Siema,
jestem w trakcie kupna RAV 4 2016 Hybrydka, więc chciałem pomyśleć już o instalacji gazowej. Śmigałem CHRką bez gazu, ale po wypadku (niestety poszła całka) dostałem zastępczą Corolle Hybrydę 1,8 z 2020 z gazem, i spalanie 5-5,5 l gazu po Warszawie mnie pokonało psychicznie i dalej uważam, że to powinno być karalne, tak mało płacić za paliwo

Więc z automatu nie wyobrażam sobie smigać Ravką bez gazu po tym jak płaciłem od 10 do 15 zł za 100 km do 40 zł. Instalacje w Corolli jest fantastyczna, zrobiłem przez rok 80 tys i śmiga jak zła. Mam kontakt do Firmy która zakładała instalację w Warszawie, Klinika Auto-Gaz przy Wale Miedzeszyńskim. I teraz najważniejsze pytanie, czy to, że Corolla 1,8 chodzi świetnie z automatu przełoży się na to, że Ravka 2,5 w tym samym zakładzie będzie ogarnięta, czy może w Wawie znacie jakiś inny zakład poza Auto Dakar o którym sporo ludzi wspomniało gdzie bez problemu mogę dać samochód. Przy okazji wiem, że przy instalacji z tej firmy bez problemu mogłem robić przegląd auta w Toyocie i przy okazji sprawdzili też instalację gazową. Czy to jest normalny proceder czy potrzeba konkretnej instalacji lub wykonania jej w konkretnym zakładzie, żeby Toyota dała zielone światło i ogarniała wszystko na miejscu ?
Z góry dzięki i pozdrawiam. Wiem, że to podforum Priusa, ale widzę, że ze wszystkich tematów na forum ten był najbardziej aktywny.
Z góry dziękuję