Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247889 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #225 dnia: 08 Grudnia 2016, 12:09:15 »
Swego czasu Toyota obiecywała update MirrorLinka do 1.1 i podobno w Aygo w UK już jest taka wersja.... więc może jednak będzie.

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: 19 Grudnia 2016, 12:51:40 »
Chciałem  mieć w radiu  Mirrow Linka ale nie działa z moim Samsungiem A5 2016 Wytłumaczcie mi proszę łopatologicznie co mam zrobić żeby  to wszytko zaczęło działać . Chyba, że się nie da tego sparować z Samsungiem .

Z A5 nie zadziała, ale IMHO nie ma czego żałować. Z SIII co jakiś czas mirrorlink rwie połączenie, a nawet jak działa, to np. spotify przez kabelek haczy - gdy przez BT gra aż miło...

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #227 dnia: 05 Marca 2017, 18:32:37 »
Przeczytałem cały wątek , ale nie znalazłem odpowiedzi która mnie interesuje .
Na jakim systemie oparty jest Touch , WIN Ce , Android , czy system Toyoty
Jak ktoś wie proszę o podpowiedz.
pozdrawiam

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #228 dnia: 05 Marca 2017, 18:35:44 »
... Na jakim systemie oparty jest Touch ...
QNX
Spalanie - Motostat.pl

Offline OsiemPiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 04 Maja 2017, 14:35:52 »
Pytałem w serwisie o aktualizację MirrorLinka w TT2 - odpowiedzieli mi że nie ma szans, że nie opłaca się to koncernowi. Klienci zwyczajnie nie będą kupowali nawigacji, a smartfona ma w tym momencie zdecydowana większość użytkowników samochodów.

Zastanawia mnie czy jednak ta niechęć nie wynika bardziej z tego że weszli w SDL razem z Fordem. Cośtam się dzieje w tej kwestii i w 2018 miałoby wystartować. Ciekawe do jakich aut to będą wrzucać i czy starsze jednostki też będzie można doposażyć.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #230 dnia: 04 Maja 2017, 19:05:01 »
Jeśli TT1 jest nadal update'owana, to kto wie. Inna sprawa, że zmiana samego softu zwykle zmniejsza koszty - krótszy development i znacznie mniej testów - niż w przypadku update/u/zmiany systemu na nowszy (wtedy trzeba testować wszystkie komponenty). Dużym ułatwieniem jest jednolity hardware, pewnie nie mają więcej niż parę różnych wersji sprzętu i do kilku-kilkunastu kombinacji modułów.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Tapatik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 04 Maja 2017, 19:33:51 »
Swego czasu Toyota obiecywała update MirrorLinka do 1.1 i podobno w Aygo w UK już jest taka wersja.... więc może jednak będzie.

Skoro jest już nowy soft "2.15.5WL" - tzn. czytam w:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=40868.new#new
Ciekawe czy coś się już zmieniło w kontekście mirror-linka?

Offline OsiemPiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 05 Maja 2017, 08:12:11 »
Jeśli TT1 jest nadal update'owana, to kto wie. Inna sprawa, że zmiana samego softu zwykle zmniejsza koszty - krótszy development i znacznie mniej testów - niż w przypadku update/u/zmiany systemu na nowszy (wtedy trzeba testować wszystkie komponenty). Dużym ułatwieniem jest jednolity hardware, pewnie nie mają więcej niż parę różnych wersji sprzętu i do kilku-kilkunastu kombinacji modułów.

To prawda, natomiast z drugiej strony zakończenie aktualizowania starego produktu i przesiadka tylko na nowy nadal z punktu widzenia firmy wyjdzie prawie na jedno bo trzeba będzie utrzymywać tylko jedną linię. I tak pewnie kiedyś się stanie. Grunt że coś z SDL się dzieje, widzę, że na github są jakieś update'y sprzed miesiąca więc jakoś to żyje. Co z tego wyjdzie - zobaczymy. Ja pewnie niedługo kupię toyotę wiec mam jedynie nadzieję, że jak już wejdzie SDL to bedzie opcja by wgrać nowy soft na ten hardware któy obecnie pakują do aut.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #233 dnia: 05 Maja 2017, 08:58:42 »
Ja rozumiem, że pomimo tematu, to cała sprawa dotyczy Toyota Touch 2 with GO? Bo normalna, czyli bez GO nie ma szans na aktualizację firmware?

Offline OsiemPiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: 05 Maja 2017, 11:08:28 »
Dobre pytanie, sam chciałbym poznać odpowiedź ale nigdzie nie widziałem info na ten temat. Pewnie już samej Toyoty by trzeba pytać jakie mają plany. Nie wiadomo czy w ogóle się z tym podzielą już teraz.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #235 dnia: 05 Maja 2017, 11:59:07 »
Update firmware Toyota robi cały czas, i to nie są tylko aktualizacje map, ale nowe aplikacje typu Aha - radio internetowe itp. Wiec gdyby Toyota miala cos zrobic w temacie to by juz zrobila ;) ale sie nie oplaca, tak samo jak producentom telefonow sie nie oplaca robic aktualizacje softu. Lepiej kupic nowy samochod ;)

Offline pmagassi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #236 dnia: 06 Maja 2017, 22:58:17 »
Witam,
czy ktoś z szanownych forumowiczów ogarnął wyświetlanie okładek przy plikach mp3 na TT2 (bez GO) ?
Próbowałem wrzucać plik jpg do katalogu, próbowałem uzupełniać tagi ID3v2 (każdy plik ma zaszytą grafikę okładki) i nic :( Windows, telewizor elegancko wyświetlają okładkę podczas odtwarzania utworu, a ekran TT2 niestety nie :(

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #237 dnia: 07 Maja 2017, 12:25:23 »
Mi tam włożenie obrazka w plik MP3 działało od początku, a od 6.8 (chyba, że wcześniej coś robiłem źle) także i osobne pliki okładki. Wrzucam plik FOLDER.JPG, w tym formacie, w wielkości 300x300, i działa.
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline pmagassi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: 07 Maja 2017, 17:25:23 »
Mi tam włożenie obrazka w plik MP3 działało od początku, a od 6.8 (chyba, że wcześniej coś robiłem źle) także i osobne pliki okładki. Wrzucam plik FOLDER.JPG, w tym formacie, w wielkości 300x300, i działa.

A masz wersję z nawigacją, czy bez ?
Spróbowałem z jpg o wielkości dokładnie 300x300 i nadal nic :(

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 16 Maja 2017, 08:57:24 »
Panowie udało się to komuś uruchomić na Galaxy S7?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl