Dzięki @Pawel.Kwa. A jest jakikolwiek wskaźnik obrazujący jak blisko nam do dołączenia silnika spalinowego?
Oczywiście że istnieje odpowiednik lewego wskaźnika z Aurisa w Corolli i to z bajerami!
Hybrid System Indicator się zowie w anglojęzycznym manualu, jest rozpisane o zakresach pól, kiedy, które, co, jak, itd. (w PL instrukcji też jest ale nie pamiętam tłumaczenia aa nie chce mi się do auta lecieć :P)
Na szybko znalazłem na tym filmie jak facet o nim opowiada
https://youtu.be/BERdW0EFcb0?t=236 sorry ale w ojczystym języku nikogo kto pokazuje ekran czy opowiada o tym wskażniku nie znalazłem. Jak ktoś ma to podzielcie się linkami.
PS. można ten wskaźnik włączyć na HUDzie, wtedy nigdzie nie trzeba zerkać wszystko mam na szybie. To tak przy okazji jak kogoś najdzie ochota uprawiać ecodriving z nudów bo niemiecka autostrada niedostępna przez koronoświra.
PS2. dla mnie obroty silnika nic nie wnoszą do jazdy, są bo są. Przyspieszając autem widać jak cisną do góry i stopniowo spadają jak eCVT robi swoje, potem przy stabilnej prędkości pokazują ileś tam. Albo pokazują przez ileśtam czasu zero. Cytując klasyka A komu to potrzebne?