Autor Wątek: Auris 1.2 Turbo  (Przeczytany 140755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AurisBeast

• Gość
Odp: Auris 1.2 Turbo
« Odpowiedź #195 dnia: 19 Listopada 2015, 20:08:09 »
A kysz

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #196 dnia: 19 Listopada 2015, 20:15:26 »
Przykro :(

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: 19 Listopada 2015, 20:17:11 »
Jedzie na zlot TDi ? :) Spoko będę tu zaglądał. Sentyment na pewno pozostanie. Wszystko było by inne gdyby serce w moim Aurise biło szybciej. Pozdrawiam

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #198 dnia: 19 Listopada 2015, 20:24:03 »
Szkoda, bardzo szkoda :( wolał bym jeździć Renault Talią lub Fiatem Multiplą niż jakimkolwiek vw :(

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #199 dnia: 19 Listopada 2015, 20:30:18 »
wolał bym jeździć Renault Talią lub Fiatem Multiplą

Nie wiesz co mówisz  :-P

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #200 dnia: 19 Listopada 2015, 20:33:29 »
Nie będę już tu po raz milion setny pisał jakie mam zdanie na temat tego producenta pudeł. I do tego nawet wśród producentów pudeł są kiepscy.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #201 dnia: 19 Listopada 2015, 20:55:54 »
A czym obecna toyota przewyższa VW?  :o

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #202 dnia: 19 Listopada 2015, 20:58:55 »
Każda marka przewyższa VW wszystkim. Nawet hindustan. Nie ciągnięcie mnie już za język bo źle się to dla mnie skończy

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #203 dnia: 19 Listopada 2015, 21:08:39 »
A czym obecna toyota przewyższa VW? 
nawet ceną nie :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: 19 Listopada 2015, 22:12:31 »
Ja sobie tak myślę że od 2007 roku gdzie powstały felerne TSi na łańcuchach rozrządu poparte wtopami koncernu, VW się ogarnął, wyciągnął wnioski i stworzył ulepszone konstrukcje tego silnika. I te obecne są już ponoć OK. Równie dobrze jakbym kupił 1.2T od Toyoty w jakiś sposób ryzykowałbym, bo to nowa i niesprawdzona przez użytkowników konstrukcja. Wiem, wiem długo nad nią pracowali i oby była OK, ale zawsze jakieś ryzyko istnieje. Z niektórymi konstrukcjami D4D sobie nie poradzili, no a przecież to mało awaryjna Toyota. Jednak chyba wychodzę z założenia że wolę 2 razy więcej napraw wykonać mając VW, ale czuć że jadę. Chciałbym podjechać pod górkę nie zwalniając z kompletem pasażerów. Niestety Toyota pod tym względem mnie zawodziła i strasznie irytowała. Ale pocieszę Was użytkownicy benzyn wolnossących. 1.2T jest o niebo lepsza jeśli o to chodzi, więc można pozostać wiernym marce i przejść na turbo. A do jednej pani co mi tu jakieś swetry nakłada powiem :thumbdown:

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #205 dnia: 19 Listopada 2015, 23:11:53 »
[...] Chciałbym podjechać pod górkę nie zwalniając z kompletem pasażerów.

Fizyki ze szkoły to kolega trochę pamięta?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #206 dnia: 19 Listopada 2015, 23:12:53 »
niech VW będzie z nim.. krzyżyk na drogę i amen.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #207 dnia: 20 Listopada 2015, 00:33:03 »
Dajcie mu już spokój, przecież wie lepiej. Najpierw udowadniał, że 1.2T jest najlepsze, a potem kupił Volkswagena  :laugh:

Mając do wyboru HSD, który nie ma problemów z podjazdami (i ogólnie nie ma żadnych problemów) wybrał TSI, bo niby jedzie bardziej niż 1.2T  :laugh:

Z mojej strony szerokości, łańcuch na drogę i korbowód w plecy  :cheesy: Miałem trochę do czynienia z tym wynalazkiem, nikomu nie życzę.

3VZ.pl

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #208 dnia: 20 Listopada 2015, 07:34:49 »
AurisBeast ja się tylko dostosowałam do Twojego poziomu, który w kółko narzucasz: chamstwa i krytykowania wszystkiego. Krótko? No niestety, wiocznie szybko się na Tobie można poznać :) Gratuluję zakupu (też kiedyś jeździłam VW, niestety na tylnym siedzeniu jeszcze) i życzę szerokości :)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 20 Listopada 2015, 08:23:28 »
A ja zauważyłem że poziom agresji tutaj rośnie jak coś nie jest po myśli, że się skieruje głowę w stronę innej marki. Pewnie gdybym wybrał 1.2T Toyoty, problemu by nie było. Nadal podtrzymuję że 1.2T jedzie o niebo lepiej niż 1.6 Valvematic. Lepiej do niego nie wsiadajcie użytkownicy wolnossakow, bo trudno się potem uwstecznić. A do wiadomości marcinm: na drogę najwyżej co to mogę wziąć pasek, a nie łańcuch. Dlaczego wybrałem VW ? Bo dostałem rabat większy niż w Toyocie, bo równie doposażona wersja wyszła podobnie jak w Toyocie, bo lepiej jedzie (niby), bo ma przestronniejsze wnętrze od nowego Aurisa, bo jest pewny silnik zaturbiony (nie śmiać się), bo oferował mi klimatyzację dwustrefową, co dla mnie i żony jest bardzo ważne (w Aurisie w nowym modelu we wszystkich wersjach jest już tylko jednostrefowa), bo jest doskonale wykończony wewnątrz (choć nowy Auris depcze już mu po piętach). To chyba na tyle, czuję się jakbym się tłumaczył, no ale może tutaj nie ma innego wyjścia, aby nie zostać zbluzganym za to że się inne marki również docenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl