Mojego Aurisa TS hybrid odebrałem na początku października. Dzisiaj na liczniku ma 6500km.
Zaletą jest spalanie. Średie spalanie z calego baku to z reguly 5,1-5,3l/100km wg kompa. Jest to mało. Mam też aurisa 1.4 D4D i tu jest o litr więcej czyli wg komputera 6.1-6,3. Jazda mieszana ale głównie miasto (krakowskie korki) dają popalić oraz ciągłe dogrzewanie wnętrza auta 21.5-22 stopnie.
Poprzednie auto Peugeot 508SW 1.6thp spalanie na trasie od 6.8 do 13 po mieście. Nie ma porównania wogóle. Teraz jeszcze ciekawostka......nissan juke 1.2 turbo mojej żony.......spalanie średnie z miasta 8.8-9.5l/100km, spalanie z trasy do Szwajcarii, tempomat 120, dwoje doroslych i dziecko, trzy rowery na dachu......spalanie w jedna strone 12.5l, w drugą 11,5..... tankowanie co 260-290km.
Wady wg mnie to upierdliwe piszczenie na wstecznym, dość słaby przy obciążeniu 4 osobami, monotonia i czerń wnętrza. Osobiście jestem bardzo póki co zadowolony, auto nie rzuca się w oczy, ma pojemny bagażnik, jest ciche i w miarę wygodne. Oby było bezawaryjne bo peugeota zajeździłem w trzy lata i 109000km.