Autor Wątek: Wideorejestrator  (Przeczytany 35398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wideorejestrator
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Czerwca 2017, 15:02:04 »
jak obejrzę na żywo dam znać.

..daj znać, też się nad tym zastanawiałem, ale nie mam gdzie obejrzeć.. wniknąć.
Po przeczytaniu opinii na anglojęzycznych forach zrezygnowałem z zakupu rejestratora Orllo, o którym wcześniej pisałem.
Z tego co przeczytałem są to urządzenia chińskiego Jimi (jimilab.com), a konkretnie JC900 i JC600 brandowane jako Orllo.
Użytkownicy z reguły narzekali na stabilność urządzenia (częste zawieszanie, samoczynne restartowanie) i w konsekwencji wracali do smartfonów.

Właśnie dokonałem zakupu, a w zasadzie zamówienia Viofo A119s z gpsem z chińskiego źródła, które wskazał WojtekS. Całkowity koszt z szybszą wysyłką 416,26 zł (na allegro i pl sklepach min. 599zł).

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Czerwca 2017, 17:35:43 »
Pytanko, co daje moduł GPS? Przy odczytywaniu filmiku pokazuje naszą prędkość, pozycje itp. Można jakoś te dane obrabiać?  :o (np. przeanalizować trasę ? )
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline dalu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Czerwca 2017, 22:02:48 »
tak, a nawet więcej, jest do tego darmowy soft, stale rozwijany i polecany na wszelakich forach:

https://dashcamviewer.com/

tzn. darmowy jest gdy wrzucasz na raz nie wiecej niż 5 "filmów". popatrz sobie na stronie, są tutoriale jak z grubsza wygląda obsługa i możliwości softu.
Prius 2

Offline Adam O.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Czerwca 2017, 00:01:35 »
Czy ktoś posiadający Auriskę z lusterkiem fotochromatycznym mógłby się wypowiedzieć w kwestii prawidłowego zamocowania A119?
Lusterko fotochromaryczne ma z przodu sensor i zastanawiam się czy jego częściowe przesłonięcie nie pogorszy pracy lusterka.
Problem jest w tym że A119 jest mocowana na taśmę dwustronną i wolałbym przykleić ją od razu we właściwym miejscu.

Co do programu do przetwarzania ścieżki to może warto zerknąć na RegistrationViewer. Wydaje mi się że widziałem tam gdzieś opcję eksportu ścieżki.
Ostatnia publiczna wersja jest wzmiankowana tutaj: https://dashcamtalk.com/forum/threads/rip-vadim-kozlov-author-of-registratorviewer-datakam.13901/
Ostatnia dostępna wersja (którą autor zdołał rozesłąć do kilku osób) jest tu: https://dashcamtalk.com/forum/threads/rip-vadim-kozlov-author-of-registratorviewer-datakam.13901/page-2#post-229220

P.S. tak wiem że to dział o Priusach, na usprawiedliwienie mam to chodzi mi o Aurisa HSD
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2017, 00:30:52 wysłana przez Adam O. »

Offline dalu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Czerwca 2017, 08:58:46 »
odnośnie lusterka i aurisa się nie wypowiem, ale a119 mam i może CI ułatwi sprawę najnowsze mocowanie do urządzenia za pomocą zwykłej przyssawki, można za grosze kupic od chińczyka albo u nas np. tutaj"

http://www.wideorejestratory24.pl/pl/p/Uchwyt-przyssawka-do-Viofo-A119A119S/752
Prius 2

Offline Adam O.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Czerwca 2017, 09:31:38 »
najnowsze mocowanie do urządzenia za pomocą zwykłej przyssawki

Dzięki serdeczne z hint. Niestety mam wersję z GPS'em :(.
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2017, 09:34:01 wysłana przez Adam O. »

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Lipca 2017, 20:14:24 »
Czy ktoś posiadający Auriskę z lusterkiem fotochromatycznym mógłby się wypowiedzieć w kwestii prawidłowego zamocowania A119?
Lusterko fotochromaryczne ma z przodu sensor i zastanawiam się czy jego częściowe przesłonięcie nie pogorszy pracy lusterka.
Problem jest w tym że A119 jest mocowana na taśmę dwustronną i wolałbym przykleić ją od razu we właściwym miejscu.

Co do programu do przetwarzania ścieżki to może warto zerknąć na RegistrationViewer. Wydaje mi się że widziałem tam gdzieś opcję eksportu ścieżki.
Ostatnia publiczna wersja jest wzmiankowana tutaj: https://dashcamtalk.com/forum/threads/rip-vadim-kozlov-author-of-registratorviewer-datakam.13901/
Ostatnia dostępna wersja (którą autor zdołał rozesłąć do kilku osób) jest tu: https://dashcamtalk.com/forum/threads/rip-vadim-kozlov-author-of-registratorviewer-datakam.13901/page-2#post-229220
P.S. tak wiem że to dział o Priusach, na usprawiedliwienie mam to chodzi mi o Aurisa HSD

Ja w priusie przykleilem ustrojstwo do zapunktowanego obszaru z prawej strony lusterka,

Uwaga duża o której nikt nie pisze to żeby to widziało przez obszar wymywany wycieraczkami. Oczywiście na upartego się da kamerę wstawić i na poziomie daszka przeciwsłonecznego, ale tam wycieraczki nie docierają....

Finalnie zamontowałem tak, że obiektyw jest tuż poniżej zakropkowanego obszaru (mam wersję a119s ze zmniejszonym kątem widzenia w stosunku do a119), dokładnie na środku szerokości pomiędzy samościemniającym się lusterkiem i jego kanałem kablowym - taka plastikowa osłonka a obszarem bez kropek.

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Lipca 2017, 08:46:57 »
Cytat: jonojono

Po przeczytaniu opinii na anglojęzycznych forach zrezygnowałem z zakupu rejestratora Orllo, o którym wcześniej pisałem.
Z tego co przeczytałem są to urządzenia chińskiego Jimi (jimilab.com), a konkretnie JC900 i JC600 brandowane jako Orllo.
Użytkownicy z reguły narzekali na stabilność urządzenia (częste zawieszanie, samoczynne restartowanie) i w konsekwencji wracali do smartfonów.

Właśnie dokonałem zakupu, a w zasadzie zamówienia Viofo A119s z gpsem z chińskiego źródła, które wskazał WojtekS. Całkowity koszt z szybszą wysyłką 416,26 zł (na allegro i pl sklepach min. 599zł).

Aż się pokusiłem, żeby poszukać... https://www.youtube.com/watch?v=W0WEHPzrDGU to tragedia jest po prostu - w dzień widać jakieś samochody, rejestracji już nie. W nocy makabra.

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 03 Lipca 2017, 08:58:12 »
mam a119 i filtr niestety nie rozwiąże problemu, będzie dużo lepiej, natomiast przez spore pochylenie przedniej szyby nadal cześć rzeczy będzie się odbijać.

Po założeniu i ustawieniu potwierdzam.

Dokładnie tak jest. Pomogło jednakże bardzo dużo, choć odbicie szczególnie głośników, kratek nawiewu na szybę i projektora HUD jest wciąż widoczne nieco.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Lipca 2017, 11:39:58 »
Ok czyli jak kupować to od razu z filtrem  :good: A wrzucisz jakiś krótki, przykładowy...przed/po?
« Ostatnia zmiana: 03 Lipca 2017, 11:53:33 wysłana przez fazibazi »

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Lipca 2017, 14:59:45 »

Ja w priusie przykleilem ustrojstwo do zapunktowanego obszaru z prawej strony lusterka,

Uwaga duża o której nikt nie pisze to żeby to widziało przez obszar wymywany wycieraczkami. Oczywiście na upartego się da kamerę wstawić i na poziomie daszka przeciwsłonecznego, ale tam wycieraczki nie docierają....

Finalnie zamontowałem tak, że obiektyw jest tuż poniżej zakropkowanego obszaru (mam wersję a119s ze zmniejszonym kątem widzenia w stosunku do a119), dokładnie na środku szerokości pomiędzy samościemniającym się lusterkiem i jego kanałem kablowym - taka plastikowa osłonka a obszarem bez kropek.

Kolego wrzuć ze 2 fotki zamontowanego rejestratora z zewnątrz i od wewnątrz.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipca 2017, 15:24:57 »
WojtekS - dzięki za podpowiedź, żeby sprawdzić zasięg wycieraczek (co prawda mam Auris'a, nie wiem jak Prius, ale w Auris II wycieraczki sięgają dość wysoko na środku - ufff).
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Września 2017, 08:01:03 »
Zastanawiam się nad czymś takim:

https://www.aliexpress.com/item/New-Dual-Lens-Car-Dash-Camera-GPS-DVR-Front-1080P-FHD-Rear-Camera-1080P-FHD-Parking/32808302579.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.270.7tOAaM

Może ktoś ma? Chyba że polecacie coś innego ?

Generalnie chciałbym:
- kamera przód/tył przynajmniej 1080p;
- małe rozmiary - bez wyświetlacza;
- czuwanie parkingowe;
- może być bez GPS;
- b.dobra jakość w nocy:

Offline toka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Września 2017, 19:06:03 »
Ja kupiłem Navman. Środek MIO, obudowa brzydsza, cena o niebo niższa
Coco jambo i do przodu. Dobre nie?

Offline spajk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Listopada 2017, 22:18:24 »