Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596070 razy)

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #6420 dnia: 30 Lipca 2021, 01:03:11 »
Pdfa się nie da ewentualnie link. A jak stała na cegłach to właściciel ma szczęście. Samochód przynajmniej został

No właśnie, PDF-a się nie da, link z konta plikowego, ale tam albo będzie do pobrania dla wszystkich, albo po haśle dla wybranych. A ja bym chciał wstawić sam obraz z PDF bez pobierania, lub by po linku było widać sam obraz. Czyli by wszyscy widzieli, ale nie mogli powielać gdzieś tam. Może 2 x foto załatwi sprawę. :fotograf: Chyba wymyślam coś co jeszcze nie zostało wymyślone. :o  Coś powoli szykuję, by wielu coś uświadomić i z czegoś wyleczyć.  <regulamin>

Właściciel tak pomyśli dopiero jak ochłonie, w pierwszym momencie same ku i ha będą. :embarassed: Po czasie dotrze do niego, że w try miga musi nowe całe koła załatwiać i zgłosić kradzież tablic, zanim na nie paliwo ukradną. Śmiałem się, że to przezorny właściciel tak zrobił. Dowiedział się o zleceniu i naszykował się.  <diabel> 

Jest odpowiedź na moje pytanie z poprzedniej strony, jak ludki z bloków będą elektryki "tankować". Gdzieś nad naszym morzem, wymyślili i postawili eksperymentalne ładowarki w latarniach, na razie dwie. Problem jest taki, że ładowanie może trwać i 4h, kolejeczki będą, ale to i tak lepiej niż przedłużacze z okien bloku.  :song:     
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2021, 01:12:27 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #6421 dnia: 30 Lipca 2021, 21:44:24 »
No i stało się. Jutro czyli 30.08 przyjeżdża do mnie gość z rodziną z Bielska Białej po kupno mojego aurisa  :embarassed: tak że od jutra nie mam już mojej ukochanej Toyoty  :embarassed: Dziwnie się z tym czuję. W salonie w rozliczeniu dawali mi za auto 46 tys., a gość bierze go za 52 tys., 6 tys. mam do przodu. Takie auta stoją w otomoto za 55 tys. albo i więcej, ale moja cena mieści się w średniej i zależało mi na sprawnej sprzedaży. Na październik mam ustalony odbiór nowej Corolli Hybrid :)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #6422 dnia: 30 Lipca 2021, 22:42:23 »
No i stało się. Jutro czyli 30.08 przyjeżdża do mnie gość z rodziną z Bielska Białej po kupno mojego aurisa  :embarassed: tak że od jutra nie mam już mojej ukochanej Toyoty  :embarassed: Dziwnie się z tym czuję. W salonie w rozliczeniu dawali mi za auto 46 tys., a gość bierze go za 52 tys., 6 tys. mam do przodu. Takie auta stoją w otomoto za 55 tys. albo i więcej, ale moja cena mieści się w średniej i zależało mi na sprawnej sprzedaży. Na październik mam ustalony odbiór nowej Corolli Hybrid :)
Jaki rocznik, przebieg i wersja Aurisa ?
Jaką Corolle HSD zamówiłeś (jakie nadwozie, wersja i kolor) ?
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2021, 22:50:56 wysłana przez fynooh »

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6424 dnia: 30 Lipca 2021, 22:50:17 »
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-toyota-auris-ii-1-6-valvematic-active-pakiet-park-ID6E0pbm.html

Corolla będzie jasny brąz /oxide bronze/, wersja comfort, hatchback

Aurisa mam w podobnym kolorze w HB.
Szanuj może kiedy od Ciebie odkupie i też pójdzie w okolice Bielska Białej.  :grin:

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6425 dnia: 30 Lipca 2021, 22:54:02 »
Ja mam pierdolca na punkcie szanowania aut, że z żoną często mam z tego powodu konflikty. Żona mówi że auto dla mnie ważniejsze, niż człowiek, choć uważam, że tak nie jest. Corollą mam zamiar pojeździć dłużej, niż Aurisem, nieprędko planuję ją sprzedać :cool:

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #6426 dnia: 31 Lipca 2021, 02:59:14 »
Jutro czyli 30.08 przyjeżdża do mnie gość z rodziną z Bielska Białej po kupno mojego aurisa

Nie kraczę, ale obecne ludki mało słowne są, niby będą biorą adres i du... , a potem się zachodzi w głowę komu to ja adres podałem, złodziejowi. :o Mogą przez pierdołę mylącą, uzyskać adres i buchnąć coś lepszego. Ze względu na bylejakość ludzi, ja jak coś sprzedaje, to nie umawiam się w miejscu zamieszkania. Ew. z innego miejsca dolatuje z klientem, jak fizycznie go widzę, a nie takie panie a gdzie ty mieszkasz, podaj adres.

Nie rób fotek auta przed domem/garażem, zamazuj rejestracje, to minimum ostrożności.  :grin:

No cena dobra i przebieg mały, niespełna 10kkm/rok, jak nic nie wymyślę innego, to nowszy Auris w takiej cenie mile widziany będzie.  Nie wiem czemu, ja nie mam tego na tyle lidera, aku mam taki sam. Jak byś jeszcze wyczyścił komorę silnika, to te 3k by doszło bankowo i całowali by po rękach. :song:

Co do Corolli, brał bym perłę, bo to podwójny lakier i po moim złożonym procesie na nim, było by olśniewające lustro.

Żona mówi że auto dla mnie ważniejsze, niż

......Rodzina. Ja to tłumacze inaczej, wystarczy myśleć co i jak się przy aucie robi, a roboty i zniszczeń dużo nie będzie. Rodzinę trzeba wychować, tak by znała zasady, obcych już nie da rady, na nich inne są metody. Najłatwiej zbeszcześcić bo to dupowóz tylko, ale jak miłe są zazdrosne i ciekawe spojrzenia na nasze zadbane auto. Żona psioczy, ale i opowiada co ktoś mówi, po widoku całego auta lub silnika, też jest zadowolona. Ja byłem zadowolony, jak padło pytanie gdzie na polerkę oddaje. Jak ktoś wsiada, to jaki by nie był obawia się nabrudzić, bo tak jest czysto. A już szczyt, to jak znajomy co autami handluje, powiedział jej że w takim stanie, weźmie teraz tyle co dała za nie. Także żona psioczy, ale i serce jej się raduje, a nawet moja po detailingowym pucowaniu, boi się wyjechać bo auto jest tak czyste, to inne auto. Każdy ma jakiegoś bzika. Zaraz napiszą ci co mają inne zainteresowania, a miejcie swoje i innym z innymi bzikami dajcie żyć.  <taniec>
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2021, 03:03:45 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #6427 dnia: 31 Lipca 2021, 08:03:21 »
Ja też mam pierdolca jeżeli chodzi o auto. Ale żona jyz mi nie robi żadnych wygresji bo już się przyzwyczaiła a w dodatku pojęła ze auto ma być w stanie taki ze wsiadamy w każdej chwili i jedziemy 1000 km i więcej bez zająknięcia. Ale na początku małżeństwa faktycznie było różnie jeżeli chodziło o dbanie o auto.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6428 dnia: 31 Lipca 2021, 12:18:07 »
Jak byś jeszcze wyczyścił komorę silnika, to te 3k by doszło bankowo i całowali by po rękach.

Ja do tego podchodzę inaczej. Myta komora silnika budzi, przynajmniej u mnie, podejrzenia, natomiast nie myta, ale czysta, zadbana wzbudza większe zaufanie. Moja komora jest delikatnie przykurzona, ale w sumie czysta, zadbana, naturalna taka. Nie chciałbym kupować auta z wymytą komorą silnika. Co innego, gdy są jakieś wycieki, zaolejenia, to myje się wtedy komorę, ale to jest po prostu podejrzane.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6429 dnia: 31 Lipca 2021, 15:55:56 »
Nie kraczę, ale obecne ludki mało słowne są, niby będą biorą adres i du... , a potem się zachodzi w głowę komu to ja adres podałem, złodziejowi.

Auto sprzedane. Przyjechała miła rodzina ze śląska, 350 km w jedną stronę i moja kochana Toyotka poszła w siną dal  :-( :-( :-( :-( Teraz dwa miesiące będę jeździł starym, 20 letnim Peugeotem 206  :embarassed:

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6430 dnia: 31 Lipca 2021, 19:00:00 »
Ważne żeby klimę miał to orzezyjesz :good:

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6431 dnia: 31 Lipca 2021, 19:02:55 »
Aurisa tez chyba nie chciałeś sprzedawać a wyszło jak zawsze...

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6432 dnia: 31 Lipca 2021, 20:40:46 »
Nie kraczę, ale obecne ludki mało słowne są, niby będą biorą adres i du... , a potem się zachodzi w głowę komu to ja adres podałem, złodziejowi.

Auto sprzedane. Przyjechała miła rodzina ze śląska, 350 km w jedną stronę i moja kochana Toyotka poszła w siną dal  :-( :-( :-( :-( Teraz dwa miesiące będę jeździł starym, 20 letnim Peugeotem 206  :embarassed:

To jak już poszło to mogę napisać że ja bym nie kupił 1.6 manual Active za 50 tyś.
Za te pieniądze wolał bym rok starszą Hybrydę w bogatej wersji.  :grin:

Np.
https://allegro.pl/ogloszenie/toyota-auris-hybryda-automat-10915334563

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6433 dnia: 31 Lipca 2021, 21:58:49 »
Ja też mam pierdolca jeżeli chodzi o auto.
To zwykle przechodzi, najpóźniej po czterdziestce ;-)
Muszę się w końcu umówić na komplet, bo ze względu na covid już chyba z rok w środku ograniczam się do trzepania dywaników.
Natomiast w kwestii przygotowania do sprzedaży to polecał bym profesjonalne pranie/czyszczenie tapicerki oraz woskowanie z polerowaniem rys/odprysków - jak mi to zrobili w poprzednim to mi szczęka opadła.
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2021, 22:08:48 wysłana przez Zbig »

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6434 dnia: 31 Lipca 2021, 22:24:33 »
Jak po 40 to mam jeszcze 2 lata, ale ze względu na zawód to raczej wątpię by przeszło.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl