Akurat... a w trasie pali ci pewnie 4 l
Nigdy 4 nie widziałem, najmniej w trasie typu 50km i powrót było może 6 lub 5.9. Można uzyskać może i 4, wystarczy przed trasą skasować dane z dotychczasowej jazdy, po zatankowaniu. Mam spis od początku posiadania auta, na początku było nawet 8.7L. Ale wtedy nie stosowałem tego o czym pisałem i było mnóstwo 4x4 km. Przy rekordzie z baku 663.9km, średnia była 6.4L. Nie latam tym autem dalej niż 50km w jedną i powrót. Tak jak pisałem, stosuje to co wyżej + jak jadę w parę miejsc to wracając jadę non-stop przez jakieś 10-13km i wtedy średnia mi spada, oraz się utwierdza. A 4x4km bywa bardzo rzadko, o ile wcale już teraz. Przeliczając km na dni od wymiany oleju, wychodzi mi 30km dziennie. Moje miasto nie jest wielkie, a warunki modyfikując, osiągam to co inni mają w większym mieście. Bo im więcej km w oszczędności się leci, to średnia potem w mieście nie idzie do góry. Zmiany takie możecie zaobserwować, po tankowaniu baku, skasujcie dane i na miasto, a potem 10-15km non-stop z prędkością 70-90 i zobaczycie jak spadek postępuje. To co zobaczycie, trzeba podzielić na może 3, by mieć info co się w takich warunkach dzieje, jak bak się kończy, a średnia mocno utwierdzona na miejscu. W miarę ubywania PB, a przybywania km, zmiany średniej już są rzadsze. Przed zastosowaniem AR6900 i 6400 średnie miałem 7.9-7.7, po specyfikach 7.4 przez 6.8 max 6.4. Wielkim kluczem jest styl jazdy, sam wiem po sobie, po wielu latach z DSG, uczyłem się manuala od nowa, bo tam to na nic takiego nie patrzyłem.
Krisman, tak czułem, że jesteś bywalcem forum Nissana, ty to Edek może ?