Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 447546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Master_

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #210 dnia: 07 Września 2020, 21:42:12 »
Simionek, z tego co opisujesz raczej nieszczelna nagrzewnica lub jej połączenia. Obserwuj poziom płynu chłodniczego.

Offline sdkkk

• Początkujący
« Odpowiedź #211 dnia: 14 Września 2020, 10:21:49 »
Mam Corolle E12, rocznik 2002 w biednej wersji z kaseciakiem - jakie mam możliwości na przerobienie radia na najlepiej bluetooth, od biedy usb, ale nie mam wejścia audio w telefonie, więc bezprzewodowe połącznie najbardziej by mi odpowiadało.

Z jakimi kosztami muszę się liczyć, jakie opcje?

Offline Prosid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: 27 Września 2020, 20:58:16 »
Pytanie.

Corolla 2.0 2019 180 KM, Corolla 2.0 2020 184 KM - wie ktoś z czego wynika trochę wyższa moc silnika? Czy we wszystkich rocznikach 2019 jest silnik wyliczony na 180 KM?
Widze po ogłoszeniach i artykułach o tym silniku ze to się często miesza tzn jest niespójność rocznik/moc w necie.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #213 dnia: 27 Września 2020, 21:03:29 »
Moc nie zmieniła się fizycznie dla silnika choć rocznik przeskoczył. Jest taka sama
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Prosid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #214 dnia: 27 Września 2020, 21:27:41 »
Colin - nie wiem jak interpretujesz, ze moc nie zmieniła się "fizycznie" ale mam przed sobą oficjalne cenniki. W tym z 2019 roku jest napisane 180 KM, a w tym z 2020 roku jest napisane 184 KM. Zastanawiam się wiec czy ktoś wie z czego to wynika.

Offline kkuligowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #215 dnia: 28 Października 2020, 20:36:02 »
Witam, może ktoś dorabiał, kupował pilota do Corolli i podpowie ile mam przygotować kasy.
Mam tylko jeden a na wszelki wypadek chcę dorobić drugi.
Pilot z dopinanym kluczykiem na 2 przyciski

Offline F13 Red

• Początkujący
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #216 dnia: 21 Listopada 2020, 19:57:07 »
Hej.
Toyota corolla e15 kolor grafitowy.

Poszukuję lewego przedniego błotnika w tym kolorze.

Kto ma pomysł gdzie szukać w okolicach Warszawy.
Szorty lub inne miejsca też Mike widziane.

Prośba o pomoc bo na internecie masa niczego.
Mam wersję bez kierunkowskazu na błotniki.

Dodatkowe pytanie w silniku 1.6 jakieś usprawnienia zwiększenie mocy bez większej ingerencji w silnik w środku?

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: 22 Listopada 2020, 09:06:47 »
Czołem
Czy ktoś wie jak zmienić tresholdy alarmowania w Techstream w module TPMS?
Pozdrawiam

Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 15 Grudnia 2020, 21:14:26 »
Witam , mam problem odnośnie oleju staram sie zamówić olej TOYOTA ADVANCE FUEL ECONOMY 0W20 a już po raz drugi przysłano mi TOYOTA ADVANCE FUEL ECONOMY Extra 0W20 https://allegro.pl/oferta/toyota-advance-fuel-economy-0w20-5l-oryginalny-8791294965?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla&ev_adgr=Chemia+-+Oleje+silnikowe&gclid=EAIaIQobChMI4L3D_uTQ7QIVREiRBR1LBAMgEAQYAyABEgKcXPD_BwE taki , pytanie czy on pasuje do corolli sedan 1.6 rocznik 2020 , pan sprzedawca napisał mi w odpowiedzi że to olej w nowej szacie i innych z tym znaczkiem hybrid już nie ma i są juz tylko takie , czy to prawda ?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #219 dnia: 16 Grudnia 2020, 17:09:16 »
0W-20 Advanced Fuel Economy
Parametry: API SN, ILSAC GF-5

0W-20 Advanced Fuel Economy Extra
Parametry: API SN PLUS, ILSAC GF-5
("Dostosowany do nowej generacji energooszczędnych silników, również z turbodoładowaniem.Chroni turbodoładowane silniki o wysokiej wydajności przed zjawiskiem spalania stukowego przy niskich prędkościach obrotowych (LSPI ? ang. low-speed pre-ignition")

pytanie czy on pasuje do corolli sedan 1.6 rocznik 2020
a co to ? w ASO oleju nie mają, tylko trzeba po allegro kupować ?
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2020, 17:25:15 wysłana przez bazi »

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 22 Stycznia 2021, 12:08:26 »
Witam,

Czy w hybrydowych Corollach istniej wskaźnik umożliwiający płynna kontrolę poruszania się na prądzie lub benzynie?

Hybrydowy Auris wyświetla to na mierniku mocy. I tak przykładowo do połowy pola ECO jedziemy zwykle na prądzie (oczywiście jeśli spełnione zostana wszystkie inne ograniczenia, temp silnika itp). Istnieje podobne wskazanie w hybrydowych Corollach? Jest tu jak widzę zwykły obrotomierz. Ma on jakieś przełożenie na jazdę prąd/benzyna? Np do 2 tysięcy prąd.

Dzięki za podpowiedź
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #221 dnia: 22 Stycznia 2021, 17:21:16 »
Jak jedziesz na prądzie to obrotomierz pokazuje 0 obrotów

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: 25 Stycznia 2021, 07:54:02 »
Dzięki @Pawel.Kwa. A jest jakikolwiek wskaźnik obrazujący jak blisko nam do dołączenia silnika spalinowego?
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #223 dnia: 25 Stycznia 2021, 15:49:48 »
Jedyne co jest to obrazek baterii. Po niej można się zorientować. Ale jak depniesz gaz to itak silnik się włączy

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #224 dnia: 25 Stycznia 2021, 18:52:00 »
Dzięki @Pawel.Kwa. A jest jakikolwiek wskaźnik obrazujący jak blisko nam do dołączenia silnika spalinowego?
Oczywiście że istnieje odpowiednik lewego wskaźnika z Aurisa w Corolli i to z bajerami! :-) 
Hybrid System Indicator się zowie w anglojęzycznym manualu, jest rozpisane o zakresach pól, kiedy, które, co, jak, itd. (w PL instrukcji też jest ale nie pamiętam tłumaczenia aa nie chce mi się do auta lecieć :P) 
Na szybko znalazłem na tym filmie jak facet o nim opowiada https://youtu.be/BERdW0EFcb0?t=236 sorry ale w ojczystym języku nikogo kto pokazuje ekran czy opowiada o tym wskażniku nie znalazłem. Jak ktoś ma to podzielcie się linkami. 

PS. można ten wskaźnik  włączyć na HUDzie, wtedy nigdzie nie trzeba zerkać wszystko mam na szybie. To tak przy okazji jak kogoś najdzie ochota uprawiać ecodriving z nudów bo niemiecka autostrada niedostępna przez koronoświra.
PS2. dla mnie obroty silnika nic nie wnoszą do jazdy, są bo są. Przyspieszając autem widać jak cisną do góry i stopniowo spadają jak eCVT robi swoje, potem przy stabilnej prędkości pokazują ileś tam. Albo pokazują przez ileśtam czasu zero. Cytując klasyka A komu to potrzebne? 
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl