Autor Wątek: AURIS HYBRID 2016  (Przeczytany 64065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: AURIS HYBRID 2016
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Grudnia 2016, 00:06:23 »
uwaga: w hybrydach montowane tarcze hamulcowe 295 - producent zezwala na montaż 16 cali na odpowiedzialność użytkownika, czyli umywa się od wszelkich szkód i napraw.

Nie rozumiem.  Mam fabryczne 16-calowe.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 13 Grudnia 2016, 06:07:45 »
Do Pluto: wcześniej pisałeś, że nie masz reflektorów FullLED, teraz piszesz, że reflektory Ci nie zachodzą lodem...(wciąż piszemy o tego rodzaju lampach), więc zdecyduj się czy piszemy o tym samym czy ja o wozie, a Ty o kozie co?
Jeżeli masz lakier na drzwiach to można powiedzieć, że to rewelacja, bo ja robiłem zdjęcia w kilkunastu salonach, do dokumentacji i wszędzie było podobnie.
Do Zbig: masz 16 calowa koła, bo masz wersję niższą niż EXECUTIVE i dlatego masz inne hamulce i felgi, a tym samym co innego w homologacji.
Co do spryskiwaczy: ten model poprostu nie ma spryskiwaczy. Konstruktor nie zaprojektował ich (był zamysł, ale pewnie padł), a do 5 lat ja też nie mogę sobie montować(gwarancja). Odpowiedz na pytanie: co łatwiej i bezpieczniej dla lamp usunąć? Brud po śniegu czy lód przylegający do cieńkiego klosza??? Oraz drugie pytanie: częściej trzeba będzie stawać na poboczy z powodu brudu czy lodu, bądź śniegu???
Mi nie musisz odpowiadać. Zrób do sam, sobie ok?

Ludzie, ja piszę o konkretnej wersji i konkretnym wyposażeniu.
Pluto pisze: ..."nie zaklinajmy rzeczywistości"... ,a czy ja to robię? Moje wypowiedzi opierają się na faktach, nie na żadnym urojonych domysłach. Skupcie się. Nie hejtuję na Toyotę. Ja stwierdzam fakty, że spartolili wiele rzeczy.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2016, 06:14:24 wysłana przez F_20.0 »

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Grudnia 2016, 09:30:24 »
Nie bardzo rozumiem rozterki dotyczące rozmiaru felg i homologacji. Ja mam najwyższą wersję (prestige) i w homologacji mam felgi 16.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Grudnia 2016, 10:10:33 »
Nie bardzo rozumiem rozterki dotyczące rozmiaru felg i homologacji. Ja mam najwyższą wersję (prestige) i w homologacji mam felgi 16.
W Prestige są 16'' - 17 za dopłatą w pakietach.
Dostałeś fabrycznie homologację na 16 więc rozterki dotyczą Cię tylko wtedy, dybyś jednak chciał przesiąść sie na większy rozmiar.
Przy zakupie np. Comfort + Style czy tego chcesz czy nie - auto dostaje homologację na 17 i tylko na nie. Fajnie że to pakiet z full LEDami ale podbija cenę na opony...

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Grudnia 2016, 10:12:16 »
No właśnie nie rozumiesz w czym rzecz. Masz 16 cali to znaczy, że Ciebie ten problem nie dotyczy. Sam napisałeś, że masz wpisane w homologację koła 16 calowe, więc Toyota dopuściła do ruchu na tym rozmiarze. Ja mam inne tarcze inny wpis w homologację, a zmiana kół mogę wykonać na własną odpowiedzialność. Rozumiesz czy dalej nie?
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2016, 10:32:51 wysłana przez F_20.0 »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Grudnia 2016, 10:36:01 »
do 5 lat ja też nie mogę sobie montować(gwarancja).

Gwarancja nie ma nic do tego - spokojnie mozesz montować.
Próbowałeś woskować reflektory - ja zawsze woskuje i brud sie nie trzyma.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Grudnia 2016, 10:52:12 »
EliEli dziękuję, bo zacząłem sądzić,że nawet tu robią ze mnie idiotę.
Ludzie: auta, które mają 17 cali i wpis do homologacji to jest problem.
Po pierwsze podsuwają info, że robisz to na własne życzenie (wymiana felg zimowych na 16 cali) i i zwalniasz Toyotę z odpowiedzialności
a na 17 calowych kołach masz zakaz montowania łańcuchów i jak coś się stanie to tylko Ty użytkowniku ponosisz odpowiedzialność. To teraz jedź na wczasy w góry zimą do krajów gdzie jest obowiązek posiadania i montowania łańcuchów w razie konieczności. Powiedz to policjantowi. Tutaj jest istota problemu. Sprzedawca nie informuje kupującego, że ten kupuje sobie Big problem. I o to jestem wściekły.

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Grudnia 2016, 11:40:20 »
Do Mechu: nie próbowałem woskować, polerować, pryskać chemikaliami, głaskać itp. Nie czuję wewnętrznej potrzeby poprawiać fabrykę w czasie trwania 5 letniej gwarancji tylko dlatego, że inżynier zaprojektował wadliwą część i teraz udają Greka, a ja za to musiałem wydać pieniądze, za które co niektórzy muszą wyżywić rodzinę przez 2 mieś!!!
Sorki, ale znam wartość wydanych pieniędzy.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Grudnia 2016, 13:07:19 »
Nie czuję wewnętrznej potrzeby poprawiać fabrykę

Też nie o to chodzi - tylko czy masz zamiar na razie jezdzic ryzykując może nawet życie bo uparłęś sie (zresztą słusznie) ze toyota ma to naprawic?

ps. sądziłeś sie w pl czy de ?

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Grudnia 2016, 13:43:34 »
Auto było kupione w Niemczech i też jest tu zarejestrowane. Sędzia nie dopuścił do rozprawy, bo nie mamy wystarczających dowodów co do winy producenta, on natomiast jak i sprzedawca zasłaniają się czynnikami zewnętrznymi ( chodzi o lampy i zaraz nasuwa mi się film w reżyserii S.Bareji ) lub to , że nie mam dowodu iż sprzedawca nie poinformował mnie o łańcuchach, a dodatkowo przytacza fakt, że instrukcja dostępna jest w internecie, więc nic nie ukrywał. Co do malowania, że taką mają technologię i mogłem zajżeć  pod drzwi i ewentualnie nie kupować. Jednym słowem, kupa łajna i mułu, a nie jakość marki Toyota.

Plany mam takie, że Toyota poda mnie do sądu za "złą reklamę" , potem zdarzy się nieszczęśliwy wypadek i Toyota trafi na złom, a moja ubezpieczalnia przypadkiem otrzyma całą dokumentację jak się migali i oddadzą z nawiązką ubezpieczycielowi.
Inaczej mnie nie stać na walkę z tym koncernem. Chcę, aby Ci co kupują wiedzieli, że Toyota nabija swoich klientów w wyjątkowo beszczelny sposób.

Proszę bardzo podjechać do pierwszego lepszego salonu i zapytać o to wszystko o czym pisałem. Na 100% Pierwsze słyszą, a już tyle aut sprzedali... Nawet mój ulubiony salon w Gliwicach ( jego sprzedawca próbował mi cisnąć makaron) potem się poddał i przyznał nieoficjalnie rację.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2016, 14:30:59 wysłana przez F_20.0 »

Offline komacom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Grudnia 2016, 14:45:53 »
Ja kupowałem pod koniec maja 2016.
O wszystkim zostałem poinformowany dlatego wziąłem wersje Prestige.
Na początku chciałem Comfort+Style ale właśnie sprzedawca mnie nakierował dobrze na wersję.
Polecam salon Ukleja w Suchym Lesie.
Spalanie - Motostat.pl

F_20.0

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Grudnia 2016, 15:00:04 »
Ostrzegł Cię o tym wszystkim? Mam rozumieć, że Twoja wersja nie posiada tych bubli.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Grudnia 2016, 21:37:10 »
sprawdze swoja jak wroce do domu... ale tak na marginesie to jestem pelen podziwu dla ciebie  - jak zalwazyles braki lakieru pod spodem drzwi miedzy uszczelkami ???
co do reszty problemow to nie wystapily (mam nadzieje ze tak pozostanie).

co mnie jednak zastanawia to fakt ze TOYOTA swoje modele nazywa inaczej w kazdym kraju ?!?!? _ wstydza sie czy maja osobne linie produkcyjne ?!

Offline other_exception

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 13 Grudnia 2016, 21:40:03 »
Ostrzegł Cię o tym wszystkim? Mam rozumieć, że Twoja wersja nie posiada tych bubli.

Gdzie dokładnie są te niedomalowane drzwi, szukałem u siebie i nie mogę się dopatrzeć.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Grudnia 2016, 21:56:31 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl