dało).

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #5464 dnia: 06 Listopada 2020, 20:44:58 »

Mam takie zdanie że przyciski boczne też się mogły wygaszać a podświetlać by się mogły ponownie po dotknięciu w dowolnym miejscu ekranu ewentualnie mogło by to być też w menu ustawiane jak chce kierowca. Ale nie ma co narzekać. Fajnie że da się ten telewizor chociaż wyłączyć bo gdzieś w testach czytałem że się nie da. (chyba że przed liftingiem się nie dało).
No dokładnie, wtedy byłaby bajka. Ja próbowałem przebrnąć przez automatyczne blokowanie drzwi jak zaczynasz jechać autem. Brat w starej Corolli ma. W nowym Aurisie... nie ma. Dyskusje z serwisem nie da się, nie przewidziano itd  Trudno... mam nowy nawyk jak Pertyn, zamykam ręcznie ;) Jeździłem ostatnio Lexusem.... automatycznie zamykanie drzwi jest, da się, działa. Cofam Lexusem, kamery cofania - brak! W aucie niby premium. Szaleństwo :)
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5465 dnia: 06 Listopada 2020, 21:09:08 »
W Corolli  mam ustawione przyciemnione więc wcale nie przeszkadza.Wsztstko delikatnie świeci wyświetlacz przyciski i zegary

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5466 dnia: 06 Listopada 2020, 21:11:35 »
Jeśli chodzi o blokowanie drzwi to zalecenia unijne ze względu bezpieczeństwa w razie wypadków

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5467 dnia: 06 Listopada 2020, 22:00:40 »
Ja jestem raczej konserwatystą i ten tablet to w ogóle mi się nie podoba.

No, to mam sprzymierzeńca, bo mnie też to się bardzo nie podoba  :thumbdown:
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5468 dnia: 06 Listopada 2020, 22:02:54 »
W Corolli  mam ustawione przyciemnione więc wcale nie przeszkadza.Wsztstko delikatnie świeci wyświetlacz przyciski i zegary

No, to dobrze, że nie przeszkadza, ale brzydko wygląda taka gablota stercząca  :thumbdown:
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5469 dnia: 06 Listopada 2020, 22:05:45 »
Mnie się podoba

Online Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5470 dnia: 06 Listopada 2020, 22:22:53 »

No, to dobrze, że nie przeszkadza, ale brzydko wygląda taka gablota stercząca  :thumbdown:
O gustach się nie dyskutuje i jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził, wszak wszystkim wiadomo, że jeden woli córkę, inny teściową.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5471 dnia: 06 Listopada 2020, 22:39:29 »
gablota stercząca
Teraz we wszystkich najlepszych premium autach tak sterczą

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5472 dnia: 06 Listopada 2020, 22:40:13 »
Albo jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5473 dnia: 06 Listopada 2020, 22:50:56 »
 :good:

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5474 dnia: 06 Listopada 2020, 22:54:59 »

O gustach się nie dyskutuje i jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził, wszak wszystkim wiadomo, że jeden woli córkę, inny teściową.
Ale można to było rozwiązać jak w niektórych markach czyli tablet chowany. Kto chce ma schowany a kto nie to sobie wysuwa. Tak jak w Audi A3 bodajże i byłby wilk cały i owca syta. A tak Toyota odebrała sobie z automatu część klientów.   
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2020, 22:58:14 wysłana przez bardos.1979 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl