Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 447052 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #885 dnia: 24 Stycznia 2024, 09:11:25 »
Posiadają, nie jest upierdliwy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #886 dnia: 24 Stycznia 2024, 10:02:40 »
Dopiero niedawno przemigrowałem z czerwonej na czarną. Pojeżdżę jeszcze, zobaczymy, co będzie potem, tym bardziej, że napisałem w tej sprawie do klient@toyota.pl. Jak ten czas leci. Dopiero co wyjechałem z salonu, w środku auto jeszcze pachnie nowością, a już minęło dwa lata i auto już stare :-(
Masz doświadczenie z apką czerwoną i czarną ,możesz napisać jakie są różnice w danych
których można odczytać?. Ja mam czerwoną , w sumie są dane o których piszecie , ale trasę tylko ostatnią mogę odczytać.
To napisz jak można przejść na czarną , jest w sklepie ? mam samsunga w androidzie .
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #887 dnia: 25 Stycznia 2024, 18:39:48 »
Są wszystkie trasy w czerwonej. Ja już Ci nie podpowiem, gdzie to jest, bo wyszło mi to trochę z głowy i nie chcę Cię wprowadzić w błąd . Poszukaj cierpliwie w opcjach, są zapisane wszystkie trasy. Są tam dni tygodnia i daty, kiedy była zrobiona dana trasa, spalanie na trasie, czas jazdy, ilość km, czas jazdy na EV i takie tam.. Różnice w danych są niewielkie, tylko że trasy w czarnej są przejrzyściej pokazane, lepszy i łatwiejszy jest dostęp do nich, a pozostałe opcje są zmienione, ale ilość danych jest podobna. Istotnym plusem czarnej apki jest to, że się błyskawicznie uruchamia, natomiast czerwona uruchamiała się wolno, jak wypychanie kału przy zatwardzeniu. W sklepie Google Play jest czarna apka. Instalujesz ją i logujesz się do niej loginem i hasłem od czerwonej. Po zalogowaniu do czarnej, czerwona apka przestanie już definitywnie działać i możesz ją odinstalować, bo nie ma już powrotu do niej. I tak musisz przejść na czarną, bo czerwona niedługo przestanie działać, to lepiej zrobić to już teraz.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2024, 18:58:13 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #888 dnia: 25 Stycznia 2024, 18:57:05 »
shark i topoll, chciałem poinformować, że w trakcie kolejnych jazd, moja czarna apka działa coraz lepiej, wszystko się jakby ustabilizowało. Pisałem w tej sprawie do klient@toyota.pl. Przyjęli zgłoszenie i może coś pomogli. Przesłali też moje zapytanie do jakiejś centrali IT i czekamy w tej chwili na odpowiedź.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #889 dnia: 25 Stycznia 2024, 19:03:57 »
No i super.
Dziala to po co drążyć
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #890 dnia: 25 Stycznia 2024, 20:19:34 »
Są wszystkie trasy w czerwonej. Ja już Ci nie podpowiem, gdzie to jest, bo wyszło mi to trochę z głowy i nie chcę Cię wprowadzić w błąd . Poszukaj cierpliwie w opcjach, są zapisane wszystkie trasy. Są tam dni tygodnia i daty, kiedy była zrobiona dana trasa, spalanie na trasie, czas jazdy, ilość km, czas jazdy na EV i takie tam.. Różnice w danych są niewielkie, tylko że trasy w czarnej są przejrzyściej pokazane, lepszy i łatwiejszy jest dostęp do nich, a pozostałe opcje są zmienione, ale ilość danych jest podobna. Istotnym plusem czarnej apki jest to, że się błyskawicznie uruchamia, natomiast czerwona uruchamiała się wolno, jak wypychanie kału przy zatwardzeniu. W sklepie Google Play jest czarna apka. Instalujesz ją i logujesz się do niej loginem i hasłem od czerwonej. Po zalogowaniu do czarnej, czerwona apka przestanie już definitywnie działać i możesz ją odinstalować, bo nie ma już powrotu do niej. I tak musisz przejść na czarną, bo czerwona niedługo przestanie działać, to lepiej zrobić to już teraz.
Dziękuję Ci bardzo za kompleksową i wyczerpującą odpowiedź . Przy odbiorze auta we wrześniu 23 r. zainstalowano mi czerwoną apkę ,która była dość mało czytelna ,  czytając forum była mowa też o czarnej apce , którą przed chwilą już zainstalowałem , widzę że jest dużo ciekawsza .Warto chyba założyć nowy wątek o tej czarnej apce ?
pozdrawiam serdecznie

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #891 dnia: 25 Stycznia 2024, 21:21:47 »
Ja mam corolle z 21 i na czerwonej apce miałem więcej info niż na tej czarnej

Wysłane z mojego One+ 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #892 dnia: 26 Stycznia 2024, 00:44:24 »
Aligancko, tak trzymać.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #893 dnia: 26 Stycznia 2024, 17:33:28 »
Ja mam corolle z 21 i na czerwonej apce miałem więcej info niż na tej czarnej

Niezupełnie więcej. W Corollach 2021 czerwona apka wydaje się "bogaciejsza", ale w czarnej są nowe funkcje, dostosowane do Toyot z nowymi MM, które to nowe funkcje nie są dostępne w Toyotach 2021 i wcześniejszych. Tak, że ilość informacji jest podobna, jeśli czerwoną apkę używamy w Corollach 2021 i wcześniejszych, a czarną w corollach 2022 i nowszych.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2024, 17:37:22 wysłana przez fynooh »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #894 dnia: 26 Stycznia 2024, 17:35:35 »
Przy odbiorze auta we wrześniu 23 r. zainstalowano mi czerwoną apkę

O ile się nie mylę, czarna apka weszła do użytku w październiku 2023, więc jak odbierałeś auto, dostępna była tylko czerwona, dlatego ci ją zainstalowano.

Offline novi61

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris hybrid IV
« Odpowiedź #895 dnia: 26 Stycznia 2024, 18:49:17 »
czerwona pokazywała gdzie aktualnie stoi auto i czy ma wszystko OK. Czarna apka - trzeba to szukać i nie pokazuje wg mnie gdzie stoi auto?

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #896 dnia: 26 Stycznia 2024, 21:02:47 »
czerwona pokazywała gdzie aktualnie stoi auto i czy ma wszystko OK. Czarna apka - trzeba to szukać i nie pokazuje wg mnie gdzie stoi auto?
Jest pokazana pozycja auta gdzie stoi w obu czerwonej i czarnej. W czarnej jest ikonka obok autka , jest dokładna mapka i nawet jest pokazana odległość w mb auta od komórki
w której masz swoją czarną apkę .Miałem też apkę czerwoną , myślę że moja ocena jest wiarygodna , jest krok do przodu w danych które otrzymujemy . Punkt dla Toyoty .
pozdrawiam

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #897 dnia: 27 Stycznia 2024, 11:37:41 »
Chłopaki, czy bateria pastylka CR 2032 w zapasowym kluczyku od Corolli może se siedzieć w środku i kluczyk może se tak leżeć w szafie latami, czy lepiej ją wyjąć? Bo chodzi o to, że w nieużywanych urządzeniach wylewają się kwasy z baterii i uszkadzają urządzenie. Pastylki to nie wiem, dlatego pytam, bo np. popularne paluszki to wylał mi się kilka razy w życiu kwas i uszkodził sprzęt /pilot od telewizora, alkomat, zabawka dziecka itp/, dlatego nabyłem się nawyku wyjmowania paluszków z nieużywanych urządzeń.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2024, 11:42:47 wysłana przez fynooh »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #898 dnia: 27 Stycznia 2024, 11:46:15 »
Jeśli kluczyk masz wyłączony, to może leżeć. Jeśli nie, to zwyczajnie się wyładuje z czasem.
Pilot pozbawiony baterii może stracić ustawienia.
Markowa zgodna z zaleceniem i spoko, ale raz na te dajmy 2 lata jednak bym i tak zmienił.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2024, 11:47:55 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marianek

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #899 dnia: 27 Stycznia 2024, 12:18:43 »
Mi jak odbierałem auto to doradził wydający: BLE co 6 miesięcy i do pilota co 12 miesięcy, aby nie było niespodzianek. Drugi pilot mam dezaktywowany dla pewności, zresztą warto znać skrót jak ma leżeć parę dni bez używania to zawsze można dezaktywować.
Toyota Corolla TS 1.8 Style 2023

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl