Przepraszam jeśli nieprecyzyjnie się wyrażam, logiczność dotyczyła zrozumienia twojej poprzedniej odpowiedzi. Uszczegóławiając: ciśnienie w dolnym króćcu jest cały czas, na wolnych mniejsze a po dodaniu gazu większe.
Camrzycę kupiłem jako budżetowe auto zastępcze z powodu sprzedania dotychczasowego daily cara i po zakupie auto przeszło duży przegląd polegający na wymianie filtrów, oleju, wymianie rozrządu, regulacji zaworów a także sprawdzeniu ciśnienia. Mam mechanika, który serwisuje wszystkie moje auta (po za Camry reszta jest zabytkowa) - zresztą znam się z Czerwonym z forum 924.pl, - a one wymagają specjalnej wiedzy i traktowania - mówiąc krótko, mechanik bardzo dobry. Niestety obecnie w szpitalu, więc naprawę EGR będzie robił ktoś inny, do kogo nie mam zaufania, stąd moje pytania do was, aby jak najlepiej zgłębić ten temat. OT dodam, że jestem pod bardzo dużym wrażaniem tego samochodu (to moje pierwsze japońskie auto) i ciągle zaskakiwało mnie na plus, komfortem (nie wiele ustępującym a8 d3 które posiadałem do tej pory), jakością wykonanie (materiałami niestety nie) no i bezawaryjnością. Wierzę, że po wymianie EGR będzie wszystko śmigać.
Dzięki za odpowiedzi.