Autor Wątek: Spalanie i wolne obroty w Carinie E (F)  (Przeczytany 41198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Odp: Spalanie i wolne obroty w Carinie E (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Lipca 2004, 18:32:05 »
powiem wam ze wymieniłem rozrzad i pasek był juz do d.... i teraz ładnie tryzma 900 obrotów choć dziwna sprawa troche sie dłąwi przy przyspieszaniu i nie wiem co to moze być a dławi sie i na benzynce i na gazie hmmm??

P.S PAMIETAJCIE ZE KAŻDY KOLEJNY PASEK ROZRZADU TRZEBA WYMIENIAÆ ZNACZNIE WCZESNIEJ NIZ PO 80.000 bo inaczej bedzie wygladał tak jak mój :( jak sie uda to jakies foto wrzucę

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Lipca 2004, 19:54:48 »
jak juz pisałem moja carinka 1,6  bez klimy pali średnio 10 LPG na 100 km nigdy nie sprawdzałęm jak w miescie a jak w trasie poprostu latam bo nie można tego nazwac jazdą :lol:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Lipca 2004, 23:21:34 »
Cytuj (zaznaczone)
w trasie poprostu latam bo nie można tego nazwac jazdą

ładnie ładnie Carina jako odrzutowiec  ::szczena::

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Lipca 2004, 09:13:38 »
Cytat: Bisua
powiem wam ze wymieniłem rozrzad i pasek był juz do d.... i teraz ładnie tryzma 900 obrotów choć dziwna sprawa troche sie dłąwi przy przyspieszaniu i nie wiem co to moze być a dławi sie i na benzynce i na gazie hmmm??

P.S PAMIETAJCIE ZE KAŻDY KOLEJNY PASEK ROZRZADU TRZEBA WYMIENIAÆ ZNACZNIE WCZESNIEJ NIZ PO 80.000 bo inaczej bedzie wygladał tak jak mój :( jak sie uda to jakies foto wrzucę

hmm dławienie: zacząłbym od filtr paliwa, filtr powietrza, zasyfiona przep[ustnica tysz może być
Co do paska to wymieniam na wszelki wypoadek co 60kkm max co 70kkm tak na wszelki

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Lipca 2004, 14:01:13 »
na raziew pojechałem z reklamacją i najprawdopodobniej facet zle ustawił zapłon

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Lipca 2004, 10:02:53 »
Cytat: Wlodek
[...]
 poprostu latam bo nie można tego nazwac jazdą :lol:

Zaraz, zaraz... od latania to jest już jeden w klubie  :mrgreen:  :adiabelek
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Lipca 2004, 18:45:32 »
Cytuj (zaznaczone)
Zaraz, zaraz... od latania to jest już jeden w klubie

Perzan come back :)
a co do zapłonu to juz ok autko chodzi bardzo ładnie choć jak to toyka silniczek pracuje jak maszynka do mielenia :)

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Lipca 2004, 19:33:34 »
Cytat: Bisua
Cytuj (zaznaczone)
Zaraz, zaraz... od latania to jest już jeden w klubie

Perzan come back :)
a co do zapłonu to juz ok autko chodzi bardzo ładnie choć jak to toyka silniczek pracuje jak maszynka do mielenia :)

mój po małej modyfikacji wydechu pracuje jak V6 i to mi siępodoba  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

maxxx

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 09 Września 2005, 21:39:39 »
FAWORYT,

witam, ja mam Carinke w domu od przeszło 12 lat!!! :P  teraz dopiero zaczynają dokuczać drobne usterki :( (serwis od a do z "domowy")

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Września 2005, 22:47:00 »
Cytat: maxxx
FAWORYT,

witam, ja mam Carinke w domu od przeszło 12 lat!!! :P  teraz dopiero zaczynają dokuczać drobne usterki :( (serwis od a do z "domowy")

he he domowe jest najlepsze   :abadgrin

maxxx

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 09 Września 2005, 23:01:06 »
Wlodek,

witam Cie ponownie, ale ten dom to ma swoje wady, własnie sie głowięnad zamiennikiem lambdy. ch...a wie czy tam jest LB czy sechiometryk, ale zakupiłem sonde w Inter-Cars-ie(niby włoska 195 zeta po rabatach) i kicha. Daje max napięcie 0,07V. ciekawe co powiedza na reklamacje  :shock: jesli to LB to niestety będzie problem. Zamiennik na to produkuje firma Facet(dystrybutor min Fota ale nie mają-chyba zaopatrzeniowcy nie czują interesu w tym :wink: ) Jak siędokopie do numerów Facet'a to dam znać.
Sumując - kochane autko do chwili awarii(dotąd tylko dwie elektryczne) :)

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Września 2005, 23:14:00 »
Ja mam LB chyba kupie używkęza 450 zeta już dzwoniłem i mają cos takiego tylko czekam kiedy mam przyjechac na wymiane

Offline Marcjan

• Toyot Pełzający
  • **
    • Projektowanie wnętrz
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Listopada 2005, 00:19:10 »
Czy mi sie wydaje czy w tej popularnej ksiazce o obsludze cariny w tabeli o spalaniu wystepuje znaczna roznica w spalaniu sedana i liftbacka??
..:: Carina E 1.6/115HP/4A-FE+LPG'96r./ 146-250kkm/sed/Purplish Blue Effect ::..

maxxx

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Listopada 2005, 19:09:51 »
Cytat: Marcjan
Czy mi sie wydaje czy w tej popularnej ksiazce o obsludze cariny w tabeli o spalaniu wystepuje znaczna roznica w spalaniu sedana i liftbacka??

w "popularnej książce" w ogóle nie ma słowa o silniku Lean Burn, wszystkie zdjęcia i dane przedstawiają wersjęna mieszankęstechiometryczną  niestety, niektóre elementy (np. tylne hamulce) są opisane ale na przykładzie modelu po liftingu...

john78

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Listopada 2005, 22:05:00 »
Post był chyba o obrotach a tutaj wszyscy o sapalaniu...
Wlaśnie moja Cari ma niskie obroty na jałowym biegu ok 500-600 (chyba za niskie  :chmmm  ) ale pali malo ok 8l po mieście a na trasie jeszcze mniej   :-DD  nie jeżdze "dziko"  ale coś mi sięwydaje ze mam za niskie obroty na jałowym biegu mam je podnieść??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl