Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #6540 dnia: 23 Września 2021, 23:50:25 »
Pomóżcie, żeby szybciej dostarczyli dla mnie Corollę do salonu, już nie mogę się doczekać

Panie takie czasy po pandemiji.

Małe łapki się nie wyrabiają, albo celowo przytrzymują by podbić ceny. Znajoma znajomej kupiła "prosiaka", miała czekać niby 3mc. Pewnie dealer ściemniał by przytulić kasę, mimo że coś tam wiedział. No i czekała tak sobie rok. A dalej obecnie ponoć rynek wtórny teraz dyktuje ceny. Są sygnały, że dilerzy już się posiłkują i kupują od handlarzy, byle tylko interes i kasa się kręciła. Ten który ma zapasy nowych jeszcze śpi spokojnie, ale i tych też raczej pustka na magazynie zastanie.   

AGM nie lubi być pod maską

Wedle producenta do gwarancji wytrzyma, to co oni tam będą się wysilać i do środka go pchać. Jeśli AMG jest przy silniku, to bankowo szybciej wyparuje z niego. Korków brak i dolewać niby tam nie można, ale są przykłady gdzie ktoś robi korki, dolewa, ładuje i aku lata dalej.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #6541 dnia: 26 Września 2021, 16:27:01 »
Pomóżcie, żeby szybciej dostarczyli dla mnie Corollę do salonu, już nie mogę się doczekać

No, Panowie. W końcu, po dwóch miesiącach czekania "nadiejszła wiekopomna chwijla". Mam już dokumenty do rejestracji nowej Corolli, która jest już w Polsce. Jutro, czyli w poniedziałek jadę do wydziału komunikacji rejestrować auto i myślę, że w tym tygodniu będzie już stało u mnie w garażu. Mam nadzieję, że pandemia nie uszkodziła auta i jest tak samo wartościowe, jak te sprzed pandemii ;) Poza tym obsługa tego furumowego portalu toyoty ciągle jest chyba pijana, bo stale coś tu się psuje i przewala, jakby jakiś naćpany to obsługiwał. Od dłuższego czasu znikają avatary i podpisy pod avatarem, oraz obrazki, ikonki, emotki, co raz cały portal się blokuje i nie działa. Niektóre napisy wyskakują po angielsku, a ostatnio mój BitDefender IS blokował mi całe forum, jako zagrożenie, że bałem się tu wchodzić i czekałem dość długo, aż to zagrożenie zniknie, no i w końcu zniknęło, uspokoiło się.  <zalamka> Wie ktoś, co tu się dzieje?  :o
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2021, 16:44:37 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #6542 dnia: 26 Września 2021, 18:00:23 »
iągle jest chyba pijana, bo stale coś tu się psuje i przewala, jakby jakiś naćpany to obsługiwał. Od dłuższego czasu znikają avatary i podpisy pod avatarem, oraz obrazki, ikonki, emotki, co raz cały portal się blokuje i nie działa. Niektór

No, Panowie. W końcu, po dwóch miesiącach czekania "nadiejszła wiekopomna chwijla". Mam już dokumenty do rejestracji nowej Corolli, która jest już w Polsce. Jutro, czyli w poniedziałek jadę do wydziału komunikacji rejestrować auto i myślę, że w tym tygodniu będzie już stało u mnie w garażu. Mam nadzieję, że pandemia nie uszkodziła auta i jest tak samo wartościowe, jak te sprzed pandemii ;) Poza tym obsługa tego furumowego portalu toyoty ciągle jest chyba pijana, bo stale coś tu się psuje i przewala, jakby jakiś naćpany to obsługiwał. Od dłuższego czasu znikają avatary i podpisy pod avatarem, oraz obrazki, ikonki, emotki, co raz cały portal się blokuje i nie działa. Niektóre napisy wyskakują po angielsku, a ostatnio mój BitDefender IS blokował mi całe forum, jako zagrożenie, że bałem się tu wchodzić i czekałem dość długo, aż to zagrożenie zniknie, no i w końcu zniknęło, uspokoiło się.  <zalamka> Wie ktoś, co tu się dzieje?  :o

Wirus bo pandemia.   :grin:
Jak odbierzesz to zapodaj zdjęcie i relację z nówki sztuki.  :-)
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6543 dnia: 27 Września 2021, 22:08:01 »
Zapodam zdjęcie.
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2021, 22:28:23 wysłana przez fynooh »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6544 dnia: 27 Września 2021, 22:26:18 »

Przepraszam wszystkich za to zdjęcie, ale ćwiczyłem wstawianie zdjęcia i udało się, już będę wiedział na przyszłość :) bardos.1979, twoje zdjęcie silnika corolli można powiększyć klikając na nie, a ta małpa co wstawiłem nie da się powiększyć. Możesz szczegółowo napisać, jak wstawiłeś swoje zdjęcie?
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2021, 22:33:21 wysłana przez fynooh »

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6545 dnia: 27 Września 2021, 22:48:57 »

Przepraszam wszystkich za to zdjęcie, ale ćwiczyłem wstawianie zdjęcia i udało się, już będę wiedział na przyszłość :) bardos.1979, twoje zdjęcie silnika corolli można powiększyć klikając na nie, a ta małpa co wstawiłem nie da się powiększyć. Możesz szczegółowo napisać, jak wstawiłeś swoje zdjęcie?

Zdjęcie przepuszczam przez https://imgur.com/upload
Get share links:
BBCode  kopiuj link wklej w forum.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6546 dnia: 28 Września 2021, 17:22:53 »
Skurcze, to ja zrobiłem dokładnie to samo z tą małpą. Ale w takim razie moje zdjęcie musi być mniejszego formatu i pewnie dlatego się nie powiększa. No, ale dzięki, będę już wiedział na przyszłość. Jutro /środa/ na 13.30 mam odbiór swojej Corolli :)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6547 dnia: 29 Września 2021, 19:22:23 »

Drodzy Panowie. Oto mój nowy sprzęt. Dziś go przyprowadziłem z salonu. Zleciłem sprzedawcy w salonie montaż listew ochronnych, tylko skurcze, w/g mnie nie za bardzo te listwy, bo za wysoko chyba przyklejone, za blisko klamek. Patrząc na auto, nie sprawiają one zbyt dobrego wrażenia. Są jednak mocno wypukłe i nieźle będą chroniły drzwi przed gniotkami. Jak wy uważacie? Pan w salonie powiedział, że oni tak właśnie te listwy montują na Corollach. W Aurisie też miałem listwy, ale one były przyklejone niżej, tak idealnie. No, a jazda tym sprzętem, no miodzio, bo to automat. Płynny, subtelny napęd. Auto idzie dobrze, nie ma problemu z jazdą na ekspresówce. W mieście jest jeszcze lepiej, bo odpada machanie wajchą od biegów i sprzęgłem. Niewiele więcej mogę napisać, bo za krótko ten sprzęt mam. I będę musiał już pożegnać się z drogimi kolegami tu, na dziale Aurisa. Będę tu wpadał, ale przenoszę się do działu Corolli.
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2021, 20:16:38 wysłana przez fynooh »

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #6548 dnia: 29 Września 2021, 20:19:37 »

Drodzy Panowie. Oto mój nowy sprzęt. Dziś go przyprowadziłem z salonu. Zleciłem sprzedawcy w salonie montaż listew ochronnych, tylko skurcze, w/g mnie nie za bardzo te listwy, bo za wysoko chyba przyklejone, za blisko klamek. Patrząc na auto, nie sprawiają one zbyt dobrego wrażenia. Są jednak mocno wypukłe i nieźle będą chroniły drzwi przed gniotkami. Jak wy uważacie? Pan w salonie powiedział, że oni tak właśnie te listwy montują na Corollach. W Aurisie też miałem listwy, ale one były przyklejone niżej, tak idealnie. No, a jazda tym sprzętem, no miodzio, bo to automat. Płynny, subtelny napęd. Auto idzie dobrze, nie ma problemu z jazdą na ekspresówce. W mieście jest jeszcze lepiej, bo odpada machanie wajchą od biegów i sprzęgłem. Niewiele więcej mogę napisać, bo za krótko ten sprzęt mam. I będę musiał już pożegnać się z drogimi kolegami tu, na dziale Aurisa. Będę tu wpadał, ale przenoszę się do działu Corolli.

Tak montują https://youtu.be/UiuI7JFi1J0?t=81 sam się zastanawiam ale jak na żywo obejrzę to wtedy zdecyduje, na razie nigdzie nie widziałem. Tak te blachy dziwnie wyprofilowali, Auris miał prawie centralnie w połowie drzwi punkt najbardziej 'wysuniety' a Corolla wyżej. Chociaż jak porównuje różne zdjęcia to te płetwy są na tyle grube że jakby przykleić centralnie w połowie na drzwiach to  też by chyba broniła przed sąsiadem lub sąsiadką z zamaszystą ręką przy otwieraniu drzwi.
ps. naklejki na szybę już nie dostałeś?
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2021, 20:27:23 wysłana przez bmichal039 »
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6549 dnia: 29 Września 2021, 20:38:14 »
No, rzeczywiście. Dzięki ci za ten link, trochę mnie uspokoiłeś, bo już myślałem, że to tylko w moim salonie są jakieś takie nieogarnięte montery. Mimo wszystko wizualnie nie wyglądają te listwy za dobrze. Powinny być zamontowane niżej, no i ten grubszy koniec powinien być z tyłu, żeby listwa wyglądała, jak strzała, grotem do przodu, a nie odwrotnie. No, ale jakoś się przyzwyczaję. Poza tym zawsze można te listwy chyba odkleić, gdyby w ASO pojawiły się jakieś nowe, inne i lepsze listwy. Naklejkę dostałem, jasne, ale przykleję sobie jutro, bo dziś już ciemno było.
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2021, 20:42:38 wysłana przez fynooh »

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6550 dnia: 29 Września 2021, 22:56:20 »
Gratulacje - wreszcie się doczekałeś.

Na tym ciemnym kolorze te listwy się tak nie rzucają w oczy ale u mnie na srebrnym chyba trochę by szpeciły.
Musiał bym je chyba polakierować na srebrny pod kolor nadwozia.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6551 dnia: 30 Września 2021, 00:02:51 »
Trzeba przyznać, że Corolla jest najładniejsza w wersji HB.  Kombi przez to że jest długie ale niskie i relatywnie wąskie, jest trochę jamnikowate, a sedan stylistycznie wygląda jak sklejony z dwóch różnych aut.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #6552 dnia: 30 Września 2021, 00:14:11 »
Trzeba przyznać, że Corolla jest najładniejsza w wersji HB.  Kombi przez to że jest długie ale niskie i relatywnie wąskie, jest trochę jamnikowate, a sedan stylistycznie wygląda jak sklejony z dwóch różnych aut.

generalnie zależy co się komu podoba mi osobiście kombi bardzo pasuje ale HB biały z czarną górą rządzi :)

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6553 dnia: 30 Września 2021, 07:40:19 »

generalnie zależy co się komu podoba mi osobiście kombi bardzo pasuje ale HB biały z czarną górą rządzi :)

HB ma najbardziej młodzieżowy i sportowy wygląd (kosztem mniejszego rozstawu osi - mniej miejsca na tylnej kanapie).
Co do koloru to serbrny wymiata, :grin:

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6554 dnia: 30 Września 2021, 14:25:29 »
u mnie na srebrnym chyba trochę by szpeciły.

Niekoniecznie. Widziałeś ten filmik w linku, co przysłał bmichal039?

https://www.youtube.com/watch?v=UiuI7JFi1J0&t=81s&ab_channel=ToyotaPolska

Na całkiem jasnym tle listwy wyglądają o wiele lepiej, efektowniej niż u mnie, tak mi się wydaje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl