Autor Wątek: Gazowanie hybrydy  (Przeczytany 359822 razy)

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
Odp: Gazowanie hybrydy
« Odpowiedź #555 dnia: 20 Lipca 2021, 23:35:16 »
W poprzedniej Hondzie miałem Landirenzo montaż w Warszawie zero problemów
W obecnym Volvo (5 cylindrów) mam Stag (chyba twoja propozycja numer 6 właśnie jeżeli chodzi o sterownik i wtryski) zero problemów montaż w Krakowie.
Dodatkowo właściciel serwisu z Krakowa na którymś przeglądzie mówił że teraz ciągle montują to co mam ale też dobrze wypowiadał się o KME.

Tak jak pisałeś nie ma co oszczędzać ale też warto montować w dobrych polecanych warsztatach. Raczej byle czego ci nie złożą i dobrze wszystko zestroją
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2021, 23:36:50 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline Chris

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #556 dnia: 21 Lipca 2021, 22:37:22 »
9. Plus oczywiscie FFL Alex Ultra 360.

Klaudiusz czy mógłbyś napisać dlaczego wybrałbyś zestaw KME?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #557 dnia: 21 Lipca 2021, 22:38:46 »
9. Plus oczywiscie FFL Alex Ultra 360.

Klaudiusz czy mógłbyś napisać dlaczego wybrałbyś zestaw KME?
Mam taki :) producent ze Zgierza/Łodzi. Prosty zestaw, bez udzienien. Dobry support.

Natomiast, kieruj sie przede wszystkim gazownikiem. Bo dobry gazownik to i Ci zalozy gaz z butlki domowej i bedziesz smigal jak na Landi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #558 dnia: 09 Września 2021, 22:39:26 »
dla mnie przerazajace jest to ze auto spalajace 5 litrow ktos chce jescze gazowac.... a tym bardziej przerzajace jest dla mnie to ze kazdy prawie uzytkownik hybrydy.. choc by nowej ktora mu pali 3,5 litra na sto, bedzie i tak jechal za tirem 85kmh zeby mu spalila jeszcze mniej... a najbardziej przerazajace jest dla mnie to.. ze ktos w necie nakrecil prusaka 2 generacji w necie jadacego z predkoscia 170km/h i wywolal tym furore... bo to  niespotykane wrecz i nie mozliwe zadkie zjawisko... ja sie przesiadlem z  suzuki xl7 ktore zrzeral mi  minimum 17 na sto z moja ciezka noga... i jak mi w prusaku spadnie ponizej 6 to jestem bardzooo zdowolony.... jak widze hybrydowcow na trasie ktorzy cisna swoje auta prawym pasem za tirem zeby wydusic z nich najnizsze spalanie.. to wpadam w paranoje.... potem efekt taki ze nagary na silniku niewypalone wiecej szkody narobia niz z tego pozytku bedzie.... a to co  zaoszczedzi taki jego mosc w paliwie odda w zaciskach hamulcowych.. bo te nie pracujace poprastu skoroduja, zapieka sie...i  trzeba bedzie je wymienic bo nigdy nie byly uzywane...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #559 dnia: 09 Września 2021, 22:40:47 »
Chyba nie masz elementarnej wiedzy.

Offline stefanq82

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #560 dnia: 09 Września 2021, 23:03:54 »
To po co sobie Priusa kupiłeś?

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #561 dnia: 09 Września 2021, 23:19:50 »
Chyba nie masz elementarnej wiedzy.

a co to jest elementarna wiedza?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #562 dnia: 09 Września 2021, 23:20:14 »
Google it.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #563 dnia: 09 Września 2021, 23:24:50 »
Są tacy, którzy mając hybrydę wydają 1500-2000zl na benzynę miesięcznie. Na gaz wydaliby połowę tego czyli co miesiąc zostaje w kieszeni całkiem konkretna kwota.

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #564 dnia: 09 Września 2021, 23:30:54 »
bo to taki wspolczesny polonez... nic w nim nie ma w stosunku do wspolczesnych samochodow.. tylko sie nie pierd.. jak polonez.. wsiadasz i jedziesz... .. no i  niektrozy zrobili nim milon.... tylko dlatego...a  no i sobie zawsze przeliczam...  czy sie bardziej oplaca leasing, taksowki czy auto za 30000... i prius wygral... i juz sie zwrocil....o jeszcze zarabial bedzie z tego co widze.. i bez gazu

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #565 dnia: 09 Września 2021, 23:35:50 »
pamietam czasy jak gaz byl po 67 groszy za litr... fajnie sie wtedy seicento jezdzilo.... nadal podoba mi sie ten pomysl ze wzgledu chocby na ochrone srodowiska... niech bubuja silniki gazowe... gaz ma przeciez wieksza kalorycznosc... ja nie mam nic przeciwko.. taniej lepiej.. co2 plus hdwao w wydechu .. super... tylkojak zaczna budowc silnki pod cng lub lpg.. to razab beda kombinacje zeby je przerabiac na paliwo tansze...i kolo sie zamknie....

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #566 dnia: 09 Września 2021, 23:42:10 »
ale ja to wogole pamietam czasy jak wprowadzono obowiazkowy abs w samochodach i do dzisiejszego dnia nie moge zniesc ze nie ma do tego gowna wylacznika... a na gazie jezdzilem kupe lat.. i w moim prusaku raczej bym sciagnal limit kilometrow i limit obrotow podniosl przynajmniej o 500.... bo stac go na wiecej

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #567 dnia: 10 Września 2021, 00:16:11 »
Limit maks. prędkości wynika z maks. dopuszczalnych obrotów silnika elektrycznego.

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #568 dnia: 10 Września 2021, 21:45:44 »
Limit maks. prędkości wynika z maks. dopuszczalnych obrotów silnika elektrycznego.
w sumie ma to sens... dzieki.. to wyjasnia dlaczego jeden japoniec na yt tuningowal silnik elektryczny....

Offline ra-v

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Prius+ 2013
« Odpowiedź #569 dnia: 20 Stycznia 2022, 16:24:33 »
Są tacy, którzy mając hybrydę wydają 1500-2000zl na benzynę miesięcznie. Na gaz wydaliby połowę tego czyli co miesiąc zostaje w kieszeni całkiem konkretna kwota.
Problem w tym, że dla ogółu Polaczków LPG to wstyd. Wstyd był jak Pudzian zagazował Hammera to i wstyd jak ludzie hybrydy gazują. Jak ktoś może latać Subaryną to jeśli w gazie to już strach i wstyd.
Tak jak piszesz, nie każdy jeździ tylko do kościoła w niedzielę oraz do pracy i z powrotem w tygodniu.
Jak ktoś pracuje hybrydą, np na taxi, to przecież "nienormalne", że zamiast wydawać 1500-2000 woli wydawać połowę tego. Bo jak to na gaz? Bleee...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl