Witam. Ja również stałem się posiadaczem Toyoty Auris w wersji kombi. Można powiedzieć, że jeszcze nie zatraciłem przyzwyczajeń ze starego samochodu (Peugeot 407 SW), więc zwracam uwagę na to co innego, fajnego lub wkurzającego jest w Aurisie TS. I co do wyciszenia to mam spore zastrzeżenia. Porównując do Peugeota mam wrażenie jakbym jechał samochodem bez jakiegokolwiek wyciszenia (oczywiście przesadzam). Szum podczas jazdy przy większych prędkościach jest znacznie bardziej słyszalny niż w Peugeot, ale do zniesienia. Natomiast bardzo denerwuje mnie szum (a w zasadzie tarcie) dobiegający od kół przy hamowaniu. Sprawdziłem, że nie jest to wina klocków ani tarcz, które są dobre. Ba, nawet jechałem nową Corollą, w której ten szum jest identyczny. Zdaję sobie sprawę, że zasada działania hamulców na tym polega, ale w Peugeot w ogóle nie słyszałem takiego tarcia (chyba że założyłem całkowicie nowe klocki, które musiały się dotrzeć). Dlatego generalnie wyciszenie samochodu oceniam jako średnie, chociaż do zaakceptowania.