Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595686 razy)

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #7080 dnia: 27 Lutego 2022, 23:27:19 »
Jak myślisz, lepiej zapytać na forum i uzyskać sprzeczne odpowiedzi czy może bezposrednio leasingodawcę?
Myślę, że czas umierać, bo coraz częściej NIE rozumiem co się wokół mnie dzieje... Spytać leasingodawcę? Na razie to tydzień temu podpisałem umowę i nie dostałem mojego egzemplarza. Na pytanie kiedy dostanę, otrzymałem odpowiedź, że w sierpniu, przy odbiorze samochodu. Myślałem, że obie strony posiadają podpisaną umowę :) W końcu okazało się, że jednak prześlą. Szczerze mówiąc to boję się ich pytać, bo każde pytanie jakie zadaję jest pierwsze w historii.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #7081 dnia: 27 Lutego 2022, 23:29:13 »
Użyje Putin broni jądrowej?

1. Osaczony furiata, któremu wyobrażona przyszłość przelatuje przez palce, może już zobaczyć swój koniec i co mu zależy ?
2. Może to blef szpiega, a tamten wywiad potrafi zaskoczyć ?
3. Jeśli uzna, że poszło bardzo nie tak, będzie wszędzie wilkiem widziany, to co mu wisi ?
4. Ale jak się zobaczy jako lis w pułapce, to może odgryźć sobie łapę i uciec.

Posiadanie takiej broni działa w dwie strony, ty strzelisz, sam tym samym oberwiesz i koniec blisko. Miejmy nadzieję, że wojsko odpowiedzialne za tą broń, normalnie pomyśli i odmówi rozkazu. Sabotaż byłby najlepszy. Może klika hakerów coś pomoże. Ja już sobie wyobrażam te cuda pochowane pod kremlem, to na pewno może być nie do uwierzenia. Sam Hitler planował wybudować wielkie miasto/państwo zwane Wielką Gubernią. Miało być gigantyczne, a cały ruch kołowy miał się odbywać pod nim tunelami.

Trzeba by zapytać naszego św. Lecha, bo on teraz uchodzi za Nostradamusa polskiego. Może wreszcie zrobią mu ulicę w Ww. Skoro cały świat dopiero teraz kiwa tak głowami.

Putin jak o Polsce nigdy nie mówił, tak coraz częściej teraz wspomina. Niby jakieś tam ziemie nasze, kiedyś były Ukraińskie. Wspominał o tym, jak mówił o dawnym ustalaniu naszych granic. Bankowo jesteśmy mu zadrą w oku. Rozwaliliśmy ZSRR, Lech wykrył jego cele i wiadomo co się stało w 2010. To po to by uciszyć prorocze słowa i za prowodyrkę w Gruzji. Politycy tam nie bywają, plują na niego często, latają gdzie się da i przekonują innych. Uniezależniamy się jako jedyni, psioczyli dużo na te rurki z gazem. Wedle Putina deprawujemy u nas Ukraińców, już w 2008 zgłaszaliśmy Ukrainę do UE. Pomagamy uchodźcom, jak się dzisiaj okazało, to my jesteśmy kanałem przerzutowym broni dla Ukrainy. Więc trochę mamy grzeszków wedle Putina. Ale są jeszcze państwa na Bałkanach bez ochrony, których zdobycie doprowadziło by go do naszych dolnych granic bardziej. W najlepszym przypadku mamy parę lat czasu na szykowanie się. 

Twardy gość jest, skoro kierował bandyterką w Petersburgu, oraz korupcją i potrafił oligarchów ustawić w szeregu. Ale dziwne, że wysyła stary sprzęt i dzieciaki po szkoleniu bez wyposażenia. Tylko takiemu to życie ludzkie wisi. Przeliczył się i tyle.

Beształeś mnie za olej tutaj, a to temat dalej od autowego jest czy nie ?
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2022, 23:37:17 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #7082 dnia: 28 Lutego 2022, 11:05:46 »
Spytać leasingodawcę?
Tak, tak, najlepiej spytać leasingodawcę. W końcu to on jest - do końca umowy - właścicielem auta, a Ty (z całym szacunkiem) tylko jego użytkownikiem.
Ale z własnego doświadczenia powiem Ci, że to żaden problem, ja też mam w leasingu i o wszystko pytałem: montaż haka, dodatkowe tablice do bagażnika rowerowego, konserwacja podwozia, ...
Dziś pytanie, jutro odpowiedź, tak było u mnie. Ale zawsze na piśmie, tzn. u mnie elektronicznie.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #7083 dnia: 28 Lutego 2022, 18:31:42 »
Beształeś mnie za olej tutaj, a to temat dalej od autowego jest czy nie ?

Jest wojna, więc to teraz gorący temat do wszystkich forów. Wyjątek nie zaszkodzi ;)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #7084 dnia: 01 Marca 2022, 03:51:36 »
"tylko zajmujecie się sobą i "lejecie wodę" o jakichś tempomatach, olejach i czymś tam jeszcze, co już było na forum ze sto razy. Szczególnie Rademenes pisze rozwlekłe teksty, inni się w to angażują, nic z tego nie wynika"

"Wyjątek nie zaszkodzi"

Porównaj sobie te dwa swoje wpisy i zadaj pytanie, czy Ty stosujesz tu podwójne standardy ?
Osobiście nie śmiał by tu pisać o jakichś kuchennych dylematach, a o wojnie tym bardziej, bo to jest za blisko zabronionej polityki tutaj. A w ferworze tematu takiego, może wyjść polityczna tu wojna na forum. 

Więc naprawdę na przyszłość pohamuj swoje takie wpisy, bo tematycznie masz więcej za uszami, no chyba że to dla poklasku.   

Poszukaj sobie tu działu off-top, może jest i tam pisz takie bzdurne tematy. A co do mojej rozwlekłości, nie wszyscy muszą być tacy sami. Nic nie zmienisz, czy dla Ciebie inność jakakolwiek to powód do dyskryminacji ? Uważasz się za ideał chodzący ?
Jak widzisz obszerną książkę, to co robisz ? To samo rób widząc moje posty i nie staraj się kogoś zmieniać na siłę, tak robi Putin.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
« Odpowiedź #7085 dnia: 02 Marca 2022, 09:23:39 »
Jaka jest norma dla temperatury silnika elektrycznego w aurisie. Na autostradzie widze że spalina trzyma się na 85-90, a silnik elektryczny 90-99. Ile może tak naprawdę mieć najwięcej?

Offline AGAToyota

• Toyot Pełzający
  • **
    • Rav4My
« Odpowiedź #7086 dnia: 06 Marca 2022, 12:21:23 »
Witam, czy ktoś uzywa tych żarówek u siebie w Auris

https://allegro.pl/oferta/osram-cool-blue-intense-nextgen-hir2-nowa-generacj-11634389198

bo zastanawiam sie nad ich kupnem do Auris II TS FL

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7087 dnia: 06 Marca 2022, 12:54:24 »
Trwałość 130h? Przy wyżyłowanych parametrach bardzo możliwe.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #7088 dnia: 06 Marca 2022, 13:52:04 »
Trwałość 130h? Przy wyżyłowanych parametrach bardzo możliwe.

5 dni ciągłego świecenia czyli góra miesiąc jak ktoś więcej jeździ. Jak ktoś chce wydawać 266 zł co miesiąc na żarówki to w sumie jego sprawa ale chyba lepiej zamontować ledowe  mimo że nielegalne to i tak tego nikt nie sprawdza.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline AGAToyota

• Toyot Pełzający
  • **
    • Rav4My
« Odpowiedź #7089 dnia: 06 Marca 2022, 17:31:09 »
5 dni ciągłego świecenia czyli góra miesiąc jak ktoś więcej jeździ. Jak ktoś chce wydawać 266 zł co miesiąc na żarówki to w sumie jego sprawa ale chyba lepiej zamontować ledowe�  mimo że nielegalne to i tak tego nikt nie sprawdza.

To jakie Ledowe na HIR2 proponujesz do Auris z 2018 roku ?

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #7090 dnia: 06 Marca 2022, 21:49:44 »
Ja to same superlatywy słyszałem o narvie w dodatku kumpel ma i świeca mu już ponad rok i to dobrze świecą.  :grin:

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #7091 dnia: 06 Marca 2022, 23:10:15 »
5 dni ciągłego świecenia czyli góra miesiąc jak ktoś więcej jeździ. Jak ktoś chce wydawać 266 zł co miesiąc na żarówki to w sumie jego sprawa ale chyba lepiej zamontować ledowe�  mimo że nielegalne to i tak tego nikt nie sprawdza.

To jakie Ledowe na HIR2 proponujesz do Auris z 2018 roku ?

Philips ale inne markowe też mogą być.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Piotrch

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #7092 dnia: 18 Marca 2022, 21:43:52 »
Właśnie kupiłem auris II. Jak wyłączyć komunikaty o limicie prędkości?  :laugh:

Offline Piotrch

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #7093 dnia: 19 Marca 2022, 14:17:13 »
Właśnie kupiłem auris II. Jak wyłączyć komunikaty o limicie prędkości?  :laugh:
Znalazłem

Offline Bart

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7094 dnia: 19 Marca 2022, 17:19:15 »
Witam,

W aucie  Auris II 1.6 z 2013 r., które stało w garażu rozładował się akumulator, po wymianie zauważyłem, że przestał działać centralny zamek z pilota. Gdzieś wyczytałem, że przy dłuższym braku zasilania może się rozkodować. Baterie w pilocie sprawne. Auto odpala, immobilizer działa. Próbowałem operacji ponownego programowania z kluczykiem, zamykaniem otwieraniem drzwi ale nie pomogło.
Może ktoś z Was zna sprawdzony sposób jak przywrócić poprawne działanie centralnego zamka ? Czy centralny można zaprogramować ręcznie, procedurą zamykania otwierania drzwi, czy raczej wymagane jest podpięcie się pod stosowne oprogramowanie np. przez OBD2
Dziękuję za zainteresowanie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl