Piszesz bez konkretów. Co to znaczy "możesz"? To znaczy, że mogęuzyskać niskie napięcie, albo wysokie napięcie. To tylko gdybanie. Czy masz jakieś praktyczne doświadczenie w tej kwestii? Sprawdzałeś albo mierzyłeś te napięcia? Na czym opierasz swoje zdanie?
to nie jest gdybanie - przerabiajac w ten sposob radio uzykasz napiecie ponizej 2V (sporo zalezy od przerabianego radia) - a jednostki w ktorch chodzi o jkaosc dzwieku to min 4V nie wspominajac o 6!! - niby nie duzo a roznica jest ogromna (jesli oczywiscie reszta systemu pozawala na uslyszenie jej)
nigdy nie mierzylem takiuch napiec w przerobionych radiach seryjnych bo nie bylo mi to potrzebne!! ale to co pisze jest faktem! po za tym slyszalem jak graja takie radia po 'przerobkach' (co prawda nie w yarisie) i potemjka gralo po wlozeniu normalnego radia z klasy budzet! chyba nie musze pisac jaki byl efekt!?!?
Jesli chodzi o ten pomysł, to moje doświadczenie sprowadza siędo opinii CoolJacka, który właśnia coś takiego zamontował w swoim Yarku. Nie będęsie więc sprzeczał - efekt równie dobrze może być dobry jaki i bardzo kiepski. Ja jednak podejrzewam, że będzie bardziej niż zadowalający. I pytanie do Ciebie - skąd wiesz że to nie ma sensu? Próbowałeś???
jka juz pisalem proponuje poczytac jkaies gforum tematyczne o CA! jka np wyobrazasz sobie sluchc CD?? na postoju?? ja nigdy sie tym nie bawilem bo dla mnie to..........:/ jka cos jest do kompa to nie do samochodu!!! milego sluchania do pierwszej dziury!!! za duzo lektury na allegro za malo natomiast tematycznej o CA
Uuuuu... Tu widzętotalne nieporowumienie. Widziałeś kiedyś na oczy jakiś domowy stereofoniczny wzmacniacz o choćby High-Endowych aspiracjach??? Co ma do cholery (że siętak nieładnie wyraże - sorry) jakaś regulacja do jakości samego wzmacniacza? Powiem więcej - im lepszy wzmacniacz, tym mniej "gałeczek". Wzmaczniacz jest od wzmacniania dźwięku, a nie po to żeby przy nim kręcić. Do tego jest kierownica
A propos subwoofera - HighEnd i subwoofer w domowym stereo do raczej duże nieporozumienie...
no tu to sie niezle zamotales!!;)
j anic nie pisalem o regulacji wzmacniacza!! ba wzmaku ustawiasz jedynie poziom wejsciowy i filtry!!!
I DLATEGO WLASNIE POTRZEBNE JEST RADIO Z JAKAKOLWIEK REGULACJA!!! a nie regulacja typu wysokie niskie!!!! wzmacniacz jest po to zeby wzmacniac sygnal!!! tylko ze jka masz gowno nie radio to dobry wzmacniacz wzmacnia ci ten gownia#$% dzwiek!!! o to chodzi!
co do suba w domu to ja nic o czms takim nie pisalem!!!
ja sie nie znam na sprzecie domowym - nie slucham muzyki w domu i nie mam o tym pojecia wiec sie nie wypowiadam!! co do wzmacnaiczy Hi-End do domowego sprzetu to zapraszam do lodzi na ul Kilinskiego - fajny sklep - wzmacniacze po 50 tys tez sie znajda a to juz napewno zakrawa na hi-end!
Nie denerwuj się, tylko pytałem. Jeśli ubezpieczyłeś osobno klocki to ok, możesz spać [w miarę] spokojnie.
ja sie nie denerwuje i zawsze spie spokojnie!:) noo chyba ze po imprezie to roznie bywa!;)
zapomnialem tylko dodac ze zstrojenie systemu domowego w porownaniu z systemme w aucie (zarowno na najwyzszem poziomie jka i najnizszym) to 'kaszka z mleczkiem'!!
dlatego w aucie potrzebne sa odpowiednie regulacje!!
dzwiek rozchodzi sie w aucie zupelnie inaczej niz w pomieszczeniu o regularnych ksztaltach!!
w aucie dzwiek jest rozpraszany, zalamywany i odbijany zupelnie inaczej!! proponuje raz jeszcze prase CA !:)