Nie we wszystkich, tylko w dwóch
Chciałem pobudzić jeszcze ludzi do dodatkowych komentarzy, bo nadal miotam się z tym nowym paliwem i nie mogę zdecydować się, co lać. Jak na razie, dziś pierwszy raz tankowałem nowe paliwo - Vervę Pb 98 za 6,75 zł 
Nie potrzebnie się tak lękasz tego paliwa tym bardziej że główny jego problem jest wokół możliwej korozji/degradacji wewnątrz układu paliwa. Nie dzieje się to z tankowania na tankowanie więc nawet jak będziesz zapobiegliwy to tankuj sobie raz e5 a raz e10 co finalnie raczej nie podniesie zbytnio kosztów jazdy. Oczywiście zakładam że nie robisz wyjątkowo dużo km/rok.
Kolejna sprawa to że sami producenci nie tłumaczą klarownie które modele aut/silniki mogą jeździć na e10.
Ja prześledziłem temat jednego z moich aut skupiając się na układzie paliwowym i niczym się nie różni według numerów aso od opcji która nie może poruszać się na e10. Dzieli ich kilka miesięcy produkcyjnych w/g oficjalnych danych.
Oczywiście może coś pominąłem, gdzieś jakąś uszczelkę stykającą się z paliwem ale chyba nie będę się przejmować.
Jak będzie mi się chciało zrobię pomiary na hamce i będzie pełniejszy obraz.